Byť mamičkou po 40tke

kovarovicova
3. nov 2024

Ahojte dievčata, stali ste sa niektorá mamičkou po 40tke? Mohli by ste krátko zdielať svoju skúsenosť tak s tehotenstvom, ako i materstvom? Dakujem, M. K. 🙂

elye11
3. nov 2024

@kovarovicova moja sesternica rodila po 40tke a a dala to na 1* 🙂

rivini
3. nov 2024

@kovarovicova budem mat 39 a cakam druhe dieta (prve v 36-je). Neviem presne, kam smeruje tvoja otazka…pokial je zena fit a zdrava, myslim, ze velky rozdiel v tom, ci mas dieta v 30-ke, alebo 40-ke tam nebude. Ak zdrava nie je, alebo sa neudrziava fit, uz sa jej asi bude tazsie starat o novorodenca, ako v dvadsiatke. Najvacsi rozdiel je podla mna v tom, a to si silno uvedomujem, ze otehotniet v tomto veku uz naozaj NIE JE samozrejmost, ale obrovske stastie. Veci ako „stuzkovu“ ja osobne neriesim, fyzicky som na tom kondicne, aj vyzorovo myslim lepsie, ako niektore zeny v dvadsiatke a myslim, ze ani v 60-je sa za mna moje dieta nebude musiet hanbit. Mna osobne materstvo nijako extra nevycerpava, naopak. Tiez uz nemam pocit, ze s malym dietatom nieco prepasiem a stabilna pozicia v praci, ktoru by som v 25-ke po vyske nemala, tiez nie je na zahodenie…Prenatalny Diagnostik mi nedavno povedal, ze jedna vec je matematicky vek a druha biologicky..ze ma 20-rocne pacientky s obezitou, fajciarky, ktore su na tom biologicky ako niektore 50-nicky a potom ma sportujuce fit 40-nicky, ktorych vajecniky pracuju ako v 25-ke.

snowflakenel
3. nov 2024

Mam.druhe, porodila.som ako,41 rocna. Vsetko ok 🙂

kiki68
3. nov 2024

U mna vyzera ze v 40 budem rodit druhe, ak vsetko dobre pojde. No co, ked mi nebolo dost byt na Party do 4:00 rano na parkete, tak bude ina party do 4:00 😂😂😂 Mam dojem, ze toto tehu je miernejsie ako to pred 5 rokmi. To bola strasna nakladacka ako mi bolo zle a to som bola fit vtedy aj teraz. Nefajcim, nepijem, otehotnela som ma treti cyklus, co sme si nedali pozor. Zjavne sa mozeme mnozit ako kraliky do 50tky, mal ten doktor pravdu 🙈😀 A ake to bude to netusim, ale necitim sa v 39 inak. Ako co ma byt ine,

rachel36a
3. nov 2024

Ja som druhe rodila v 43 rokoch

marianarem
3. nov 2024

@kovarovicova Rodila som prve v 41, skor sa to proste nepodarilo. Jasne, ze fyzicky to zdaleka nie je to, co v 20ke, ale zase pripadam si ovela kludnejsia ako kedysi, v tej 20ke by som bola ja osobne kazdy druhy den v panike, ovela menej som si aj verila. Takze v tomto je to po tej 40ke podla mna lepsie a vyvazi to ten ubytok fyzickych sil. Co mi je ako jedine dost luto, ze stari rodicia su uz starsi. Manzelovi rodicia uz neziju, svokra sa maleho vobec nedozila a svokor sa dozil, ale bol nalozeny v liehu a nemali nijaky vztah. Moji rodicia su vitalni 70tnici, maju o maleho velky zaujem a on ich ma tiez strasne rad, ale tiez uz nevladzu to, co kedysi, zacinaju uz aj komplikovanejsie zdravotne problemy a obcas ma prepadne strach, ze co ked s nimi nestihne mat zazitky, ktore by si na cely zivot pamatal. Zatial ma necelych 5r a pravdepodobne by takmer vsetko zabudol :( Po tych necelych 5r toto vnimam ako jedine vacsie negativum.

kiki68
3. nov 2024

@marianarem v 5 rokoch uz nezabudnes, to uz si pamatas. Aspon ja si pamatam z toho veku uz velmi vela. Nielen starych rodicov, ale aj vsetky mozne tety a ujov.

sofia1979
3. nov 2024

@kovarovicova áno ja všetko ok

marianarem
3. nov 2024

@kiki68 Moja stara mama zomrela, ked som mala 5 a pamatam si s nou len dve situacie. Aj to su len matne utrzky. Nespomenula by som si ani ako vyzerala, nebyt fotiek.

vilma7
3. nov 2024

Mam dve deti po 40.tke. otehotnela som veľmi rýchle, tehotenstva (obe) okrem tehotenskej cukrovky žiaden problém, žiadne ťažkosti, veľmi som si ich vychutnávali, robila takmer do pôrodu (žijem v zahraničí).
Pôrody oba prirodzené, bez Epi, ja som nechcela, detoli obe dojčené, sama som ich odstavovala, syna po 16 mes, lebo sme chceli druhé...do 5.mesiacov od odstavenia som bola tehotná.
Druhé som rodila v 43.
Veľa mojich oveľa mladších vrstevničok mali umelé oplodnenie, komplikovane tehu atď...ja som ozaj nemala že NIČ, ani pálenie záhy, ani bolestí ničoho...aj som spavala super...byt mladšia rodím asi ešte 5x 🙂

kovarovicova
autor
4. nov 2024

dakujem velmi pekne, dievčata 🙂 ❤ ste velmi zlate vsetky ze ste sa podelili o skusenost

snowflakenel
6. nov 2024

@marianarem my ame dlhe.roky dieta mat nemohli. Skoncili sme.na ivf, z.neho mame.1. Dieta. Druhe zas po rokoch ,po 40 prirozdene, ani sme.nevedeli kedy 🙂

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre