Ahojte. Planujeme s manzelom v najblizsom case splodit babatko. Obaja velmi po tom tuzime. Lenze koncom jula mame zaplatenu dovolenku v Bulharsku a cestovat mame autobusom. Chcem sa Vas opytat, ci ste niektora v zaciatkoch tehotenstva cestovala takto dlho autobusom a co si o tom myslite. Viem, ze by bolo asi lepsie pockat a asi aj pockame, len som chcela vediet Vas nazor. 🙂
lucynka, tusim sa o tom cestovani aj v nejakej teme pisalo, skus nieco vypatrat 🙂
myslim, že prve tri mesiace by sa to asi nehodilo, ja som cestovala autom do Chorvatska asi v 13tt a v poho, ale aj tak so strachom, či niekde v zahraničí nebudem mat problém a skončím v nemocnici, ten strach som mala celých 10dní dovolenky, takže už by som tehotná nešla
ahoj, odriekla som tak jednu autobusovú dovolenku,ked som zistila tehotenstvo,neriskovala som komplikácie,vydržala som bez mora a o to krajšia bola potom ďalšia dovolenka o pár rokov aj s našimi dievočkami
ahoj lucynka..sice som necestovala, ale bud by som prelozila dovcu alebo by som pockala s babom.. alebo!!! zacnite plodit v bulharsku... 😉 hmmm
ahoj lucynka! ja som sa tiez bala v 1.trimestri cestovat, ja som sa ale bala vsetkeho, kedze sme sa dlhsie snazili 😀
ale v druhom trimestri som chodila k rodicom na vychod, 7 hodin cesty autom, takisto letecky v parizi, nemala som ziadne problemy a bolo to super...v tretom trimestri som uz sedela doma.
tak sa rozhodni...ale ak este niesi tehotna, mozes este chvilicku pockat a mozno ti este vyjde "plodenie" na dovolenke...to bude pohodicka 😀 drzim palce!
Dakujem babenky. Zuzka82 presne tak to mame v plane. Zacneme sa snazit v Bulharsku a mozno domov prideme uz traja :o)
hehe, aj moja sestra je z bulharska donesena... 😀 alebo zeby ja?? 😀 proste jedna z nas.... a tam to bude hej,hmmmm...aj ja chceeeeem dovolenkuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu a moreeeeeeeeee
velmi drzim palceeeeee 😉
no ja som v rovnakom Štádiu a kríze. dovolenka zplatená a ja v 5tt to som zistial zajtra ale my idmeme len do Tatier takže to sa eštye dá 😀
cucuska, v pohode, to by slo 😀
ved tehotenstvo nieje choroba 😀
ja viem len problém je v tom že mňa lekár hodí hneď na PN som riziková /2potraty/
aha...a kolko km to mas do tatier?
cucuska, s nejakym pauzami by si to mala zvladnut... 😉 ale ak sa mas stresovat cely cas, radsej nechod..
týždeň
Ahoj lucynka, ja som v 3tt letela na zapadne pobrezie Canady, t.j. cca 12 hod. v lietadle, a v 6 tt som tu cestu absolvovala spat na Slovensko. Po prichode ochorela - chripka a po navrate sa mi to vratilo s podozrenim na zapal pluc, co sa nastastie nepotvrdilo. Dnes sme v 27 tt. Radsej sama zvaz, co je pre Teba dobre. Radsej sa nestresuj a uzite si to v Bulharsku. Nas caka za dva tyzdne cesta do Chorvatska, ale my sme taki cestovatelia, uz sa tesime k moru. Peknu dovolenku.
ahojte, skuste poradit...... som v 8.t. (pred 2 rokmi potrat), o 2 tyzdne by sme mali ist autom na dovolenku (cca 600 km) k moru, no a teraz fakt neviem, ci ist, alebo neist..... 😢
sosa ja som sa včera na to pýtala dokyho tiež som riziková otehotnela som po iui a doky mi povedal, že kľudne nemám si z ničím robiť problémy ani so sexom, že kľudne aj v deň pôrodu pred nemocnicou 😀 😀 , že keď je bábo silné tak musí vydržať všetko, ale samozrejme všetko s mierou...tak nám tú cetu začiatkom júla pekne odobril, že ja musím vedieť ako sa cítim a či si trúfam.... 🙂
Vazne lenusa? doktor ti povedal, ze mozes cestovat? Kde idete na dovolenku a ako cestujete?
Ahojte, ja mám tiež obavy z cestovania lietadlom, ideme o týždeň lekár povedal že tehotné cestujú bežne, aj keď samozrejme je to riziko, ale nie choroba. Problém je v tom, že stačí jedna negatívna info a už sa strach valí. Ale potom by sme nemohli cestovať ani do práce, stresu a námahy tu mám oveľa viac ako niekde pri mori, kde sa budem vyvaľovať, samozrejme v čase normálne znesiteľného počasia.
tinicka, neviem v ktorom si tyzdni, pretoze niektore letecke spolocnosti uz nevezmu do lietadla tehotnu po urcitom tyzdni, resp. vyzaduju potvrdenie lekara, ze tehotna je zdrava a moze letiet. Nie som si ista ale je to myslim po 28 tyzdni. Urcite sa nestresuj z cesty lietadlom, vela pi tekutin, prechadzaj sa aby Ti nepuchli nozky. A pri mori si to uzi, stoji to za to. Ja som sa vratila z dovolenky (8 hod. cesta autom) a nelutujem. Bolo SUPER.
Uzili sme si to. Tinicka, tehotenstvo nie je choroba, a pokial nemaz vazne problemy, tak urcite let. Peknu dovolenku.
Ja som na začiatku 6 tt a 20. júla letíme na Rodos. Týždeň pred dovolenkou mám ísť na kontrolu či je všetko v poriadku a potom môžeme ísť ak lekárka potvrdí 🙂
Nebojte baby, ja som niekde citala, ze napriklad u tehotnych letusiek, ktore lietaju pravidelne aj v tehotenstve sa nezistili ziadne negativne dosledky na babatko..ja som sa vratila z dovolenky v Londyne pred tyzdnom (tiez lietadlom)a vcelku to bolo v pohode,aj ked naspat mi bolo zle ,aj som sa pogrcala, sory.a nebola som jedina tehotna v lietadle. ale keby ze este mam dovolenku,tak kludne letim este niekam k moru a kaslem na nevolnosti. vsak ta dovolenka stoji zato (este dodatok k tej nevolnosti, je mozne,ze to bola moja chyba,ze mi bolo zle,lebo uz som letela asi 18. krat v zivote a prvy krat som jedla pocas stupania a tiez som mala pocit,ze sa mi nejako nevyrovnal tlak v hlave,aj som sa vela vrtela na sedadle...).takze doporucujem sa nebat, ale nerobit nic, co zvycajne nerobite,lebo potom pouzijete sacky 😉 (PS: nebojte, su odolne,hihi)a trosku humoru do zivota,aspon mame zazitky.
ahoj lucynka, aj my sa snazime o babo 😀 zaciatkom augusta by sme mali ist autom do chorvatska. ale myslim si, ze pokial nie su problemy, treba ist. ved ten vzduch, voda a ta atmoska a pohoda stoja za to. 😉 vela stastia 😎
trixi som v 16tt- neviem ako sa to nastavuje pri meno. V pondelok sa chystám na poradňu dúfam že ma lekár nebude strašiť. Ja som taký posero a to čakám druhé dieťa, cítim takú veľkú zodpovednosť. Ale asi máte všetky pravdu, tak snáď všetko dobre dopadne. A navyše v auguste mám ísť so synom autobusom do Chorvátska - uvidíme ako prežijem túto prvú dovolenku. Hlavne tam chcem ísť kvôli malému - má štyri roky a už od zimy rozpráva o dovolenke.
My ideme vo stvrtok autobusom do Chorvatska - a pred par dnami som zistila, ze som tehotna (dnes je to 4tt, takze fazulka je vnutri 2 tyzdne). Zajtra sa povypytujem lekara, ci je to okay. Cestovali ste niektora takto skoro v tehotenstve na dovolenku? Autobusom?
v 6.tyzdni som isla busom a lietadlom,je to bez problemov
Tak som si aj myslela, este aj na nevolnosti je skoro, dufam, ze to bude dobre. 🙂
aj moja sestra cestovala v 6 týždni do grecka autobusom - celé dva dni a prežila v pohode - aj napriek postave a nadváhe.
Ahojte všetky maminy a budúce maminy. Tak som sa rozhodla, že vám sem napíšem moju skúsenosť s cestovaním. Práve som mala byť s manželom, synom a prefektnou partiou v Chorvátsku. Som v 27tt, cítim sa super, tehotenstvo prebieha bez problémov a aj napriem výhradam lekára, ktorému sa moja cesta moc nepáčila som bola rozhodnutá, že na dovolenku pôjdem. No narazila som na problém, s ktorým som vôbec nepočítala. Po 26tt vás síce poisťovne cestovne poistia, ale všetky náklady spojené s tehotenstvom sú z tejto poistky vylúčené. Takže riskovať som nechcela a tak teraz sedím doma.
pre renuliatko: mas pravdu, specialne sa da poistit tehotna len do 26 tt. Po 26 tt Ta poistia - normalne komercne cestovne poistenie. Avsak ak mas europsky preukaz poistenca v ramci EU Ti poskytnu starostlivost, ktory by si potrebovala v pripade zdravotnych problemov spojenych s tehotenstvom. Dokonca hradia aj porod v inom EU state, len tam nesmies za tym ucelom vycestovat. Chorvatsko nie je v EU ale zasa nie je tak strasne daleko. Ja som absolvovala dovolenku v Chorvatsku v 30 tyzdni, s komercnym poistenim, a nelutujem. Urcite by som nezostala sediet doma kvoli poisteniu. Vobec som neuvazovala v rovine "co by bolo keby" a pod. A neriskovala som, odpocivala, relaxovala, a uzivala si dovolenku s partnerom a miminkom v brusku.
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
lucynka, ja som zaciatkom 4.mesiaca cestovala do juzneho Francuzska autom 16 hodin, ale robili sme dlheee prestavky a bolo to uplne v pohode 🙂 ale je to vec nazoru, keby som si ale mala vybrat tak by som to uz neriskovala a radsej ist lietadlom, ale my sme mali dovcu zaplatenu uz vtedy ked som este nevedela , ze som tehu 🙂