Bojím sa pôrodu kvôli nástrihu

7. apr 2024

Ahojte ženy. Snažíme sa aktívne o druhé dieťatko. Som v procese kedy čakám na deň kedy si budem môcť urobiť test a zistiť, či sa podarila stimulácia ovulácie a či to vyšlo.
Každopádne sa začínam zamýšľať trosku dopredu a už len pri pomyslení na pôrod mám miernu úzkosť. Veľmi sa bojím pôrodu. Prvý pôrod dopadol nastrihom, šitie sa dlho hojilo, bolesti pri zotavení, starostlivosť o ranu atd… mám z toho strach.
Ale iné som chcela… keby náhodou budem rodiť prirodzene, je už teraz jasne že budem mat opätovný nastrih? Sú tu ženy, ktoré majú skúsenosti s druhým prirodzeným porodom s jazvou po nastrihu? Nemala by som až take obavy, keby ma ta jazva často nebolela. Ja mávam veľmi časté zápaly, problémy zo spodu, svrbenie, opuch atd… aj momentálne teraz si tým opäť prechádzam. Jazva mi vždy opuchne tak, že mám pocit že sa rozpadne, bolí ma na dotyk, cítim take ťahanie… no celé zle.
Preto sa zamýšľam nad tým, ako ta jazva bude držať pri pôrode. Moja najhoršia spomienka na pôrod je práve na nastrih, šitie a tá rekonvalescencia. Fakt sa bojím, že si to budem musieť zažiť celé znova. Rana mi hnisala, celé sa mi to povolilo, nemohla som strašne dlho sedieť, chodiť, plus do toho ta starostlivosť o novorodenca v tých bolestiach. Bože už teraz mi zviera hrdlo 🥲
Napíšete mi prosím vaše skúsenosti?

janinah
7. apr 2024

Ten ani necítiš pri tom napnutom tkanive.

petra7797
7. apr 2024

Ja som mala tiež prvé s nastrihom, tiež som sa bála pri druhom ze to zas budem musieť prežiť ale nemala som žiadny nastrih ani nič 😊 chvala bohu

autor
7. apr 2024

@janinah no ja som to veru cítila. Radšej by som mala ďalšie 3 hodiny príšerne kontrakcie ako šitie. Za mna najhoršia bolesť. Preto mám veľký strach to zažiť znova.

autor
7. apr 2024

@petra7797 aj si nejako cvičila kvôli tej jazve? Alebo si robila masáž a podobne aby jazva zmäkla? Niečo take som čítala

ivangeline
7. apr 2024

2x nastrih a potom bez. Som zvedavá čo bude teraz. Nikdy nevieš. A možno to tentoraz bude ozaj len mini . Každé tehu a pôrod je iné.

pribinak
7. apr 2024

A tebe to pri šití neopichli? To ti šili len tak? Mna šili tiež ale riadne mi to opichli a cítila som len taký tlak a ťah, ale Bolesť rozhodne nie

autor
7. apr 2024

@pribinak nie, cítila som totálne všetko, každé pichnutie, všetko… preto sa toho bojím najviac z celého pôrodu.

pribinak
7. apr 2024

A prečo si si nič pre boha nepýtala?

pribinak
7. apr 2024

To si neviem ani predstaviť. Veď to je ako v stredoveku

lossless
7. apr 2024

Prvy som mala s nastrihom a pomerne dlhym hojenim, druhy len s minimalnym nastrihom a ani som nevedela ze nieco mam site

autor
7. apr 2024

@pribinak mna šili s dieťaťom na hrudi, plakala som, hovorila som, že ma to príšerne bolí, že všetko cítim. Čo som viac mohla robiť 🥲 pri každom pichnuti som sa im tam hýbala a iba ma okrikovali, že sa nemôžem hýbať. Čiže šťastná, že mam živé dieťa na sebe ale s obrovskou bolesťou som plakala na koze od šťastia aj od bolesti

autor
7. apr 2024

@pribinak ja mám z tohto veľkú traumu. A keď si spomeniem čo všetko bolo potom… kiežby som to už nemusela prežívať znova

pribinak
7. apr 2024

Kriste na nebi, ja by som ich odkopla….toto je strašne. Môj muž by ich rovno zabil

To v ktorej nemocnici? Už tam nechod zlatko

Ja som bola na Kramároch. Všetko mi opichli. Bolo to uolne v pohode, len taký ťah.

ja_mama
7. apr 2024

Prvy porod nastrih+vnutorne natrhnutie na viacerych miestach, druhy som sa natrhla len smerom ku konecniku, nie tam ako bol nastrih (tu jazvu som ani necitila - mam ju ale pekne zahojenu). Pri natrhnuti bolo menej sitia a podstatne rychlejsie a menej bolestive hojenie. Necvicila som nijak, chcela som cvicit s anibalom ale popri prvei dcerke som to vobec nestihala 🙂

denisa0504
7. apr 2024

Zajednaj si pôrodníka a vypracuj s ním pôrodný plán, kde nesúhlasíš s nástrihom. Keď sa potrháš sama, konzultuj s ním, že chceš niečo od bolesti..

autor
7. apr 2024

@pribinak no ja by som ich aj odkopla, keby mi dvaja nedržali nohy. A bolo to v Žiline. Ja som povedala, že tam už nikdy nepôjdem aj kebyže inu nestíham. Veľmi by som chcela ísť do Havířova ak sa podarí. Na to som čítala neskutočne krásne recenzie.

pribinak
7. apr 2024

Slovensko je 3000 rokov za opicami

martamasarova
7. apr 2024

V Mt to umrtvuju, netreba sa báť, po prvom nastrihu, dalsie dva bez, drzim palce .

bianka33
7. apr 2024

Presne viem, čo prežívas. Prvý pôrod som mala nástrih plus veľké potrhanie. Nekonečne dlhé bolestivé šitie a tiež ešte sa im nepáčilo čo sa hýbem. Obavy z druhého pôrodu boli teda veľké, bála som sa že sa to zopakuje. Skúšala som aj preto cvičiť s anibalom. Pôrod som mala inde so super lekárom. Nenastrihoval má, trošku som bola poranená, ale oproti prvému pôrodu, to nebolo nič. UZ mám aj za sebou tretí pôrod, znova nenastrihnuta, len trošku zase poranená. Ale úplne super, rýchle hojenie, všetko. Uvidíš že teraz to bude oveľa lepšie.

angeli121212
7. apr 2024

@pribinak o žiline som aj ja kadečo počula... autor Ja som rodila v BB dala som si epidural a dopichavaju aj pri nástrihu aj pri šití teda ja som mala taký epi čo si sama stlačiš gombiik keď cítiš že treba ( je to tam nastavene že si nenadavkuješ viac ako isty povoleny limit)

sara07
7. apr 2024

prvy pôrod nastrih bez opytania, hojilo sa to pol roka, mäsiarina čista
druhy bez nastrihu len 4 stehy
treti uplne v pohode bez ale pri druhom a tretom bol boh pôrodník doslova profi

sara07
7. apr 2024

nájdi si pôrodnicu s pôrodným kreslom , nechápem ako môžu ešte nechat na koze rodit mna len vyšetrovali na nej chvilu ale mala som dost ..
druhy bude lepši budeš vedieť čo ano čo nie, aj si povieš aj dupneš aj si vyberieš pôrodnicu ..
je to smutné že na sk stále prebiehaju takéto pôrody

dixitka
7. apr 2024

Nemusíš mať znova nástrih, a ak aj hej, nemusíš mať znova také problémy 🙂 ja som mala epidurál a mini nástrih, necítila som absolútne nič pri šití, takže odporúčam :D jazva ma po zahojení ešte nejaký čas ťahala, ale pomohla mi na to masáž hrádze s olejom saloos, ktorý mi zvýšil spred pôrodu. Tak to môžeš skúsiť, ak ešte nie si tehotná. V tehotenstve sa potom masáž hrádze robí tuším až od 36.tt, tak to potom je tiež dobré, aby si minimalizovala pravdepodobnosť ďalšieho nástrihu.

sara07
7. apr 2024

@janinah ale citiš teda podla toho kto ho robí , ano nemala by si ho citit
to máš ako odber krvi tá ista žila aj ruka niekto berie krv alebo kanilu zavadza že ani nevieš niekto tak že vyzeráš ako narkoman s modrinami a ešte blbé poznamky o tom aké máš zlé žily atd

pribinak
7. apr 2024

@angeli121212 ja som mala super doktora, žiadny mäsiar. On sa sám ešte pýtal či mi dávka stači.

angeli121212
7. apr 2024

@pribinak ja som mala tiež veľmi dobrý celý personál aj lekár aj pa a to sa pri mne dve smeny vystriedali ale teda mam pekne spomienky na pôrod

simsalabim
7. apr 2024

Prvy porod s nastrijom, nasledne hnisanue a rozpadnute sitie, dlllho bolesti pri sedeni, na bicykli, pri styku…. Niekedy napuchla, bolela…. Robila som si masaz pred obomi porodmi. Pri druhom porode som prosila, nech ma nenastrihnu. Porodnik bol uzasny, masiroval mi jazvu pocas porodu a nakoniec hovori - to nepojde, ta jazva je hrozne tuha. Urobil nastrih a toto sa bez problemov zahojilo a nikdy som s jazvou uz viac nemala ziadne problemy. Inak aj mna pri prvom porode sili bez utlmenia 😡

petra7797
7. apr 2024

Nie nič som nerobila keď ti mam pravdu povedat nebolo času na to

matullienka
7. apr 2024

Rodila som 2x a keby mi po pôrode dr nepovedala, že má nastrihla tak by som ani nevedela. To nebolí ani som to necítila. Jediné čo som si uvedomila, že baby išli ľahšie von

autor
7. apr 2024

@matullienka no tak ja som teda cítila kedy ma nastrihli, lebo to riadne zaštípalo ale to bolo nič oproti šitiu

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre