Blíži sa ovulácia alebo nie?

adka998
27. júl 2020

Dobrý deň prajem.
Chcela by som sa opýtať či je toto znak toho, že sa blíži ovulacia? Viem že test je zrejme negatívny ale je to môj prvý test a chcem len vedieť ako to funguje. Doktor mi pred mesiacom povedal že ovuláciu nevidí a poslal ma domov. Namiesto toho aby mi spravil folikulometriu tak mi spravil len obyčajne sono a tam to skončilo. Toto sa udialo 2 krát takze som stále v tom že u mna ovulacia jednoducho nie je. Ale to by som nemala na teste ani jednu čiarku či? Prosím poraďte mi čo to vlastne znamená.

marlen16
27. júl 2020

@adka998 čiarka bude na ovulacnom teste vždy nakoľko takyto test meria hladinu luteinizacneho hormónu v moci a tento hormón je v tele ženy prítomný stále, akurát v obdobi, keď sa blíži ovulacia, jeho koncentrácia narastá. Tvoj ovulacny test je negatívny, druha čiarka musí byt buď taká istá silná ako prvá, alebo silnejšia. Ak keď budeš mat obe silne čiarky, neznamená to, že ovulacia naozaj prebehla. Preto sa odporúča na 100% potvrdenie ovulácie buď folikulometria alebo meranie bazálne teploty v pošve každé ráno v rovnakom case. Na to odporúčam appku Fertility friend, sama ti vyznačí na základe merania teploty, že kedy (a či) ovulacia prebehla.

giuli
27. júl 2020

@adka998 ahoj....lut.hormon je v tele zeny pritomny pocas celeho jej cyklu....aj ked k ovulacii nepride ,stale je pritomny...pozit.ovul.test detekuje bliziacu sa ovulaciu..t.z.,ak je testovacia ciarka rovnako silna alebo silnejsia ako kontrolna dochádza k ovul.od 12-48 hod.po poslednom.poz.teste(niekedy moze byt test ppzit.aj viac dni za sebou2-3),merat treba vzdy po 10.00 ,max do 21.00 ,nepit aspon 2hod.pred testom...a snazit sa mat styk v den poz.test ,plus nasledujuce aspon 3dni..
Tvoj test je este negatívny...treba ich robit dalej....ta ciarka moze silnoet,slabnut...no na pozitivny test treba mat ciarky aspon rovnako silne....pridala by som meranie BT...

renatka1985
27. júl 2020

A este je dolezite spomenut, ze pozitivny test este neznamena, ze k ovu aj dojde. Nemusi. Pomoze ti zacat merat

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre