Budem jesenná tehuľka

jlp
6. jún 2015

Ahojte. Som mamou dvom krasnym chlapcom - 3r a 1r. Mam medzi nimi 20 mesacny rozdiel a buduci rok by sme chceli tretie miminko. Prvy synator je letne augustove dieta a druhy zase jarne aprilove dietko. Tretieho a pre nas uz posledneho prcka by som chcela niekedy na koniec juna az zaciatku augusta 2016. Budem rada, ked sa do diskusie pridate a budeme spolocne ocakavat jesenne radovanky a pripravovat tehu vecicky pre drobcov. Ja by som chcela tretieho chlapca, manzel zas princeznicku, tak hadam sa nam podari zdrave dietatko. Oboch drobcov sme pocali na prvykrat. Nikdy som si ovulku ani nic podobne nesledovala. Po prvom synovi som musela prestat kojit, aby sa mi obnovil cyklu a dosta som menzes - mal 11 mesiacov a v podstate som dostala menzes len raz a opat otehotnela. Po druhom synovi sa mi cyklus obnovil po 10tich mesiacoch no stale nie je pravidelny. Prvy menzes bol v 12/2014, druhy az vo 2/2015, treti koncom 3/2015 stvrty zaciatkom 5/2015 a teraz mam piaty po 31 dnoch. Asi sa mi pomaly upravuje. Pred oboma tehu som mala 28 dnovy cyklus. Tesim sa na spolocnu diakusiu.

zimmi1
11. jún 2015

@jlp jaaaaaaaaj, no to ti zavidim, ze na prvy sup, bez sledovania ovulacie..to u nas to bolo zlozitejsie, kazdopadne, nas chlapcek ma teraz 14 mesiacov(aprilca), prave ho odstavujem, cyklus mam zatial nepravidelny, ale uz rozmyslame nad dalsim dietatom, tak dufam, ze sa skoro zadari 😉

jlp
autor
11. jún 2015

@zimmi1 tak to sme spolu v skupinke potom 🙂 ... Ja tam sice velmi neprispievam. Moj mladsi je 15.4.2014. No uvidime, ci sa podari. Zatial mam cyklus dost rozhadzany. Akurat som si kupila ovu testy, aby som vedela ako na tom som. Tak budem rada, ked das potom vediet ako sa zadarilo a drzim palce.

zimmi1
11. jún 2015

@jlp ja som rozmyslala, ze tento nick som niekde videla :D :D no, hej, ja mam tiez taky cyklus zatial, ze ako kedy, ale tak hadam sa rychlo ustali a mozno budeme v dalsej terminovke spolu 😝 ovu testy akurat chystam zakupit tento tyzden 😉 jasne, ze dam, ty daj tak isto vediet 😉

matenka
19. jún 2015

ahoj, ja mám tiež dve deti na prvý šup :D, a presne plánujeme od septembra to skúsiť 3x 😎

jlp
autor
19. jún 2015

@zimmi1
@matenka ahojte kocky, tak na ovu testoch mi ukazalo ovulku na 12y a 13ty den (teda netusim ako sa to rata, tak som ratala od prveho dna poslednej M) ... mozno bola aj skor, len som netestovala. Na 14ty den uz bola ciarka slaba. Ako ste na tom vy? Moj drahy ma stale presviedca, aby sme este rok pockali, ale ja sa nedam 🙂. My ideme v 2018 na rok do USA a chcem aby mal posledny planovany krpcek v tom case aspon dva roky.

emma_932
19. jún 2015

pridavam sa aj ja 🙂
som rada, ze ste otvorili tuto temu, zvazovala som to aj ja, lebo uz pol roka nahovaram muza na druhe babo a konecne suhlasil, ze od septembra 😉 /riesime stavbu, tak nechcel skor/
btw mne by vyhovoval termin porodu koncom jula, totiz syn sa narodil 23. 2., manzel 22. 2. ja zas 23. 7. tak ked ma on narodeninove dietatko, mozem mat aj ja, no nie? 😉 😀 ale tak clovek mieni.....
uvidime

kikushaa
19. jún 2015

je to velmi predcasne hovorit, ale aj ja by som prijala druhe dieta niekedy v obdobi jul-august spetember 2016 😀 no uvidime co to vyda, a ci sa mi bude chciet ist dotho znova po mojich utrapach 😝

matenka
19. jún 2015

@emma_932 @jlp no presne, ja si chcem ešte leto užiť bez nevolností a fakt až v septembri sa do toho pustiť 🙂
ja si nič nemeriam, zatiaľ nemám dôvod a ja to mam ako hodinky, presne viem kedy 😀

jlp
autor
19. jún 2015

@emma_932 tak vitaj, hej najlepsie je porodit do leta, pripadne niekedy pocas. Ja ked som 1.8 porodila prvorodeneho, tak bolo akurat sialeny tyzden s teplotami 36

@kikushaa jeeej poyeram akurat, ze askeho krpceka si to mala, tak dufam, ze ste zdravucky a neboj, druhe tehu bude lepsie. Aj ked u mna to neplatilo. Ja som od 20tt mala zacviknuty nerv v bedrch a tak som spavala po klaciacky ...och
@matenka ja som tiez nemerala, ale tak som chcela len skusit, c sa dostavam do normalu ... vyzera, ze hej ;)

zimmi1
19. jún 2015

@jlp no ja som chora uz druhy tyzden, som cakala, ze uz budem fit, bo zacalo to len nadchou, aaale tak stale sa liecim..ovulka zatial nikde (aj tak by nebola prave teraz chut 😖 ) ak mi nabehne podla stareho cyklu, plodne dni by mi mali zacinat cca od nedele,ale rozmyslam, ze vzhladom k mojmu mmt.zdravot.stavu to tento mesiac uz nebudem nijak extra riesit, akurat si odsledujem hlien, ci mi teoreticky nabehla ovulka a testovat sa budem az buduci mesiac 😉
@kikushaa ja som akurat rozmyslala, zeby mi porod dobre padol na jesen..tehotenstvo v tych horucavach musi byt sice narocne, ale zas prvorodeny je aprilca a letne teploty znasal velmi zle, tak druhe by som mohla porodit do trosku chladnejsich dni🙂 no, ale ved uvidime 🙂 ako sa podari, tak sa podari..o prve sme sa snazili vyse 8 mesiacov, dufam ze teraz to pojde rychlejsie

matenka
19. jún 2015

@jlp fuu, práve pozerám, že máš ešte dosť malé detičky 🙂 , máš sa čo obracať

@zimmi1 no práve ma napadlo, že môžme my tu plánovať ako chceme, príroda aj tak rozhodne sama 😒

kikushaa
19. jún 2015

@zimmi1 moj prvorodeny mal byt aprilca, ale nakoniec bol februarca :D
@jlp ano bol "kapanek" mensi, narodil sa v 29tt, ale nastastie vsetko vporiadku. teraz beham po doktoroch aby sa neopakoval scenar. aj ked preeklampsia sa neda dopredu predvidat,aspon preventivne, nech viem ako natom moje telo je. a aj podla toho sa trosku zariadim 😀 😎

zimmi1
19. jún 2015

@kikushaa no, by sme boli spolu v terminovke 🙂 tak som rada ze vsetko dobre dopadlo a nech su tie nase dalsie tehotenstva len lepsie 😉

kikushaa
19. jún 2015

@zimmi1 bodaj by, kludne aj clele tehotenstvo v nemocnici, len uz nie predcasny porod 😀

zimmi1
23. jún 2015

jaj baby, tak som uz fit, a veru, uz aj pomyslam na plodenie potomka, aj ked som sa zastrajala, ze tento mesiac na to kaslem..lenze 21DC a ovulka nikde..rozmyslam, ci sa kvoli chorobe posunula, alebo tento mesiac na to kasle "ona" 😀 😀

jlp
autor
29. jún 2015

Kocky, ja ked vidim toho mojho najmensieho nervaka, ako sa hadze o zem, tak mam 100 chuti plodenie dalsieho potomka o rok odlozit. No cele zle toto. Zuby, obdobie vzdoru a hadky s bratom aaaaa

zimmi1
29. jún 2015

@jlp ha ha, ja mam nestras 🙂 ja mam len jedno, zuby zvlada, brata nema, ale trucovat uz zacinam 😝

matenka
30. jún 2015

@jlp @zimmi1 no v tomto sme v pohode, moje kočky sú už veľké, takže by aj pomohli, hlavne väčšia
ale nejako stále váham, tak je na mi už dobre a znova ísť do toho kolobehu nočného vstávania 😅
ale malinké voňavučké babatko, to ma láka 😵

jlp
autor
30. jún 2015

@matenka ale hej kocky, podme do toho .... ale ja to idem predsa len presunut. Som si to tak vcera zvazovala, ze by som sla na rok od septembra 2016 do roboty - som ucitelka - a v tom case by uz chalani isli spolu do skolky. To by som rok odrobila, a pred letom 2017 odrodila. Ach ....

matenka
1. júl 2015

@jlp 😀 no nejako to odkladáme, ja už to takto rok odkladám, ale ak sa tento rok nerozhodnem, tak už asi do toho nepôjdem nikdy

zimmi1
1. júl 2015

nuz, mne by asi najviac vyhovovalo otehotniet tuto zimu, nech rodim na jesen- som si povedala tak podla pocasia, ale nebudem nic odkladat, ako som spominala pri prvom sme sa snazili dost dlho, tento mesiac sa mi ovulka aj tak nedostavila este, tak jednoducho ideme do toho hned, a ako sa podari, tak sa podari 🙂 navyse, teraz som este tak vcelku vycvicena vstavat a vsetko okolo, asi by mi bolo tazke sa do toho vracat, ked uz odvyknem 😉 aj ked teda, ten moj krpcek uz vacsinou prespi celu noc 😝

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre