Bojím sa tehotenstva po potrate

12. nov 2021

Pred mesiacom som spontanne potratila a teraz sa chceme znovu snazit o babatko. Snazit sa je hlupe slovo, kedze minuly mesiac nam to vyslo na prvykrat, a tak sa bojim, ze by som znovu hned ostala tehotna a ze by sa to znovu pokazilo. Sice sa to stalo iba raz, ale mam vazne obavy..🙏😔

ikonica
12. nov 2021

No co ti poviem... Ja som potratila 3x.. a ano vzdy do dalsieho snazenia som sla s velkymi obavami... Aj cele tehu bolo o obavach, ci to dotiahneme do porodnice... A teraz mi tu spi dvojrocna babika a v bruchu mam dalsi 20 tyzdnovy zazrak... A stale mam obavy... No snazim sa mysliet pozitivne, nepripustat si zle veci a verit, ze to dopadne dobre... Drzim prsty ✊

zuzkaa1991
12. nov 2021

Ja som mala MA v 12tt urcite aj podla lekarky a kym sa telo da ako tak dokopy počkala 3 cykle ms brat kyselinu listovu a vitamíny

zuzika19
12. nov 2021

Uplne chapem, tiez som potratila a nasledne 2 tehotenstva som sa bala, ze co ak, snazila som sa mysliet pozitivne, ale ten strach tam uz bol, takze neviem, hlavne sa asi treba nastavit, ze tentoraz to uz vyjde

hederamonstera
12. nov 2021

Nam sa podarilo po 2,5 roku po potrate v 14tt a aj tak som sa stale bala pokym som nezacala citim kopanceky. (Tym som chcela povedat, ze uz sa budes bat ci o mesiac alebo o 10 rokov). Teraz uz ten strach nemam 🙂
Ale zaroven so strachom sa aj velmi tesis, neboj🤗 uz sa to nemusi zopakovat a treba tak nad tym uvazovat. Drzim palce

wewuliatko174
12. nov 2021

Strach je určite prirodzeny a asi tam vždy bude ked žena potrati..tiež som potratila iba raz ale stačilo..ale poviem ti začali sme sa snažit hned po prvej ms o babo a trvalo nam to dlhe 3 roky a to ma ničilo ešte viac,potom sa mi nechceli verit ze sa nam to podarilo bala som sa tešit a v podstate sa bojim stale aj ked som v4 mesiaci ale hlavne sa strašne tešime,a začinam sa sa aj na začiatku ten strach bol velky že sa niečo opat pokazi ale u mna bol potom vačši strach že druhe babo nebudeme mat

petamich
12. nov 2021

ono je to vzdy bud alebo 🤷‍♀️ treba verit, ze to bude v poriadku - my sme skusali 3x a 3x sa podarilo, zial dva pokusy po sebe skoncili neuspesne az treti sa podaril a vysledok prave spi vedla 🙂 zistila sa pricina, nasadila liecba a fungovalo, ty ale nemusis byt ten pripad a hned druhy pokus bude uspesny, drzym paste 🤞🏻

ivangeline
12. nov 2021

Potratila som 2x a teraz mam 3 deti za 4 roky. ;)

kikush2000
13. nov 2021

Určite treba znovu skúsiť, ale ja by som na tvojom mieste počkala aspoň 2 cykly aby sa telo pripravilo a aj ty psychicky aby si to vstrebala. Ja som potratila v júli a teraz v októbri sa nám podarilo, teraz som 6tt a som dosť nervózna, k lekárke idem o týždeň na prvú kontrolu tak dúfam že to bude ok, ale vnútorný strach a obavy tam sú. Ja som po potrate píla alchemilkovy čaj a femibion 1 som odvtedy užívala. Držím palce nech to nabudúce vyjde.

lusia30
16. nov 2021

Ahoj....ja som tiez prisla na zaciatku leta o babatko...nasledoval kyret...po prvom menzese sme sa zacali snazit...lebo sme si povedali, ze vsak pred tym sme sa snazili pol az tristvrte roka a az potom sa podarilo...teraz to vyslo hned na prvy sup...mozno ku tomu dopomohol alchemilkovy caj a kyselina listova...ale asi do 8 tt som mala stale problemy spinenie, dokonca aj krvacanie..tak asi lekari vedia preco odporucaju pockat 3 cykly ms...nakoniec cakame dvojicky...sme stastni, ale kazdopadne tie obavy su tam stale...ale snazim sa na zle veci nemysliet a byt v pohode...momentalne som v 14 tt a dufam, ze budeme zdravi...drzim palce, nech sa aj tebe podari otehotniet a babatko aj donosit zdravucke 😉

vierkainka
16. nov 2021

Ja ťa úplne chápem,som v rovnakej situácii.Tiez mám obavy,ale už sa pracuje na zistení príčiny.Potratila som už druhý krát.Dokonca teraz druhý krát 30.10.Kyret nebol tentokrát potrebný.Myslim ze je dôležité neprestávat veriť a zachovať si pokoj v srdci.Ten strach u žien ktoré prežili MA je už asi prirodzený.Tuzba mať dieťatko je však silnejšia.🌻Myslime pozitívne a neprestavajme veriť,že už nabudúce všetko bude v poriadku.🙂

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre