Pekný deň prajem, nenašla som v diskusiách tu na MK odpoveď na to čo ma zaujíma. Mám 32 a doteraz som nemala žiadne problémy. Menštruácia 35 dní (ak sa omeskala tak na to bol dôvod choroba,stres v škole,v práci atď) ale od roku 2018 pravidelná. Po svadbe pred 2 rokmi sme si s manželom povedali že prišiel čas na deti. Dopriali sme si čas brali sme vitamíny kotvicnik,maca,inozitol a kadečo iné. Keď sa ani po roku nezadarilo,v marci sme išli do CAR, kde mi diagnostikovali PCOS. Z krvných testov vyšli zvýšené hodnoty AMH 12 a IR 2,15. Bez testov by som ani nevedela že mi niečo je. Nemám nadmerné ochlpenie, pri výške 170cm vážim 60kg a nosím veľkosť S/M. Ovulacne testy tiež vyšli viackrát pozitívne,hoci až na 20 den.Predpísali mi letrozol dávkovanie 1-0-1 na 2-5den cyklu, metformin/siofor 1denne 500mg. S týmito liekmi som mala na pravo aj na ľavo jeden folikul.Na 10 deň som si pichla Ovitrelle a na 12 bola ovulácia. Počas styku to bolelo tak,že som myslela že to ani nedokoncime. Po ovulacii som začala užívať utrogestanu v dávkach 1-0-1 vaginálne. Mali sme plánovaný styk,ale nezadarilo sa. Na 30 deň prišla menštruácia. Dovtedy som takú bolesť nezažila a to mi sekali zuby múdrosti z kostí a operovali zlomené zápästie. Manžel ma nikdy nevidel tak plakať od bolesti, pomohli az lieky na bolesť,tie som užila asi 10 krát v živote,lebo mám vysoký prah bolesti. Keď som to vypichla pred doktorkou v CAR v BA pozerala na mna ako keby som prisla z marsu. Povedala:"To je normálne, zeny ktore ovuluju maju take bolesti kazdy mesiac." Ale mne to normalne nepride, pre mna je bolest signalom ze nieco nie je v poriadku. A zaroven ako keby sa mi snazila doktorka povedat, ze doteraz som akoze nikdy neovulovala?Potom ma moje telo klamalo? Ked som mala pozitivne ovulacne testy+merala som si aj bazalnu teplotu ktora to potvrdila. Mali ste aj vy take silne bolesti po stimulácii tymito liekmi? Raz v živote som bola na injekcii agolutinu ale ani vtedy nebola menštruácia bolestiva. Ja by som povedala ze taku bolesť si predstavujem pocas porodu(este som nerodila). led zena rodi tak v pohode,ale každý mesiac toto zažívať? Manzel ma musel presviedčať aby som skusila teraz dalsi cyklus,nechcelo sa mi do toho,ale co clovek neurobi ked sa nedari :( ospravedlnte diakritiku,pisala som na mobile a dakujem ze sa podelite o svoje skúsenosti
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
@barju hej, su zeny, ktore maju citlivu a bolestivu ovulaciu. Patrim k nim aj ja - tri dni si nemozem ani poriadne sadnut, ako ma boli podbrusko. Pomozu az tabletky od bolesti.