Chcem dieťa, ale som frustrovaná

stela555
20. apr 2016

Ahojte, prihlásila som sa na toto fórum, lebo potrebujem radu od nezainteresovanych žien. Začala by som tým, že mám 27 rokov (tento rok 28),s priateľom som 4 roky a bývame spolu 3 roky. Bývame v byte ktorý nie je náš ale patrí priatelovej mame. Mam vystudovanu VS a 3 roky som pracovala v štátnej správe, potom v zahraničí a teraz od januára v jednej firme (zarobím dobre len ma ta práca nejak nenapĺňa...). Problém je v tom že som začala byť frustrovana, nic ma nebaví, plačem.. Prišla som na to ze chcem dat svojmu životu zmysel..A že veľmi túžim po dieťati. A že toto je príčina mojej frustrácie. No bojím sa pretože keď ostanem na materskej zarábať bude len priateľ a neviem ci to zvládneme (keďže som ťahala domácnosť väčšinou ja a financne som bola na tom asi lepšie ako on - no takto mu to nemôžem povedať lebo sa ho to dotkne). Poraďte mi ja to babo chcem veľmi no som príliš racionálna a bojím sa toho co sa týka ekonomickej stánky,čo bude, či to zvládneme. .. Mam dat na svoje city alebo na rozum???

dominika6
20. apr 2016

@stela555
mám pocit že nechceš dieťa lebo chceš dieťa,ale preto lebo ťa nebaví zamestnanie...niektoré ked nebaví chodiť do roboty,majú depky tak otehotnejú a majú pokoj...
nemáte zázemie,bývanie,pravidelný dostatočný príjem...
vyrátaj jednoduchou matematikou výdavky a príjmy...to ťa privedie do obrazu...

magic08
20. apr 2016

Prepac, ale toto si musis zodpovedat sama, aj s praitelom samozrejme. Vie on o tvojej tuzbe? Ako sa k tomu stavia? chce dieta, ci nie? Ked sa budes na to pozerat tak ako sa pozeras, dieta nikdy mat nebudes. A nikde nie je napisane, ze sa mozes po materskej hned vratit do prace a na rodicovsku pojde otec dietata, ak zarobi o dost menej co ty. Takze je to len o komunikacii, dohovore a rovnakom postoji, co sa ditata tyka

siska53
20. apr 2016

@stela555 Predovsetkym sa porozpravaj s priatelom. Vy poznate vasu situaciu najlepsie,ci to zvladnete po kazdej stranke,ci je ochotny aj ostat doma s dietatom alebo sa ty vratis do prace po skonceni MD.

No este upozornenie - dieta nie je riesenie na to,ze ta nebavi praca.
To radsej hladaj nove zamestanie,ktore by ta viac uspokojilo. A popri tom,ak je tuzba obojstranna,pracujte na babatku.

stela555
autor
20. apr 2016

To ako to napísala dominika že chcem dieťa preto lebo ma nebaví práca nie je pravda.. Ani to ze nemáme pravidelný príjem a zázemie... Možno to tak vyznelo keďže som chcela popísať situáciu v ktorej som. Len mam z toho kus obavy..A môj priateľ tiež chce dieťa len tiež sú z jeho strany obavy či sa o nás dokáže postarať tak ako chce..pretože ak dieťa tak nad takým neuvazujem že po materskej nastúpim do práce..

mysga
20. apr 2016

Neodoslalo mi asi prvý príspevok - tak znova.

Skúste si to. Z tvojej výplaty využi len 203 eur a aj z toho, čo vám ostane si nechajte aspon stovku na "dieťa". Ak vyžijete, tak nie je problém. Ak nie, tak potom je napríklad možnosť našetriť si. Môj otec s manželkou si najskôr našetrili 5000 eur, kým mali dieťa.

A treba sa aj uskromniť. My napríklad doma ani nevaríme, stále jeme kade tade po reštauráciách a toto jednoducho musí skončiť. U nás.

Treba byť aj racionálny, ale nájsť nejakú rovnováhu, nie sa v tom topiť. 🙂 Ak si to vyskúšate, tak nebudete potom vyplakávať, že 203 eur, je málo.

Držím palce.

dominika6
20. apr 2016

@stela555
....keď ostanem na materskej zarábať bude len priateľ a neviem ci to zvládneme (keďže som ťahala domácnosť väčšinou ja a financne som bola na tom asi lepšie ako on ...
to berieš ako zázemie?

zuska2001
20. apr 2016

zvládnete to, isto máte uspory. moj priateľ čo zarobí, minieme, pokial bola materská, bolo to ok, s rodičovským príspevkom je to bieda, ale žijeme z toho, čo som našporila, ked som pracovala. ale ak nie si spokojná teraz, dieťa ti to len skomplikuje. je to makačka.

stela555
autor
20. apr 2016

Ako som napísala o riadky vyššie... Zle som sa vyjadrila nie je to také hrozné.. Chcela som len poukázať na to ze mam z toho obavu... Ja viem v akej som situácii a ak spochybnujes moje slová tak nechápem prečo tu píšeš.. Ja som chcela radu a názor a nie spochybňovanie a ťahanie sa za slovíčka

charlie1980
20. apr 2016

Jaj, no vsetky mali zrazu vlastne byvanie, zazemie, stabilnu pracu, v ktorej vam v ziadnom pripade nevypovedali zmluvu, bez Hypo a s usetrenymi peniazmi. Proste idealne podmienky ste mali hlavne tie, ktore tu pisete o zazemi 😃😃😃 Jasne. Idealne to nie je nikdy a na dieta nikdy spravny cas nebude, lebo Este toto a este tamto.

@stela555 Co keby bol otec na materskej, ked ty zarobis viac ....? Byvanie som pochopila tak, ze byvate sice v svokrinom byte, Ale samostatne, tak sa skuste so svokrou dohodnut, aby vam urobila aspon najomnu zmluvu (fiktivnu), aby vas nemohla kedykolvek poslat z bytu prec, prip aj sa s nou da dohodnut, tak aby nasledujuce tri roky neuvazovala nad nicim s bytom, ktory uzivate....potom by ste sa znova nejak zariadili, ked skonci MD.

rheuska
20. apr 2016

Ty chces dieta s clovekom , s ktorym sa otvorene nechces rozpravat o financiach? Aby sa neurazil? A on nevie, ze ty zarabas lepsie? Najprv si pories vztah. Komunikacny problem nevesti nic dobre do buducnosti. Proste si s nim sadni. Stale su viacere moznosti. Mozete nasetrit teraz. Proste na postielku a vybavu. A nieco navyse na kazdy mesiac co by si bola doma. Musite vediet ako vychadzate s peniazmi a coho sa v pripade nudze viete vzdat. Alebo prebrat moznost, ze ak to nebude vychadzat, tak priatel ostane na materskej a ty pojdes do prace. Proste ci by bol vobec ochotny ak by nahodou. Je pekne, ze rozmyslas kym do toho skocis. Lensu pary, ktore ziju iba so socialky a deti maju. Samozrejme to neznamena, zeto je spravne, len, ze ak nepotrebujes pre potomka znackove veci od malicka a vsetky vychytavku na trhu, tak ono to dieta nemusi byt az tak drahe. Mozno ti pomoze aj rodina s vybavickou, kocik nemusi byt tiez novy. Proste ozaj to zalezi co vlastne realne budes potrebovat a chciet. Zazemie mas, vek tiez. Pochybnosti ci je na to spravny cas budu stale.

pupavka123
20. apr 2016

@stela555 A neuvazovala si nad tym,ze aj priatel moze ist po case na matersku a ty do prace,ked lepsie zarabas?ja viem,chlapi su jesitni a tazko si to priznavaju a este tazsie nesu ak ich partnerka lepsie zaraba,ale v dnesnom svete je uz normalne ak je chlap na materskej 🙂

alchemilkazltozelena
20. apr 2016

@stela555 boli resp.sme v podobnej situacii...tiez byvame vo svokrinom byte platime jej cely najom,,,tiez som mala 27 ked som otehotnela, tiez mam vysku a tiez ma robota nebavila :D teraz ma mala skoro dva roky a ja tesim kedy uz pojdem niekde robit...som typ cloveka ktory nikdy asi nebude spokojny 😎 a z tvojich riadkov mam pocit ze ty tiez...my sme vela malej nemuseli kupovat, vela veci sme dostali od sestry mojej po jej detoch, velmi nam pomohla...v podstate sme kupili len kocik a plienky...mlieko som mala svoje tak ani na to sme nemuseli minat...ponarodeni dietata dostanete 800 ecok, aj to pomoze 🙂 da sa to zvladnut ved priatel urcite menej nez 400 nezaraba...hypo nemate a ty dostanes peknu matersku si myslim,,,a dieta tiez nemusi mat najdrahsie veci, hlavne aby mu nic nechybalo,,,ja by som ti radila do toho ist 🙂

siska53
20. apr 2016

@dominika6 niekomu staci k zazemiu,ak maju spolu 600€ mesacne a staci im to k vyzitiu,niekomu je aj 1000 ci 1500 malo..
@stela555 tak ked chce dieta,chodte do toho... Moja szgra sa tiez sla financne zabezpecovat,setrili,boli dohodnuti,ze neskor nastupi na matersku on,lebo ona lepsie zaraba. Ked konecne usudili,ze idu na to dieta,nedarilo sa im.. Su uz rozvedeni,segra ma 36, ma sice noveho partnera,no dieta nema stale...
Takze prehnane dlho by som to neodkladala..vzdy je nejake riesenie. Dieta sa da aj lacno a pritom pekne osatit,jedine na com by som nesetrila,su topanocky. Vzdy si mozes aj ty nejak privyrobit ci sa vratit do prace. Ja som tiez bola na to pripravena,ze keby coby,tak idem do prace skor. Ale nebolo treba.
Neviem,na aky standard ste zvyknuti, ale ak nepotrebujete 2-3luxusne dovolenky,znackove handry a obedy v najsrahsich restikach,tak jedno dieta by ste podla toho,co pises,zvladnut mali v pohode.

dominika6
20. apr 2016

@siska53
to napíš autorke nie mne,ona nevie či vyžijú z partnerovho prijímu

katarinamarkova
20. apr 2016

@stela555 nie si frustrovaná preto, že chceš dieťa a ono to akosi rozumovo teraz nesedi.....
frustrovana si, lebo mas pracu, ktora ťa nebavi nenaplna
možno aj preto, že nebývate vo vlastnom, ale vlastne u svokrovcov, aj keď nie ozaj s nimi, ale v ich.
si frustrovana, lebo mas stale dookola pocit, ze ty si tou, čo vo vztahu taha obcas ( alebo častejsie ) ulohu chlapa zivitela
mozno si frustrovana aj preto, ze toto vsetko nedokazes okolitemu svetu povedat a dostat to zo seba
ak si frustrovana, tak preto, ze nerobis veci tak ako by si chcela, tak ako citis, ze su pre teba spravne, ale z akejsi neznamej priciny ich robis uplne inak.
- rob veci, tak ako citis, ze ta spravia stastnou.

marisha1982
30. apr 2016

@stela555 na tvojom mieste by som volila dietatko pred nejakou pomyslenou istotou. je mnoho parov, ktory nemali ani polovicu z toho, co mate vy a poradili si (hlavne ze nemusis byvat so svokrou a ste sami 🙂 ). Ja som na tom podobne ako ty, len s tym rozdielom, ze som o dost starsia a babo sa nedari :( . Tiez priatel nezaraba tolko co ja, o buduce byvanie sa viacmenej staram iba ja (sama organizujem a platim stavbu domu). Ale verim, ze nejako to zvladnem aj pocas materskej, hlavne aby sa uz podarilo.
Takisto mam v praci obrovsky stres a bojim sa, ci to nie je pricinou toho, ze nam to nejde.

lestate
30. apr 2016

nikto ta tu naozaj nepozna a nevidi do tvojej hlavy/srdca .. nehladaj tu rady (casto od premudrelych "dokonalych" mamiciek co vsetko videli, zazili) ..riad sa tym, co ty chces a co ta v zivote bude robit stastnou .. co sa tyka financii - ja hovorim, ze vzdy nejako bolo, vzdy nejako bude .. pomaly budes mat 30, nikdy nevies kedy ti zacnu tikat biologicke hodiny, ci sa vam to podari na prvy raz, ci po 4 rokoch a cas bezi tak rychlo ...

zita19
30. apr 2016

@stela555 na materskej moze ostat aj otec dietata, aj na rodicaku. Ak su hlavne starosti o peniaze dovodom tvojich problemov

stela555
autor
30. apr 2016

Dakujem zienky za vas nezainteresovany pohlad na moju situaciu...

whitecat666
30. apr 2016

@stela555 z toho co si napisala by som na tvojom mieste s dietatom urcite pockala. Zacala by som riesit nejaky vlastny byt alebo odkupenie bytu od priatelovej maminy. Vzdy mysli aj na najhorsie, samozrejme neprajem ti to ale co ked sa s priatelom nahodou raz rozidete (aby si mala kam ist s dietatom).
Urcite by ste sa mali s partnerom otvorene rozpravat o financiach. Predom sa s nim dohodni ci bude zvladat ti davat peniaze ked budes na materskej. V zaujme vas oboch si to predom vyskusajte tak, ze z tvojej vyplaty min len 200eur (zvysok minajte z jeho) a uvidis ako to budete zvladat.
Dieta stoji vela penazi a vobec nejde o nejaku novorodenecku vybavicku (tu pokojne zozenies vyhodne aj na bazari pripadne zdedis). Caka ta platenie ovela drahsich veci ako napr. skolne, vylety, zdravotna starostlivost... Jasne da sa aj uskromnit, no pravdepodobne budes chciet dopriat svojmu dietatu vsetko najlepsie vramci moznosti a nebudes ho chciet o nic ochudobnit, takze bud pripravena na vysoke vydavky.

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre