Biologická liečba a plánovanie tehotenstva

katik22
16. sep 2024

Ahojte, je tu nejaká žienka, kt má / mala biologickú liecbu a plánovala babo ? Ďakujem

ywana1983
5. dec 2024

@katik22 ahoj, biologicku liecbu mam uz dlho. Prve babatko sa mi narodilo pred 3 rokmi (2021). Vtedy bolo odporucane liecbu v 2. trimestri , tusim okolo 25tt., prerusit. Teraz cakam druhe babatko. Podla najnovsich informacii sa liecba berie pocas celeho tehotenstva, neprerusuje sa. Trochu sa mi to nepaci, lebo babatku sa potom meraju hladiny a nemoze byt ockovane zivymi vakcinami. Musim sa na to este popytat lekara ci je to nutne brat az dokonca a neurobit pauzu.

katik22
autor
6. dec 2024

@ywana1983 ďakujem moc za odpoved … v podstate toto bolo povedané aj mne .. a prvé babenko je v poriadku ? Všetko ok ? Ak sa môžem opýtať, akú bio máš, resp na aké ochorenie ?

ywana1983
6. dec 2024

@katik22 ano, prve babatko je zdrave. Druhe sa ma narodiť v marci. V oboch tehotenstvach som absolvovala amniocentezu , z dovodu vyssieho veku a z dovodu zlych vysledkov z krvi. Pri tomto druhom tehotenstve som mala dokonca podozrenie na Downov syndrom v pomere 3:4. Vysledky z plodovej vody boli dobre, mutacie vylúčili. Doktor na genetike povedal, ze to mohlo byt sposobene prave tou biologickou liecbou. Ze s tym nemaju este skusenosti.
Liecim sa na UC, dostavam Remicade , kazdych 6 tyzdnov.

katik22
autor
6. dec 2024

@ywana1983 Ach jaj … tak som rada, ze je všetko v poriadku nakoniec .. moc vám držím palce , aby to tak bolo do konca .. budem na vás myslieť .. a ďakujem za odpoved 🫶

ywana1983
7. dec 2024

@katik22 Dakujem. A ty uz cakas babatko alebo zatial iba planujes? Je to krasna zmena. Urcite chod do toho. Babatko prinesie vela radosti a stastia do zivota.

katik22
autor
7. dec 2024

@ywana1983 plánujeme … a moc sa tešíme na to.. len v kútiku duše stále nejaký strach, čo liečba, čo môj ekzém na to… ale ty si má moc upokojila 🙂

misickaaa27
12. mar 2025

@ywana1983 ahoj smiem sa opýtať či si teda nakoniec biologickú liečbu brala počas celého tehotenstva? A teda dúfam a verím že všetko je v poriadku keďže v marci mas termín. Ja beriem od septembra 2024 Humiru na crohnovu chorobu. Teraz v marci som mala kolonoskopiu a zistilo sa že zápal mám potlačený a môžem otehotnieť avšak nemám v žiadnom prípade vysádzať Humiru. Doktor ma ubezpečoval že všetko by malo byt v poriadku a že pokračovaním biologickej liečby počas tehotenstva sa zabráni aby sa mi zhoršil pripadne vrátil zlý stav. Avšak čo som si vyhľadávala na internete niekde neodporúčajú brat biologickú liečbu počas tehotenstva. A mám z toho strašný strach že by sa mohlo kvôli tomu niečo stať s bábätkom. Ďakujem za akúkoľvek odpoveď

katik22
autor
Včera o 13:39

@misickaaa27 ahoj miška.. ja som aktuálne 11tt a biologickú liecbu mám stále a budem mat počas celého tehu. dr povedala, že je bezpečná .. konzultovala to s viacerými lekármi aj s distribútorom mojej bio liečby … a aj čo som v skupine na fb , kde sú pacienti z celého sveta asi 😀 tak sú tam ženy, čo mali moju konkrétnu bio liecbu celé tehu.. a detičky majú krásne zdravé ..

misickaaa27
Dnes o 08:09

@katik22 pane bože ďakujem veľmi pekne za odpoveď ☺️❤️vedela by si napísať nejaké tie skupiny na fb aby som sa poprípade vedela pridať ? Veľmi to poteší keď človek vie že v tom nie je sám 😄 velmi ma to upokojilo ďakujem ešte raz a prajem všetko len to dobre ☺️

katik22
autor
Dnes o 13:50

@misickaaa27 ahoj miska 🙂 len neviem, akú biolo máš ty .. ja mám dupixent ..

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre