Ahojte, mam 28 a coskoro sa budem vydavat. Chceme velmi deti, ale ja mam panicky strach, ze moje dieta nebude zdrave. Buduci rok sa chceme zacat snazit, ale ja sa tak bojim, ze nemozem spavat. Nahovarala som si, ze medicina pokrocila a vedia to urcit, ale stale panikarim. V rodine ziadne postihnutia nemame. Moj priatel si zivot bez deti nevie predstavit a ja tiez nie. Citila ste sa niektora podobne? Dakujem
@agathachristie
v tychto veciach nikdy nemas istotu, ale ni u buduceho manzela ci seba... nechcem ti tu predkladat skarede scenare... ale vazne choroby sa nevyhybaju ani mladym a uspesnym zenam/muzom... na tomto portaly su maminky s rakovinou a deti maju uplne v poriadku... takze zivot bez deti neznamena, ze s tymto sa clovek nemusi stretnut..
Netreba sa sputavat strachom, treba urobit maximum pre seba, manzela a budúce deti (zdrava a kvalitna strava, nefajcit, nechlastat, nedrogovat, vediet relaxovat, tesit sa,...) a verit, ze vsetko bude dobre
@agathachristie suhlasim..treba navstivit odbornika..mozno spolocbe zistite odkial prameni tvoj strach...
Tiez si myslim, ze je na mieste navstivit odbornika, netreba sa za to hambit, castokrat naozaj pomozu.
A este k tym negativnym myslienkam, skus si precitat knihu tajomstvo. Vela ludi na take veci neveri, ale ja si myslim, ze to ma nieco do seba.
@agathachristie pokial nie je tvoja ci manzelova rodina zatazena geneticky tazkymi vrodenymi poruchami ci inymi, geneticky podmienenymi ochoreniami, nemas dovod takto panikarit. Zistila si si ako je to v rodine tvojho nastavajuceho? Toto su veci, ktore si treba na rovinu prebrat, laska nelaska. Maju u nich tazke ochorenia, postihnutia ci ine problemy? U vas? Ak nie, klidek! Treba nieco porobit s takouto paranojou. Nie je zdrava.
@agathachristie navstiv psychologa, urcite ti pomoze. Je to len nejaky tvoj blok. Ja sa tiez bojim mat dieta, ale to preto, ze som velmi citliva na bolest. Preto som rozhodnuta si dieta adoptovat. "Zdochynala som" po laparke, tak ani nemyslim na stav aky by bol po porode.
My sa tiez za chvilu zacneme snazit,ale ja mam zas strach.z porodu,z bolesti a z toho co ma caka,strach aky budu lekari ku mne....snad to prejde
asi moc čítaš mk ,takže to zredukuj ,lebo skutočnosť nie je taká katastrofálna a vyhľadaj pomoc lebo si sa riadne zablokovala ...
@17alexis nezavidim. ale uz existuje xy moznosti ako na to, aby to nebolelo ty si to riesila s odbornikom? inak ako tu bolo spomenute, behom par minut skutocne neriesis, nevsimas si bolest po porode. proste je to ine. tazko sa to vysvetluje, ale neda sa to zrovnat s nicim, zatial co porovnam moje operacie, atd. - tie deti ako keby mi preplo - v pozitivnom slova zmysle a vobec som po porode nevnimala co boli ako boli, hento tamto. a teraz ked spominam, ja len viem, ze to bolo narocne, ale na bolest si velmi matne spominam. samotny porod mojich deti mi toto komplet potlacil. pocit mat tie bambule v rukach zazenie kazdu bolest.
@17alexis všetko je to v hlave, ako sa nastavis, ja bojko a posero som si hneď na začiatku povedala, ze ja zo zvládnem a všetko bude OK, chodila som poctivo na prehliadky, na kurzy, cvičila som, zdravo som sa stravovala, vela som čítala (ale nie koníka) a povedala som si, ze viac spravit uz nemôžem
Ked som odrodila, mala som zazmluvneneho svojho mudr, tak mi povedal, ze čakal horší scenár, lebo ja s obľubou odpadavam od strachu aj pri odbere krvi a to ako vyzorovo som riadny tvrdas
@agathachristie skus vyhladat odbornu pomoc, pretoze tak ako sa bojis teraz sa mozno budes bat aj po porode a to este len bude tazke.. ja som mala poporodnu depresiu a poviem ti nie je to nic prijemne, pre mamicku ale ani pre dieta.. treba to riesit..
@agathachristie my zeny sme stvorene na to aby sme raz priviedli na svet dieta. Je pochopitelne ze sa obavame toho ze by deticky mohli byt vazne chore mat nejaku poruchu no uvedom si ze ked veris v dobre veci tak dobre veci k tebe pridu! Poviem to tak ludovo ale skus si upratat v hlave skus presadit vo svojom vnutri to ze sa na miminko tesis a ze vsetko okolo neho zvladnes. Zvladli to miliony zien urcite to zvladnes aj ty. Ver si ver svojmu telu a povedz si ze ono vsetko zvladne. Ved si predsa spravna zenska!!! Male tvoje to najkrajsie babatenko za to vsetko urcite stoji!! Drzim ti palce a verim ze to zvladnes. Drz sa. Majka
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
s panickym strachom by som isla za nejakym odbornikom...strach je prirodzeny, aj strach z porodu, ale nespavat kvoli tomu este pred svadbou nie je v poriadku