Budú sa vývojové chyby mozgu opakovať v ďalšom tehotenstve?

gabika279
25. feb 2019

Dobry vecer ...v 24 tyzdni tehotenstva zistili mojmu babetku vvch mozgu chybajuci corpus callosum a k tomu cystu v mozgu 4cmx1,5cmx2,5cm velku ...v 26tyzdni sa cysta zvacsila az natolko ze ,,zozrala "celu lavu stranu mozgu koli comu babetko ochrnulo ...a v 29 tyzdni specialna komisia v Rakusku rozhodla ze babetko musi von...a tak mi babetko cez brusnu stenu navzdy uspali a porodila som ...robili nam kopec vysetreni genetika v poriadku,ziadna infekcia a tak by som sa chcela opytat ako to je ak by sme chceli dalsie babetko...ci sa to moze zopakovat...

martinka13
26. feb 2019

Prežila som niečo podobné. Myslím, že sa to volalo holoencefalia v našom prípade. Proste nebol vyvinutý mozog v zadnej časti vôbec. Ešte aj iné vady na srdiečku..... Máme aj 2 zdravé deti, takže to bola náhoda. Mne povedali, že sa mohla upchat miecha, teda ak som to správne pochopila ( bola som v tom case dosť mimo), a to spôsobilo túto vadu. Bolo to moje druhé tehotenstvo. Potom som otehotnela ešte s dcérkou. Držím palce a veľa síl.

gabika279
autor
26. feb 2019

@martinka13 dobry den dakujem my sme mali pripad agenesie corpus calosum s interhemisferickou cystou typu 2 ...drobec mi este v brusku ochrnul a ta cysta mu ,,zozrala polovicu lavej strany mozgu ..ze sa takych deti na celom svete narodilo len 15 z toho 8 zomrelo pri porode a 7 bolo tak postihnutych ze zili len par rokov ..ale nevideli,nepoculi,nepapali same,ochrnute...

martinka13
26. feb 2019

@gabika279 Je to hrôza. Držím palce nech to čo najrýchlejšie aspoň ako tak preboli...

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre