Chcem dieťa, ale partner sa nesnaží

31. aug 2022

Ahojte, chceli by sme dieťa, aj partner tvrdí, že by veľmi chcel, ale vôbec sa nesnaží nič zmeniť ani pre to nič nerobí. má veľmi slabý spermiogram a jediné čo počúvam je, že deti naozaj chce ale snaha žiadna. Neobmedzi ani alkohol ani cigarety, káv vypije aj 5 za deň, strava zlá, jednoducho nič sa nehodlá zmeniť . Čo by ste robili na mojom mieste ? sme spolu už 10 rokov, aj máme spoločnú nehnuteľnosť. Neviem ako ďalej :( :(

petamich
31. aug 2022

no ze to dieta asi az tak velmi nechce, ked to zostava len v deklarativnej rovine a zmena ziadna 🤷‍♀️ na priamu otazku "sice tvrdis, ze dieta chces, no napriek tomu nemenis nic na svojom zivotnom style, aby sa zlepsil spermiogram" ti co povie?

cocolino234
31. aug 2022

@autorka neviem či to dieťa naozaj až tak chce ale teda ak si myslíš, že áno a si ochotná preto niečo urobiť tak.. máte doma umývadlo a smetný kôš? alkohol vyliať, cigarety zahodiť, kávu darovať a dovidenia. Čo ja si budem nervy míňať? on nech si míňa peniaze a vždy to aj tak skončí v koši. Jednoducho on vie, že ty s tým nemáš čo urobiť a to, že mu to vytrhneš z ruky a hodíš do koša naozaj nečaká. Povedz mu, že sa už chceš pohnúť ďalej a on vás svojim žitím brzdí a ťahá dolu, takže si nútená robiť takéto rázne kroky. Na tvojom mieste by som vykopala vojnovú sekeru medzi mnou a jeho zlými návykmi. 🙂

danielahamar
31. aug 2022

Ak veľmi chce a nejde to, tak umelé oplodnenie mu navrhni, možno sa preberie z toho sna. A uvidíš, či vôbec chce.

autor
31. aug 2022

@petamich odpovie, že on sa snaží. to je celé a odpovie vždy rovnako , stále to zostáva v teoretickej rovine ale praktická sa nezmenila. akože ked som mu kupila vitamíny a večer mu ich nachystám, tak ich zje, ale to je celé, keby mu ich nenachystám tak si sám od seba nedá

autor
31. aug 2022

@cocolino234 už aj premýšlam nad tým, či sa neodsťahujem preč, ale ani veľmi nemám kam, jedine podnájom a máme zvieratko ktore by som si chcela vziať so sebou a nájomníci veľmi zvieratká netoleruju, + máme hypoteku spolu ....strašne sa cítim bezradná :/

nikpa
31. aug 2022

Pokiaľ ti bude stačiť len jeho odpoved ,,snažím sa,, ale tým že len otvorí hubu a vysloví to, sa nič nezmení... Treba si spolu sadnúť, vyložit karty na stôl a buď sa rozhybe alebo keď nie, tak si ujasni či si ochotná aj tak s ním zostať. Ja by som ho kopla volakam a odišla ale tak pre mňa boli deti priorita, toto by som netolerovala.

autor
31. aug 2022

@nikpa ja by som aj odišla, ale máme hypotéku spolu a aj mačku, bez ktorej nechcem byť. nemôžem si dovoliť platiť hypo a ešte aj nájom, druhá vec, že nájomníci väčšinou ani zvieratá netoleruju. Citim sa hrozne a neviem kam mám ísť ani ako túto situáciu vyriešiť :(

nikpa
31. aug 2022

No keď postavis hypoteku a mačku na prvé miesto vo svojom živote tak snáď ťa to urobí šťastnou. Podľa mňa to nie je nič, čo sa nedá vyriešiť.

1angelika
31. aug 2022

@danielahamar možno prikývne, bude mu to vyhovovať,..veď chlap len jeden úkon musí urobiť a žena znášať celú tortútu

sense
31. aug 2022

Zrejme dieta az rak nechce, pripadne to berie ako natlak ze sa musi vzdat vsetkeho. Var pre vas oboch zdravo, nepoukazuj na to ze sa musi gzdat cigariet,alkoholu s kavy pre produkciu dietwta, skus ist smerom mensieho natlaku a hlavne ze to obmedzenie je hlavne kvoli jeho zdraviu a riziku civilizacnych chorob

A ak nepomoze mas moznost volby ty, dieta za cenu rozchodu a hladani partnera kt bude chciet biac dieta ako terajsi partner alebo to nechate na prirodu .

martinenka886
31. aug 2022

Tak toto mi teda ako snaha z jeho strany vobec nepride. Asi by som sa mu vyhrozila, ze ak to dieta chces, tak preto nieco urob, inak si ho spravim s niekym inym 😀 A ked uz ani toto nezaberie, tak potom uz zrejme nic 😀

alica_matejka
31. aug 2022

nesnazi sa ak to je tak ako si pisala, ak by chcel, isto by nieco na teda hlavne svojej zivotosprave zmenil. jedine co mozes, jeho postavit pred hotovu vec, bud sa ozaj zacne snazit, alebo pojdu vase cesty od seba

veselo_neveselo
31. aug 2022

Tak tu je dalsi vztah, kde to evidentne nefunguje, ale aj tak si spravite dieta a budes to tu riesit zase za rok, aky mas hrozny zivot. S tym rozdielom ze budes mat polrocne decko, bez prace a bez akejkolvek financnej rezervy.
Ved sa nad sebou zamysli, bud chces odist alebo chces splodit dieta, ale jedno s druhym predsa nejde dohromady.
Ak nie si spokojna, tak odid, a na dieta teraz (a s tymto partnerom) zabudni.

nwnw
31. aug 2022

Tak skuste umele oplodnenie, lebo hentak asi ostanes sama s mačkami.

konikkon
31. aug 2022

Ja na tvojom mieste by som si nerobila dieťa s alkoholikom. Prepáč, ale neviem, ako inak nazvať chlapa, čo pije alkohol denne. Ako sa taký človek dokáže postarať o dieťa, keď bude stále pod vplyvom?

konikkon
31. aug 2022

Jeeezisi. Ty rozmýšľaš, že od neho odídeš a zároveň rozmýšľaš nad spoločným dieťaťom? Čo ty teda vlastne chces? Veď ty vôbec nevieš čo chces. Opustiť ho, či mať s ním dieťa?

svetlonos
31. aug 2022

Ahoj, mala som priatela a spolu nehnutelnost hypoteku akurat dva roky. Spolu sme boli 7 rokov. Problemov bolo viac ale aj ten alkohol tam bol hlavne po praci a vikendy ovela viac ako som bola ochotba tolerivat. Premyslela som si ci chcem. Rozisla som sa s nim, dal si vyplatit kompletne celu hypo. Ja som mala dom a spadol mi kamen zo srdca. Prve dieta som mala az o 11 rokov po tom rozchode. Nelutujem. Bila by to inak psychiatriaca na tom som sa mala a mam celkom rada.
To nie je adept na fajn otca a manzela.

danielahamar
31. aug 2022

@1angelika nemyslím, lebo pre niektorých je to potupa /hoc, nikto o tom nemusí vedieť/, že nedokážu splodiť prirodzene dieťa a ak ho nechce, nepôjde do toho.

1angelika
31. aug 2022

@danielahamar to máš pravdu, niektorí to tak berú

zmrzlinka2021
31. aug 2022

Ľuboš vôbec svojho manžela?

zoja1234
1. sep 2022

Vymeniť partnera...

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre