Dobry vecer ...v 24 tyzdni tehotenstva zistili mojmu babetku vvch mozgu chybajuci corpus callosum a k tomu cystu v mozgu 4cmx1,5cmx2,5cm velku ...v 26tyzdni sa cysta zvacsila az natolko ze ,,zozrala "celu lavu stranu mozgu koli comu babetko ochrnulo ...a v 29 tyzdni specialna komisia v Rakusku rozhodla ze babetko musi von...a tak mi babetko cez brusnu stenu navzdy uspali a porodila som ...robili nam kopec vysetreni genetika v poriadku,ziadna infekcia a tak by som sa chcela opytat ako to je ak by sme chceli dalsie babetko...ci sa to moze zopakovat...
@martinka13 dobry den dakujem my sme mali pripad agenesie corpus calosum s interhemisferickou cystou typu 2 ...drobec mi este v brusku ochrnul a ta cysta mu ,,zozrala polovicu lavej strany mozgu ..ze sa takych deti na celom svete narodilo len 15 z toho 8 zomrelo pri porode a 7 bolo tak postihnutych ze zili len par rokov ..ale nevideli,nepoculi,nepapali same,ochrnute...
@gabika279 Je to hrôza. Držím palce nech to čo najrýchlejšie aspoň ako tak preboli...
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
Prežila som niečo podobné. Myslím, že sa to volalo holoencefalia v našom prípade. Proste nebol vyvinutý mozog v zadnej časti vôbec. Ešte aj iné vady na srdiečku..... Máme aj 2 zdravé deti, takže to bola náhoda. Mne povedali, že sa mohla upchat miecha, teda ak som to správne pochopila ( bola som v tom case dosť mimo), a to spôsobilo túto vadu. Bolo to moje druhé tehotenstvo. Potom som otehotnela ešte s dcérkou. Držím palce a veľa síl.