Chcem bábo - za a proti

2491992
17. júl 2014

Ahojte maminky,
v niektorých diskusiách som dala najavo svoj názor, že chcem bábo.
Pravidelne po 3 mes. sa pýtam chlapa, či si mám vybrať dalšiu antikoncepciu a zakaždým pozná môj názor, že dieťatko by som chcela.

Mám 22r., chlap 27. Stále priateľ. Vzťah 3r. Bakalársky ročník, na škole nič ťažké, okrem štátnic.

Chlap však fajčí, má náročnú prácu.
Ja som stále chcela byť mladá mamina, musel by ma však s bábom živiť, nakoľko som študent, a VŠ by som chcela ukončiť a ďalej aj v Mgr. pokračovať popri bábu, s Bc. sa veľmi v regione neuplatním, celkovo tu práce niet. S Mgr. to vidím ružovejšie, mala by som školu a 2r. bábo, pol roka doma, bábo by malo 2,5 a mohlo by ísť do škôlky.

Vidíte to reálne, nejaké pre a proti ????

Chlap sa vyjadril, avšak len mimo mojej prítomnosti že o rok chce aby sme sa vzali a chce aj dieťa, priamo sme sa znova o tom nebavili, len toľko, že chcem, nech vysadím tabletky. Z toho vyplýva že aj to bábo bude chcieť... zatiaľ ochrana len preruš. styk.

mokon
17. júl 2014

@2491992 musíte si to spolu vydiskutovať, čo chceš Ty, čo chce On, aké máte predstavy - finančné, o deťoch, bývaní..., po nájdení kompromisu - lebo ten určite budete musieť urobiť môžete začať plniť plány. 🙂

daniela1983
17. júl 2014

@2491992 no a preco nechces pockat kym dokoncis skolu? neposudzujem, iba ma to zaujima. osobne by som do toho nesla

ankanl
17. júl 2014

na babo mas podla mna cas po skole... aspon sa mu budes moct venovat na 100%....HAH vysadit je dobry napad, mozes sa pripravovat na tehotenstvo... zbavit sa chemie, zdrava strava a sport... aby sa babatko v brusku dobre citilo a nic mu nechybalo🙂 a tiez za ten cas mu mozte zabezpecit pekne spolocne byvanie 🙂

2491992
autor
17. júl 2014

kym som v škole - ešte 1 rok + 2 nezarábam, potom,by som šla na rok do práce tak by som mala bábo = 4 roky neskôr, to by mal chlap 31.
bohužiaľ on z tej práce je nato, koľko ma rokov zmordovaný každý deň a tiež dieťaťu chcem dopriať detstvo, aké sme mali my, nie ako teraz s tabletom v ruke od 4 rokov. myslím že by to ťažšie zvládol

po škole mať rovno bábo tiež nie je veľmi dobrý nápad, nakoľko chcem byť 3 roky na materskej, resp. minimalne 2 roky si užiť dieťa.

školu mám dosť ľahkú, nakoľko som veľa vecí mala na strednej.

ide skôr o to, že tie roky by nás musel živiť chlap a museli by sme si zabezpečiť bývanie, popri škole by som zvládla vychovať dieťa a tak ísť pracovať.

babenko789
17. júl 2014

@2491992 aj ja som vzdy chcela byt mlada mamina, ale rozum zvitazil, najprv sme si s manzelom nasli poriadnu pracu, poriesili byvanie, mali svadbu a az teraz zaciname pracovat na babatku, aby zilo v dostojnych podmienkach a nemuseli sme za pochodu riesit, z coho ho uzivime atd... takze ja by som do toho takto "hrr" nesla

mirkava
17. júl 2014

@2491992 🙂 jak pekne napísané .... ja by som ešte počkala, mať babo je úžasné, ale asi by som si najprv dokončila tu školu.... rozhodnutie je však na vás.... držím palce

2491992
autor
17. júl 2014

@babenko789 ďakujem za triezvy názor, to čo som vyštudoavala na SŠ robiť zatiaľ nemôžem kým po známosti nezoženiem miesto, nakoľko som učiteľka MŠ, a všade držia same dôchodkyne. To isté študujem ďalej. Možno by ma tie detičky v práci naplňali natoľko, že svoje by som nachvíľu zabudla chcieť, mala by som ich tam 15 🙂

babenko789
17. júl 2014

@2491992 jeej ake krasne povolanie 🙂 skuste si aspon zatial nasetrit nejake peniazky a poriesit to byvanie, aj ked sa vravi, ze peniaze nie su vsetko, v dnesnej dobe su vsak pre zivot dolezite, nehovorim, ze treba babatko odkladat do tridsiatky, ale kedze mas len 22, tak casu mas stale dost, ak by sa vam "posmyklo", tak to nejako zvladnete, ale radsej ist do toho s tym, ze mame vyriesene zakladne existencne zalezitosti ako "ved nejak bolo, nejak bude"... drzim velmi palce! 🙂

mon29
17. júl 2014

Ake mate moznosti byvania?.. rodina..byt..dom..hypoteka..? ..najprv by som zariadila toto..Je dobre ak neaky cas budete byvat aj spolu , tam sa toho vela ukaze..aj financne kolko by vam ostalo..a az potom by som riesila dieta..

lili_mia
17. júl 2014

@2491992 Pokiaľ Ti to chlap nepovie priamo do očí, neber to ako fakt, že chce. Určite by si vedela, čo s Tebou zamýšľa a nemusela by si tu písať svoje otázky. A ked nereaguje ani na to, že si každé tri mesiace vyberáš ďalšie tabletky .. chlapec iba oddiaľuje čas .. on niečo tají.

kinna
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
2491992
autor
17. júl 2014

ja z akých peniažkov našetrím keď zatiaľ prácu ani brigádu nemám? je to zasa na ňom. @lili_mia nie, tie tabl, mám už vysadené, ja som si len určitý čas, odkedy viem že babo chce, hovorí to iným, nie mne, overujem, že. láska, skočím ešte do lekárne pre tabl. a raz mi povedal, že,,, vyberieš si ich zajtra... večer začal o tom hovoriť, že ich má vysadiť.
@babenko789 krásne, len zohnať prácu je náročné :/ a mňa by to tak bavilo a naplňalo

m.i.r.i
17. júl 2014

suhlasim s @babenko789 . Ono to velmi laka, ale ver mi, nemusi to byt vsetko take ruzove..tie plany su krasne ako si budes robit popri babu skolu a potom male do skolky a ty do prace..ono zvladnut sa da..ale naco do toho ist takto strmhlav a dobrovolne? Ja ked som mala 22 tak som sa starala ako au pair o 3 deti v zahranici a tiez ma chytalo mat uz svoje..ale tiez zvitazil zdravy rozum..dokoncila som potom este 2 roky skoly, zacala pracovat, zarobila si peniazky a obaja s manzelom sme sa velmi snazili aby sme boli finacne stabilni a potom sme riesili rodinku..neznamena to samozrejme, ze musis cakat do 30 ako ja 🙂 Ale urcite ti bude lahsie ak budes aj ty sebestacna, zrelsia, nebudes musiet po veceroch studovat ale sa budes moct kludnejsie venovat dietatku...
Okrem toho, prepac , ale nepaci sa mi ako pises o partnerovi, ze "chlap"..a "bude ma musiet zivit", chlap sem a tam...hadam je to priatel, buduci otec tvojho dietata, buduci manzel..tak necitlivo sa mi to zda..a hlavne, nechci uz teraz na zaciatku, ze sa nechas zivit muzom...este nie ste ani svoji...skus tak jemne potlacit hormony, mas este vela casu, si mladucka..a potom do toho s rozumom...🙂

2491992
autor
17. júl 2014

@kinna ja len pýtam pre, proti, nejaké názory, riešiť si to budeme my. len chcem premýšľať sama

monciky
17. júl 2014

@2491992
ahoj, ja by som s babom pockala kym dokoncis aj Mgr., isla by som na rok aj viac do zamestnania, dovtedy by som riesila nejake uspory, rezervu na matersku a byvanie...., lebo ked budes mat dieta cez skolu, horsie sa po skole zamestnas a ked budes odchadzat na matersku uz z nejakeho zamestnania, budu Ti drzat miesto...., chapem Ta ze chces babo, aj ja som velmi chcela v Tvojom veku a nakoniec ho budem mat ako cerstva 31🙂 v nasom pripade sme cakali velmi dlho, s odstupom si hovorim, ze som nemusela tolko planovat a mat vsetko na svete a az potom dieta, ale uz to nevratim, som vdacna, ze som tak rychlo otehotnela a necakali sme dlho...., a aj Tvoj priatel s avyjadruje, ze najprv svadba a potom ostatne, svadbu chce neskor...., nie je fer od neho ocakavat, ze Vas bude zivit, lebo Ty chces mat dieta pocas skoly ked nebudes zarobkovocinna...

kinna
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
lili_mia
17. júl 2014

@2491992 Prečítaj si príbehy žien, ktoré otehotneli pred manželstvom, ked ani nemali vlastné bývanie. Ak ťa nevystrašia tie popísané horory s bývania s akože svokrou, kedže po dvoch deťoch stále nie sú zobratí, tak smelo do plodenia. Myslím to vážne. Pokiaľ nie si za neho vydatá, nemáš istotu, že nezdupká. A je pravda, že aj ako manžel môže zdupkať.

2491992
autor
17. júl 2014

@m.i.r.i. ďakujem. hormony potlačím len znova antikoncepciou. vtedysom síce po dieťatku túžila, ale rok po hak som otehotnieť nechcela, nech sa trelo prečistí, takže zas ked ju budem brať, jedine vtedy nasilu budem každý večer brať fakt, žee nie, berieš tabletky aby ste to male nemali, mate na to čas

zuzanockamt
17. júl 2014

@2491992 😀 ... po precitani ma napadla povestna scena o planovani z Basnikov 😀 ... urcite pockat, si mlada, mas cas a takisto aj tvoj chlap

jankatt1
17. júl 2014

U nás to bolo to isté...mala som 22, študovala som a manžel pracoval. "Popracovali" sme na bábatku, vyšlo to...malý sa narodil v máji. Keď mal 1 mesiac urobila som Bc. štátnice. Teraz pokračujem ďalej. V máji som mala Mgr. štátnice, malý má 26mesiacov.. Od septembra idem na doktorantské štúdium, budem cca 10hod/týždenne v "práci-škole", no malý nemusí do jaslí, manžel má fajn prácu a može byť s malým kedykoľvek.
Ja by som nemenila, naplánovali sme si to naschvál tak, aby som bola s malým na rod. dovolenke kým doštudujem. Pre mňa to bolo/ aj je úplne ideálne.

2491992
autor
17. júl 2014

@jankatt1 manžel ťa v podstate za tie roky taktiež s babom živí a zarába. Bývanie ste riešili,alebo už mali ? Ak je to príliš súkromné nemusíš odpovedať,alebo do IP, ak chceš

babenko789
17. júl 2014

@2491992 skus sa v prvom rade nespoliehat len na priatela a na to, ze ta uzivi.. najdi si popri skole nejaku brigadu, setri si, kazdy (teda aspon vacsina z nas) si presla pracami, ktore ich nebavili, tak to uz v zivote chodi, ale zial je taka doba, ze sa o teba nikto nepostara a spoliehat sa mozes hlavne na seba.. ja by som sa nedokazala spoliehat iba na to, ze ma moj muz uzivi, ved moze aj on prist o pracu a co potom? Vtedy sa rozculujem nad mamickami, ktore placu, ze nemaju co do ust, ved na to mali mysliet skor, nez si nechali spravit dieta, ved si chcem ten zivot s babom uzit a nie neustale riesit, ze manzel to neutiahne, co spravime.. fakt radsej este pockaj, to ze tvoj priatel bude mat po 30-tke vobec neries, ved chlap je funkcny skoro v kazdom veku 🙂

soniatko
17. júl 2014

ja som tiez chcela mat prve dieta pred 25kou. nakoniec sa nam nedarilo a na malu sme cakali 3 roky. pokial tvoj partner dokaze utiahnut domacnost a uzivit vas vsetkych aj s babom, tak do toho chod. aby sa nestalo, ze nakoniec budes na babo cakat dlhsie, ako by si chcela.

dafnea
17. júl 2014

@2491992 ty kokos to ako keby si o mne písala.. ja mam trosku viac a tiez som takto uvazovala. A som aj ucitelka MS 🙂 choj do toho ak to tak cítite obaja.

2491992
autor
17. júl 2014

@dafnea aj prácu robíš, alebo len vyštudovala si v tom obore ?

daniela1983
17. júl 2014

ja som tiez tak rozmyslala, ale nastastie som pockala. neviem si predstavit ze by som dieta mala pocas skoly...mozes mat aku chces lahku skolu ale su deti co v noci vstavaju x krat...placu v noci...clovek sa nevyspi, cez den nestihnes casto nic okrem toho ze sa o dieta postaras...ano su aj deti pri tkorych sa da studovat a pracovat a neviem co. ale su take co jednoducho si rada, ze sa stihnes najest...takze bacha na iluzie typu, ze aka to bude pohoda a skola je lahka. ja si teda neviem predstavit ze by som sa bola ucila na statnice a mala dieta. no a tiez som mala spoluziacku co v tom veku mala dve a skolu dokoncila. urcite sa to da. len je to nutne tak silit a ponahlat? podla mna zbytocny stres pre matku aj dieta...

sono2
17. júl 2014

@2491992 myslím, že moc analyzuješ a nemáš vlastne vyjasnené čo chceš. Si mladá aj muž. Dokonči školu a potom to nechaj tak vysaď tabletky. A mal svoj názor. To je dôležité. Sa tu pýtať či tehotná alebo nie...

brady1
17. júl 2014

@2491992 my pripadaš ako keby si sa vyjadrovala o niekom cudzom, chlap ako keby to bol hocikto s ulice,on sa vyjadril mimo teba??pripadate my ako dvaja cudzi ludia ako keby ste si nedoverovali. Podla mna mate co robit este so svojim vztahom, babo by som odložila ked si budete absolutne doverovat a poznat sa. Neznamena že chodite spolu tri roky, že sa aj poznate.Alebo počkaj po svadbe, potom sa všetko uvidi. Babo úpotrtebuje istotu,pokoj a milujucich rodičov.

bonaqa2013
17. júl 2014

prerušovaná súlož nie je ktovie aká bezpečná ochrana. Takže možeš ostať tehotná ani nevieš ako.
Ja som mala dieťa ešte ako študentka. Keby nie mojich rodičov, resp. mamy, tak nemám šancu školu dokončiť. A to som mala tehotenstvo ako tak v poriadku - len nejaké nevolnosti. Ale potom syn bol veľký jedák, v noci som ho kojila každé 2 hod. A ráno na vlak do školy. skoro som umrela. bola som vychudnutá, chronicky nevyspatá a ku tomu sa mi neustále tvorilo mlieko. Injekciu mi nechceli dať, lebo pre dieťa je to najlepšie.... A bolo mi aj ľúto keď som každý deň od neho ráno išla preč. Syn je už dospelý, chodí na VŠ takže bolo to už dávno. Ale aj tak nikomu neodporúčam mať dieťa počas štúdia. moja známa počas štúdia na VŠ mala dvojičky a aj počas tehot. si odležala v nemocnicia potom raz pri vešaní plienok na balkóne odpadla. Prebrala sa až v nemocnici. Bola vyčerpaná. Tiež neodporúčala mať dieťa počas VŠ.

mima4
17. júl 2014

@2491992
prečo tieto veci priamo neprediskutujes s priatelom? vies, take tie "naznaky", nepriame reci atd.. no, netreba si namyslat a doplnat...vsak normalne s nim to prejdi... manzelstvo a deti nemozes mat s niekym, s kym sa nevies otvorene rozpravat...

Ja osobne kebyze som na tvojom mieste a mam manzela (nie priatela, ale normalne muza), a on by chcela, sla by som do toho urcite aj ja... ked mas lahku skolu, je to OK.

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre