Ahojte zienky,
mam taku otazocku. Neviem kedy je vhodny cas na otehotnenie (ano, kedy mame muchlovat, to sa pytam 🙂 ). Robim si ovulacne testy a podla info co mam, by mal byt najhodnejsi cas na muchlovanie ked ciarka zmizne, vychadzam z logiky, ze do 24 od ciarky ma byt ovulacia. Druhu ciarku mam aj 3 dni. Ked vsak zmizne ciarka zmizne aj hlien...? Tak po ci pred ci ako?
@gita17 neviem ako dlho sa snažíte, ale ja som počula, že tie ovluačné testy sú vraj dosť nespolahlivé, ja som si ich nikdy nerobila, podľa mna sa treba muchlovať proste často, my sme sa každý den pre istotu, ked sme chceli bábo, netreba to brať príliš vedecky, potom sa vytráca tá spontánnosť
Mne ovulacne testy neukazali nic, aj ked ovulacia prebiehala a som aj otehotnela. Skus si vypocitat od prveho dna menzesu minus 14 dni, to by mal byt den ovulacie. A posleduj aj hlien. Ked je husty a biely nic z toho, ak je lepkavy a priesvitny ako lepidlo, ke to ono.
@janickacrazy ved to, ked zmizne hlien zmizne aj ciarka,ale predsa ten hlien by tam mal byt zrovna vtedy,ovu je az ked zmiznu ciarky,nie? 24 po
Ked zmizne hlien je po ovulácii a teda aj plodných dňoch. V podstate sa odporúča ked začnú plodné dni cca každý druhý deň.Ak máš ovuláciu a žiaden problém s otehotnením určite neminieš.
@gita17 kukni meranie bazalnej teploty... Billingsova metóda... Napr. na fertility.sk. Je to na dlhšie, ale spoznáš svoje telo tak, že budeš fungovať bez antikoncepcie aj bez ovulacnych testov 😉
@gita17 táto appka je dobrý pomocník 😉
Tak my mame tretie (neplanovane) na 8DC zamiesene, mam 28 dnovy cyklus, to viem urcite, lebo AZ raz som dala muzovi 😂 Nejak som s tym nepocitala 🙇♀️
Ovu test je pozitivny nie keď sa vyskytuje druha ciarka, ale vtedy, ak je tá druhá- testovana ciarka silnejšia ako kontrolná. Väčšinou to býva počas 12hod- 24hod. Pozitívny ovu test = ovulka príde do 24hodín. Kedy je vhodný čas závisí aj od kvality spermií. Vydržia aj ak sa ide na vec pri pozitivnom ovu teste, niekto počká 1deň, max 2.
Odporucam nesledovat a uzivat si to kazde 2 dni, napr. Ja som mala ovu podla pasikov na 10ty den...otehotniet sa mi podarilo zazrakom akosi az na 23ti den cyklu..a stresovat s pasikmi sa mi vobec neosvedcilo jedine co muz bol nervozny z toho
Stiahni si cez obchod play menstruacny kalendar a tam ti vsetko vipise
Ja som s ovu testami bola veľmi spokojná, hoci to nevychádzalo v strede cyklu
Ja si robím ovu testy dva mesiace a zatiaľ som s nimi spokojná, pretože to sedí aj s ovu bolesťou ... Tento mesiac som ale mala bolesti, aj krv pri ovu (to mám ja odjakživa a dr povedala že keď zbadám krv, vtedy sa vlastne vajíčko uvoľní) avšak tento mesiac som nebadala plodny hlien..ale ovulka prebehla.. tak nechápem 🤔
Tak ja som sa naučila sledovať si cyklus podľa hlienu a neskôr kontrolovala cyklus ovu testami.Ale najistejšie je keď chces otehotnieť snazilkovat každý druhý den.
Este istejsie je skusat kazdy den aj 2x a nielen vecer aj pocas dna 😛 u nas to vzdy vyslo hned prvy mesiac. Nikdy som ziadny ovu test nerobila ani ine somariny 😂
Ja som zas čítala že dvakrát denne nie je dobré, pretože niekedy spermie nemajú dostatok času dozrieť. Ja si ovu testy robím pretože som mala mimomaternicove tehotenstvo a následne mesiace mi to skákalo ako chcelo. To sa nám vtedy ale podarilo na prvýkrát. Už sa mi to ale upravilo a je to ako má, tak sa snažíme každý druhy deň
@tinka0000 no mozme to nazvat aj vytokom, ale tak sa nazyva iba ak je to nieco zle 🙂) proste v case ovulacie tam dole mate priesvitny hlien, aby nim lahko presli "borci" 🙂) mimo ovulacie je to hustejsie, nie je to priesvitne a nenatahuje sa az tak...neviem ako inak to opisat, je to z tohto jasne? 🙂
Cize pocas ovulacie je to take tahave ano?😁😁😁asi ano, dufam ze to vyjde..🙂
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
tema neako zapadla