Chcem byť tehotná

5. aug 2023

Mam 28, manzel 30, tento rok sme 4 roky po svadbe. Tesne po svadbe sa kazdy vypytoval kedy bude babatko, tym ze sme vela a radi cestovali sme to nejak neriesili, vedela som ze manzel chce ale ja som sa na to este necitila. Minuly rok sa mi na jednej z nasich dovoleniek manzel po par drinkoch priznal ze sa mu raz "smyklo", tym ze ja som uz bola viacmenej opita som ho nespravne pochopila a myslela som si ze sa to stalo prave na tej dovolenke kedy som mala plodne dni (on hovoril ze niekedy davno co som uz ja nejak nepocula). Zhodou nahod mi hned po tejto dovolenke meskala menstruacia, stale som ju mala doslova na den presne, tak som si hned zacala mysliet ze som tehotna a cuduj sa svete velmi som sa potesila. Zrazu po 6 dnoch mojho mylneho usudku a a roznym priznakom ktore som si zjavne iba nahovarala mi menstruacia prisla a tu to vsetko zacalo. Od vtedy na to neviem prestat mysliet, chcem byt tehotna a nedari sa nam uz rok. Obehli ma vsetky kamaratky a spoluziacky dokonca take ktore sa vydali az tento rok uz su tehotne a ja sa z toho neviem spamatat ze som sa vydala medzi prvymi a ostatne uz maju po dve deti a ja nemam nic. Co lutujem najviac na svete a neviem si odpustit je, ze ja sama som to odkladala lebo som si namyslala ze dieta pride ked ja budem chciet, ze jeden mesiac si zmyslim a hned sa to podari. Boli sme aj v CAR, manzelovi zistili na spg nizky pocet spermii, androlog mu zistil infekciu, bral ATB, o 3 mesiace ide na kontrolu. Som zo vsetkeho na nervy, kazdy nesiac mam depresiu ked to dostanem, neviem sa ani postavit z postele, iba placem a lutujem vlastne rozhodnutuam a zavidim ostatnym normalnym zenam ktore sa tomu nebranili tak ako ja. Niekedy rozmyslam nad tym co ked sa anm to nikdy nepodari a co budem robit po tom? To mam teraz kazdy nesiac iba cakat ci sa to podarilo? Som zrela na psychiatriu, uz aj manzel ma chcel vziat ku lsychologovi ze to jie je normalne ako som sa mohla zmenit na taku kopku nestastia, bola som stale vesela usmiata a yzivala si zivot a teraz je zo mna custra troska a sama si to uvedomujem .

vanilkovazmrzka
5. aug 2023

-> @ownyourcycle (ig)

Prilis tlacis na pilu, cim viac budes tlacit, tym horsie to pojde… fyzicky aj psychicky. Nic si nepremeskala, nic si nepokazila, ze si chvilku cakala. Nemas ani 30, nemas dovod sa takto strasne opustat.

deti95060810
5. aug 2023

najlepšie sa zamestnať úplne inou myšlienkou... čím viac budeš chcieť - tým to bude pre teba horšie.

bagre
5. aug 2023

nič si nevyčítaj - nemáš 50
aj s nižším počtom spermií sa dá počať...
a začni/te znovu normálne fungovať, takto to určite nepôjde

smajliica
5. aug 2023

Je mi úprimne ľúto čo prežívaš. Bola som v podobnej situácii (teda okrem tej depresie). Začali sme keď som mala čerstvých 25, trvalo nám to viac než rok. Malá sa narodila po mojej 27.
Keby to môžem prežiť znovu, nestresovala by som. Prišla som o veľa pekných chvíľ a zážitkov lebo som bola sklamaná a smutná. Hlavne o čas ktorý bol iba a mne a manželovi. Asi ti to hovorí každý, ale keď sa ti narodí bábätko sa naozaj všetko zmení a život už nebude o vás dvoch. Chýbajú mi tie chvíle keď sme sa sústredili iba na seba, keď sme sa mohli rozhodnúť že si dáme lenivú sobotu a nič nebudeme robiť alebo len tak spontánne vybehli do kina. Chýba mi aj to cestovanie. Aj keď aj s dieťaťom sa dá, už to nie je to isté. Necháp ma zle, malú nadovšetko ľúbim a nevymenila by som ju za nič na svete. Ale aj život pred ňou mal svoje čaro.
Si ešte mladá, máš ešte dosť času. A hlavne smútok ti nijako nepomôže dostať sa k tvojmu vytúženému cieľu. Práve naopak.
A na záver by som ti radila zájsť za tým psychológom. Nie je to hanba. Pomôže ti.
Všetko dobré prajem.

sofia1979
5. aug 2023

Rok sa vám nedarí a co? Nechcela si a čo? Netlač na pílu neboj príde si mladá manžel nech berie vitamíny ty sa daj do kľudu a ver. Ešte o nič nejde a hlavne preboha toto nikdy nikomu nepomohlo ak chceš ver si aj hviezdy sa spoja. Kľud užívaj a vždy si povedz áno budem pomodli sa všetko príde ako má. Držím palčeky silno

cimage
5. aug 2023

Vsetko bude dobre, len sa treba uvolnit a zamestnat. Tiez som bola kazdy mesiac sklamana ked som dostala menzes a vies kedy som otehotnela? Ked som si bola ista, ze nic, lebo sme mali sex az 1x za mesiac a ani som nevedela, ze ci cez plodne dni. Uplne som to vypustila, ved naco sa zatazovat ked sme sa ani nepokusali a bum.

2006_1211
5. aug 2023

Skúšajte to každý deň ak sa bude dat a budeš mat väčšiu pravdepodobnosť ako keby to mate raz/ dva krát za týždeň. Neboj aj staršie mali, príde v ten správny čas

h2
5. aug 2023

Nie je to tvoja vina! Nie je to tým, že si s otehotnením čakala. Si ešte mladá, to, že sa vám teraz nedarí, nemá nič spoločné s tým, že ste sa nesnažili hneď po svadbe. Chápem, že ťa trápi, že sa nedarí otehotnieť, tiež som čakala rok a pol, kým sa podarilo. A to som už mala 35. Ale také myšlienky, že je to moja vina, lebo som čakala, som nemala. Nemaj ich ani ty, sú úplne neopodstatnené. Držím palce, nech sa čím skôr podarí.

1234321
6. aug 2023

Rok snaženia nie je až tak dlho.čo majú povedať ženy, ktoré sa snažia 3+? Majú sa tu tiež takto ľutovať? No ale ako sama pises, TY SI SI MYSLELA, že keď si zmyslis, tak že ostaneš tehotna. Nie nefunguje to takto. Hlavne sa upokoj, skús to vypustiť, manžel ma ísť na kontrolu ty sa nastav, že kým on pôjde na kontrolu tak si das dokopy psychiku. Tvoje Telo proste cíti, že nie si Ok.

0silvia0
6. aug 2023

Musis si to prestavit v hlave a byt vdacna za to, co mas. Mas muza, nie si sama. Ini nevedia najst partnera roky. Ste v tom spolu, spolu to date.
Ak sa dieta nepodari, skoncis dozivotne s depkami? Do smrti sa budes suzovat?
Ja napriklad ked som bola velmi mlada a rozmyslala som nad takymito vecami, som mala svoj plan B. Hovorila som si, ze ak si nenajdem vhodneho partnera alebo nebudem moct mat deti, raz si najdem rozvedeneho s detmi alebo vdovca s detmi, ze o nic nejde.
Cize prehod si to v hlave a nastav svoju mysel tak, ze vsetky moznosti su v hre a uvidite ako to dopadne. Nie kazdy ma v zivote to, co chce.

lauriik
6. aug 2023

Uplne to vypusti z hlavy. Skus zase zit ten zivot ako kym ste deti nechceli - cestovanie, praca, uzivat si jeden druheho. A dieta pride v ten spravny cas. Ked takto budes tlacit na pilu tak telo sa stresuje a pocat dieta je skoro nemozne. Mozno aj tu psychologicku by som skusila.

nelca0510
6. aug 2023

Rozmýšľam,že jemu sa šmyklo a ty si o tom nevedela?:D to sa dá. Nuž,zamestnaj sa niečím iným,ste ešte mladí

mimi2018
6. aug 2023

Ja ta možno ukludnim. Bud rada ze ešte nemáš dieťa, lebo vnoci sa nevyspis, dieťa x hore..place reve, nevieš to utisit..všetko sa ti potom zmení, cely život musíš prispôsobovať iba dieťaťu. Uži si ešte život bez dieťaťa dokým máš čas a keď to má prísť, vtedy to pride. Viem o com hovorím a bud maximálne kľudná a teš sa z toho, že nemusíš všetok čas obetovat dieťaťu..😉

ninka99865
6. aug 2023

A ostatné vysetrnia mimo car si absolvovala? Tam robia len základy, sle treba si obehat hematologiu, endokrinológiu, priechodnosť, repro Imuno. To ze mu zistili infekciu je super, prelieci sa. My sme mali takmer všetky diagnózy v spg a nikdy žiaden zápal nenašli aj keď tomu nasvedčoval. Na normospermiu sme sa dostali asi po roku a pól.
Držím prsty 🤞

1234321
6. aug 2023

@mimi2018 dosť divne ukľudnenie. 🤣 ja keď som začala túžiť po bábätku tak mi bolo jedno či sa v noci vyspim či nie. Keď žena zatúži po dieťatku tak jej môže hocikto hocico hovoriť. Ja skôr nechápem tie ženy, čo si myslia, ze otehotnejú hneď ako si zmyslia 🤦‍♀️👎

colsami
6. aug 2023

@1234321 suhlasim, povedat zene ktora tuzi po detoch ze "bud rada ze ho nemas, su to len starosti" je asi ta najhorsia podpora a iba cloveka zrani... ze ten co to dieta ma, sa tvari akoby to bolo za trest. A pritom myslim, ze svoje dieta miluje a je zan vdacny ten co to povie, a nevymenil by ho za nic na svete.

Autorka bud rada ze mas muza navyse takeho co tie deti chce tiez a beha aj po vysetreniach, spolu to date. Nedovol aby to nejakym sposobom narusalo vas vztah, opakuj si ze si si ho brala lebo si chcela prezit s nim zivot, a nebolo to za podmienky deti, hoci tam ta tuzba je.
Mozno to bude dlhsie trvat ale naozaj si stale mlada, mozno nebudes tehotna o mesiac ale aj dieta pride, ver tomu.

jakoma
6. aug 2023

Ja som vydata takmer 8 rokov, brali sme sa pomerne mladi a s dohodou, ze nejdeme hned mat deti. Absolutne som vylucila moznost "snazit" sa o tehotenstvo, kym sa aj manzel necitil pripraveny. Otazok bolo vela, kedy budu deti, uz otazky utichli. Teraz sa snazime 3 roky, v mojom okoli sa za tie 3 roky zeny povydavali a porodili, jedna dokonca caka tretie, ked sme sa zacali snazit, isla sa vydavat a tehotna este nebola.
Nevycitaj si to, ze si cakala🙂 kazdy mame svoju cestu a svoj cas

damia22
6. aug 2023

Autorka ja sa s tebou úplne stotožňujem. Presne takto som to ja mala v hlave. Sme mladý a prvý mesiac sa to hneď podarí keď budeme chcieť však prečo nie. Všetky páry v okolo nás to tak mali tak prečo by sme to my tak nemali. Raz sme si zmysleli a pomaly to bude rok čo sa nedarí a začíname to riešiť. Keby je jedno rozhodnutie čo veľmi ľutujem je, že sme sa chránili až moc a počúvali od rodičov že treba najprv iné veci a potom dieťa. Máme prácu, peniaze, auto, nový dom ale prázdny a cítime to tak obaja a normálne vnútorne závidím niektorým ľuďom ktorý majú rodiny namiesto 'majetku'. Držím ti palce a úplne ťa chápem skôr nechápem tie komentáre že vypusti to v hlave atď. Dieťa príde v správnej chvíli ale dúfam že nie keď budem mať pomaly 40 rokov takže treba pre to niečo aj spraviť tak ako so všetkým v živote.

petko81
6. aug 2023

Nemysli na to.aj my sme sa snažili dlho.prveho sme mali v 24r.
A potom sme chceli druhé a nic až po 8 rokoch.teras má naša prinzena 15 mesiacov.a ja som pomali v 7 mesiaci.
Nepripúšťaj si to tak veľmi k srdcu.
Ja som na to predtým už nemusela a sa nám podarilo áni neviem ako.
Môj muž pije a aj vtedy pil čaj kotvicnik aj mne nejaký kúpil ale smrdel ako hnojivo ja som ho nedokázala piť.

melany444
6. aug 2023

My sme chceli dieta hneď po svadbe a nedarí sa nám tri roky 😪
Okrem velmi nízkeho počtu spermií, máme aj zlý tvar a pohyblivosť 🙄
Co som sa ja už natrapila to by mi veru nikto ani neuveril, určite nie si v tom sama, samozrejme aj zázraky sa dejú,ale napríklad my vieme ze šance mame minimalne takže už po tých všetkých liecbach a nič sa nezlepsilo,človek sa stým nejakým spôsobom musí naučiť žiť.

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre