Chcem dieťatko, ale mám hrozný strach

laura112
3. dec 2010

Ale mam hrozny strach. Vzdy ked si robim tehu test tak ked tam je jedna palicka tak mi je smutno ale viem to ze ked sa tam nahodou objavia obe palicky tak viem ze dostanem strach z toho ze to nezvladnem......... Neviem co robit lebo naozaj ked vidim mamicky tehotne alebo ako kocikuju aj ja by som chcela. 😢 😢 😢 😢 😢

bubu4125
3. dec 2010

Nemáš mať z čoho strach! Je to jedno úžasné obdobie v živote ženy! Ja mám za sebou dva potraty (19.tt a 17.tt) a aj tak sa na to strašne teším! Na tie prípravy a užívanie si rastúceho bruška! Teraz som zase v 5.tt, a strašne sa teším!

jarunka111
3. dec 2010

@laura112 strach a obavy z neznámeho nie sú nič nezvyčajné, ALE tvoja túžba je silnejšia, inak by si sa nepokúšala o dieťa a nesmútila nad tým, že to práve teraz nevyšlo 🙂 🙂 Takže čoho sa bojíš, že mu nebudeš vedieť dať najesť, pokočíkovať, či milovať???? 😉 😉 😉 Netreba sa dopredu zaťažovať rôznymi neurčitými starosťami 😉 Veľa šťastia 😀

jarunka111
3. dec 2010

@bubu4125 toľkoto optimizmu by som chcela mať aj ja, veľa šťastia 😀 😀 😀

bubu4125
3. dec 2010

@jarunka111
snažím sa! už to nevrátim. bolo to ťažké, veľa spomínam...ale tá radosť je väčšia...
ako si spomínala. strach z neznámeho, ale ten pocit, že čo to prinesie je viac...
mne veľa pomohol manžel, spolu sa tešíme.

bubu4125
3. dec 2010

@bubu4125 písala som v článku ,, kyretáž" asi pred hodinou...ak chcete vedieť trošku viac, tam nájdete...aj napriek tomu všetkému sa nevzdávam...

laura112
autor
5. dec 2010

Preco to tak je ze sa napriklad bojim a potom sa zasa tesim potom smutok a zasa dokola...... Ja sa bojim toho ze to nebudem vediet zvladnut... a tak

exupery
5. dec 2010

A coho sa bojis?Ved,mat dieta,nieco zo seba,je neuveritelne nadherny pocit,a dovolit,aby ta starch o nieco tak nadherne pripravil,je hlupost...kazda sa boji,co ju caka,ci bude dobra matka,..a nie je to lahke,ale je to krasne...nikdy nebudes matka na 100percent,nikto nie je dokonaly,ale naucis sa,a laska k dietatu ta bude viest,ako sa starat,vychovat,naucit,...Ja som nikdy v zivote nedrzala v naruci male babatko,az moju dceru,pretoze som sa bala,...a ked mi ju v nemocke,dali do narucia,ani som si na ten strach nespomenula,ze ako to mam chytit?Proste som to vedela,...prebalit,napapat,obliect,vsetko to bolo vo mne.Tak sa neboj,a ak mas pocit,ze proste chces dieta,ze je cas,myslim,ze je to spravne,a zvladnes to.

pikha
5. dec 2010

@laura112 no lebo to tak ma asi kazda baba 🙂 kazda ma z toho trosku strach, lebo je to uplny prelom v zivote 🙂 to je normalne. Ale ked sa ti to nejak vyraznejsie vynara.. skus sa zamysliet, z coho konkretne mas taky strach?

swarovski
5. dec 2010

Ja lauru112 aj chápem, som na tom podobne. Ale môj strach je úplne v niečom inom. Mám pocit, že sa zmení naša finančná situácia a tým pádom mám strach. Nechcem nič meniť. Chcem, aby dieťa malo všetko, no zároveň viem, že to nebude možné, keďže môj príjem vypadne. Mám úplnú hrôzu z toho, že mám žiť po materskej zo 190 ečok. Preto mám už presne naplánované, že sa po 6-9 mesiacoch budem musieť vrátiť do práce.Viem, že je to prízemné, ale som s priateľom už 10 rokov a môj strach z nedostatku ma brzdí v tom mať dieťa. ☹

suzana86
5. dec 2010

AHOOOJTE BABENKY..RESP.DOBRY VECER🙂)))
chcela by som sa len spytat, kedze tu pisete rozne poucne vety a nazory pre nas tehulky, ktore cakaju svoje prve babatka....
chcem sa spytat, ci by som si mala spravit tehotensky test, ked mi menstruacia meska ?? podotkýnam, ze poslednu som mala 27.10., a odvtedy nic a to nikdy mi nemeska, teda max,.tak 2 -3 dni a vzdy dostanem a teraz? mam len cudne stavy, boli picha ma vpodbrusku ako keby som ich mala uz dostat a nic...a minuly celý týžden som mala hnedkastý výtok, nic viac nesvrbil ...akurat dnes som mala intenzivnejsi vytok ale len nejaku dobu a uz zas nic... s priatelom sa pokusame uz asi pol roka a stale nic myslite, ze by som mohla cakat uz konecne drobca???

macik27
5. dec 2010

@swarovski o peniažky sa vôbec neboj tie sa nájdu 😉 jednoducho sa zmení celý životný štýl , nepôjdete tam na večeru a tam na cafe a ani vám to nepríde...dieťa je malý zázrak ktorý obráti život naruby ale keď už tu je tak to akosi všetko funguje 🙂 a po desiatich rokoch už by to chcelo aj další level

dominika1988
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
swarovski
6. dec 2010

dominika1988, macik27: máte obe pravdu. ja viem, že môj názor je strašný. ja nechcem, aby mi pomáhali rodičia alebo priateľovi rodičia. chcem všetko sama. platíme hypotéku, pôžičky, môj drahý od januára končí v práci a rozhodol sa podnikať. Je veľmi šikovný, neobjím sa o neho, ale aj tak, tá obava tu je.
Presne ste to vystihli, že keď to príde, tak sa človek zariadi. Obetujeme večre v reštauráciách a pravda je tá, že prekávičkujeme majland. Ale minule som kamoškinmu bábätku kupovala nejaké vecičky, a ostala som v šoku, koľko to všetko stojí. A to nechcem vedieť tie ostatné veci.
Asi som len zvyknutá na to, že mám stabilný a vysoký príjem a zrazu oň prídem. Asi sa presne toho bojím. Ale viem, že je to hlúposť

dominika1988
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
swarovski
6. dec 2010

@dominika1988 : veď toto, počkať, nepočkať. Priateľ na mňa už tlačí, v podstate je aj dobrá doba z hľadiska mojej práce. Ale veď viete. Dominika - a vy už máte dieťatko? Ako to zvládate?
A čo sa týka návratu po materskej, vidím to na tých 9 meisacov. Reálne. Možno o mesiac - dva dlhšie. Ako slobodná matka. Inak by som prišla o miesto. Navyše, keď tak pozerám po kamoškách, čo sú doma s bábom, asi by som sa zbláznila byť doma 3 roky 🙂

svetluska4
6. dec 2010

@suzana86 no mne ked meskala ms tak som hned vedela ze tehu som.Mala som aj taky slabucky hnedy vytok v case ms a nic viac a potom uz len biely hojny vytok (to je tiezznak tehu) Isla som kupit testik a bolo to tak. Skor to aj tak nemalo vyznam lebo HCG je take slabe ze to ani neukaze ale ked uz ms meska tak to by uz malo nieco ukaz ak si tehu. drzim palceky

svetluska4
6. dec 2010

@swarovski strachz peniazkov som mala aj ja. ale devat mesiacov je dlha doba a za ten cas sme postupne pokupovai vybavicku . Ked sa maly narodil takt o bola ta najkrajsia ve na svete a sme si obaja vraveli ze sme boli hlupy ked sme tolko cakali.
Ako tu uz niekto pisal, vsetko sa zmeni a aj tvoje zmyslanie. Ja som si to tiez nevedela predstavit a teraz by som nevymenila. Uzivam si to ako sa len da.
Ono, ked si chodis do roboty a kvazi nie su dalej ine povinnosti tak samozrejeme si tie peniazky uzivas na svoj ucet, doprajes oblecenie, obuv, kavicku, restauraciu, kozmetiku a pod. Prichodom babatka sa vsetko zmeni, zrazu prides na to ze su to vsetko nepodstatne veci a jedina dolezita vec je to dieta. A neboj sa toho ze dieta mina vela penazi. ved po tej zakladnej vybavicke uz dieta vela nepotrebuje, maminu a lasku. Pokial je dietatko kojene tak ani to umele mliecko netreba. Ono tie vacsie peniazky zacnu deticky od rodicov tahat az ked su vacsie a to uz my rodicia budeme veselo zarezavat v praci 🙂
tak sa netreba nicoho bat, mat dieta je to najkrajsie co cloveka moze stretnut. Mozno toho je na teba teraz vela ale ked sa raz rozhodnes pre tak uznas ze je to vsetko pravda a pousmejes sa nad dnesnym zmyslanim 🙂)

suzana86
6. dec 2010

@svetluska4 ahooj dakujem no vcera som si tu spar mamickami pisala, asom slubila ze dnes si spravim testiik..aale sklamem nebola som ece..neviem ja asi pockam ece par dni a potom... a mozno sa bojim, ze mi to neukaze ze je ece skoro....

jabadaba
6. dec 2010

@laura112 podla mna este nie si stopro pripravena mat dietatko ked Ta otravuju taketo naladove pochody co sa strachu tyka. Ak budes pripravena, ze ano teraz tuzim mat dieta tak Ta takyto strach pri pohlade na pozitivny test neprepadne.Skor naopak, potesis sa. Ja som to mavala kedysi velmi podobne, najprv akesi sklamanie pri podozreni, ze som tehu a test nic a nasledne strasny strach co len kuknut na test ked som si ho robila. Proste ani tak ani tak. A potom prisiel ten spravny okamih, hrozna tuzba mat dieta tu a teraz a hned a vsetky strachy razom presli, uz som nemala strach sa kuknut na test ci ano alebo nie. 😉

dominika1988
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
exupery
7. dec 2010

@swarovski hypoteku a ucty sa uz musia platit do dochodku,takze ci pockas alebo nie,je jedno,horsie je to s tym podnikanim,ako sa vyvinie-tiez by som pockala aspon pol roka...S peniezmi to nie je lahke,ale vybava sa da nakupit za tych devet mesiacov,a nemusis kupovat vsetko nove a drahe,...ved vela veci sa da nakupit na bazaroch a pod.a krasnych za babku...ja som to tak riesila.Ked prisla mala na svet,mala nakupene vsetko potrebne asi tak do roka,a teraz uz postupne len prikupujem zase vacsie veci...nie je to nejak velmi nakladne,a to este kupujeme aj UM,kedze je nekojena odzaciatku-a to je este len palka!
No,o vecere a podobne minute peniaze na zabavu,by som sa velmi nebala,pretoze nato nebudete mat urcite cas,a ni chut,...dieta zmeni cely zivot,jeho priebeh a ty sa musis prisposobit,to si treba uvedomit.Ziadne zabavky,vecere,kamarati,ani sex zozaciatku-diete ta vystavi,si s nim 24hodin denne a obcas je to poriadne na hlavu,ale aj tak by som nemenila,ani do prace sa netreba ponahlat.Zamestnavatel ti musi drzat miesto,takze toho by som sa nebala...len si treba riadne premysliet,co MAT dieta znamena a co koli nemu budes musiet aj s partnerom obetovat,pretoze ked pride,uz bude neskoro...

swarovski
7. dec 2010

@exupery
@dominika1988
Ahojte kočky. Ja pracujem v jednej nadnárodnej firme a moja šéfka ma nemusí, je to boj. Moju kolegyňu donútili po 6 mesačnej materkej nastúpiť a po dvoch mesiachoch ju vyhodili. Akože jej rušia prevádzku. Ja som síce pozične vyššie, dokonca mi v čase PN umožňujú aj home office, takže ofiko nemusím byť na PN, ale aj tak. Je to proste tak, čím si na materskej dlhšie, tým sa šance na normálny návrat do práce znižujú. Viem, že to tak byť nemôže, ale praktiky firiem sú rôzne.
čo sa týka podnikania môjho priateľa, tiež preberá veci aj po mojom otcovi, aj po svojom otcovi, vlastne popri svojej práci už nejaký ten polrok rozbieha svoje kšefty. Viem, že rodičia nám pomôžu, jeho otec nám dokonca včera kúpil auto, keďže priateľ príde o to služobné. Takže viem, že pomôžu, aj s peniazmi, aj s výbavou... Ale je tam to veľké ale... Do akej miery chcem, aby mi zasahovali do súkromia? Vlastne aj preto sme zrušili svadbu, lebo sa všetci do všetkého starali.
No a najlepšie na tom všetko je, že dnes som si vlastne zistila, že už 3. týždeň mi meškajú nájomníci z jahodového sadu 😖 ... Normálne mám mindráky...

swarovski
7. dec 2010

@exupery : tej výbavičky sa nebojím, viem, že je to drahé, plienky, umelá strava a podobne... Ale keď som pozerala ceny kočíkov, a všetkých tých vecí, ktoreé "vraj" dieťa potrebuje, hlava sa mi zakrútila. Viem, že nepotrebujeme nejaké oscilačné sedátko, ale autosedačka, positeľka, kočík... fuuuu.... no nič, musím si preorientovať mysleľ 😀

dominika1988
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
swarovski
7. dec 2010

@dominika1988 no tú moju kolegyňu urgovali do práce, lebo je ekonómka, a že je veľa roboty a musí nastúpiť a bla bla, proste ju stráááášne potrebujú. Jej končila materská, jej muž prišiel o prácu, tak aj bola rada, že bude mať príjem. A po dvoch mesiacoch ju proste poslali do prdele ako nadbytočnú. A to zo dňa na deň. žiadna výpovedná doba, alebo niečo podobné. Proste musela odísť. Neboj sa, neviem ako, ale máme to dobre vyriešené. Sú krytí. Keď chcú, tak si poradia so všetkým. A s každým.
Moja sestra je advokátka a tiež mi povedala, že sa ničoho nemusím báť, že prípadne ich zažalujeme. Ale tak, nechcem si robiť broblémy, lebo naopak vedenie v Prahe ma doslova zbožňuje, len táto moja "lokálna" šéfka mi nevie prísť na meno a s ňou som denne. Je to stará dievka, tak je to pochopiteľné . 😖
No a výbavička. Júúúj, keď ja sa nejako neviem trafiť so štýlom mojej budúcej svokry 🙄 , ale asi bude nútená sa raz prispôsobiť 🙂

dominika1988
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
swarovski
7. dec 2010

@dominika1988 😀 😀 tak to s tou svokoru ma pobavilo 😀 😀 ty by si to svojej povedala? ja by som si nedovolila. Síce sa máme rady, vyhovujeme si, ale chce to kompromisný prístup z mojej strany 😀 všetko, čo mi kúpi ( a nie je toho málo) všetko si vezmem a potom rozdávam o dušu. Oblečenie, kozmetiku, vybavenie do domácnosti. Priateľ sa na tom náramne baví. teraz mi dokonca kúpila vianočnú výzdobu do bytu 😀 Ale inak je veľmi milá a dobrosrdečná 🙂 to jej nemôžem uprieť.
No a práca... Pracujem na centrále. Som stavebná inžinierka a som tam, kde je práca. Keďže je kríza, tak ma nemajú kam preložiť. Práveže dosť prepúšťame. A teda som rada, že som rada. Aj som si hľadala inú prácu kôli šéfke. Aj sa mi to podarilo, ale potom prišla otázka dieťaťa, a asi by bolo nefér nastúpiť na novú pozíciu v novej firme a za pár mesiacov oznámiť že som tehotná... Tak som si to rozmyslela. V našej firme to nie je až také zlé, máme v práci nemeckú škôlku, zamestnávateľ prispieva matke na materskej, ale len počas 6 mesiacov a len v prípade, že sa do roka vráti. Proste sa snažia... Tak preto som neodišla a snažím sa šéfku už ignorovať 🙂

dominika1988
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
swarovski
7. dec 2010

@dominika1988 si zlatá, že si taká optimistka. Ale to je správny prístup k životu. 🙂
A aké pekné darčeky ste si vybrali? A čo majú v inchebe? ešte som tam nebola....

dominika1988
Autor odpoveď zmazal
Zobraz

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre