Behom roka som 2x otehotnela a 2x potratila. Ako to bude prebiehať na genetickom vyšetrení?

jaruska_12
10. feb 2021

ahojte zienky , behom jedneho roka som 2 krat otehotnela a zaroven 2 krat potratila.
obe tehotenstva bezplodove ,len prazdny gestacny vak , podotykam jednu 8 rocnu dcerku mam s tym istym partnerom. prve tehotenstvo-kyret teraz druhe tehotenstvo spontanny potrat po ktorom este teraz krvacam ,kedze nemam skusenosti chcem sa opytat ako dlho ste krvacali pri spontannom potrate kedy potom prišla prva menstruacia a kedy sa vam podarilo znova otehotniet ? 16.2 ideme s partnerom na genetiku v KE do novej nemocnici mate niekto skusenosti ako to prebieha ako dlho sa caka na vysledok ? niekto s podobnym scenarom a stastym koncom ? :( dakujem za podporu radu skusenosti

3petka
10. feb 2021

@jaruska_12 ahoj ja som mala rok 2020 to iste 2 potraty - 6 a 5 týždeň. Takisto mame už dieťa. Ja sa ale liečim na štítnu a z krvi mám malo progesteronu, tak zatiaľ skúšame s duphastonom. Krvacala som cca 7 dni a na další mesiac normálne menzes tak ako má byt. Drzim paluchy nech Vám to dobre dopadne

petrisa213
10. feb 2021

@jaruska_12 ahoj, tak ja sa tiež pridávam. To isté 2x do roka MA 8 a 7 tt. Po prvom som bola na kyret, druhé bolo biochemické tak to sa vycistilo samo. Krvácanie bolo približne také isté dlhé ako pri menštruácii. Hneď ma doktor poslal na hematologiu a povedal aby sme so snažením počkali do výsledkov. Potratila som začiatkom júla a výsledky som mala 14.9. Výsledky v poriadku, všetko. Kontrolovali genetiku (tiez už máme 2 deti z uplne bezproblemovych tehotenstiev), štítnu žľazu a trombofilne mutácie. Hematologicka mi odporučila ze keď je všetko v poriadku aj tak by mi potom keď otehotniem dala preventívne na 1 trimester fraxiparine. A keďže som mala ovulaciu deň pred výsledkom nechcela som nevyužiť príležitosť 😁 a rovno o 3 týždne som u nej bola zas s potvrdenou graviditou na predpísanie fraxiparinu 😁 tak som stihla do 1 roka aj tretí x otehotnieť 😁 teraz som v 24tt. Fraxiparine mi nechala do 14tt potom vysadila. A pravidelne chodím k nej na odbery, stále kontroluje ci sa niečo nezmenilo. Myslela som ze gynekológ mi aj rovno da aspoň duphaston ale povedal ze na to teraz nevidí dôvod. Tak teraz pevne verím v úspešný koniec. Ale strach po tomto všetkom vo mne ostava stále. Asi až kým ten batôztek malý nebudem držať v poriadku v náručí 🙏❤️

andrejocka36
10. feb 2021

@jaruska_12 ahoj. Ja som prišla o bábätko spontánne bez kyretu 4.12.2020 - išlo zrejme o biochemické tehotenstvo :( Bola som v 5. týždni. Išlo o moje prvé bábätko :( Krvácala som 11 dní a menštruáciu som dostala presne o mesiac t. j. 4.1.2021. Mňa hneď po prvom potrate poslala gynekologička na hematológiu, či nemám niečo so zrážanlivosťou krvi, a či to nebolo príčinou potratu. Krv na hematológií mi brali 8.2.2021 a za výsledkami si počkám 3 týždne a 2 dni. Zakázala mi dovtedy otehotnieť, dokiaľ nebudem mať výsledky z krvi. Zatiaľ ma na genetiku neposlala. Uvidím, ako to bude pokračovať ďalej... Dúfam, že výsledky z hematológie budú o.k.

nafka0483
10. feb 2021

@jaruska_12 Bola som v KE v Novej nemocnici, ale my za sebou nemame potraty, zatial som vobec neotehotnela. Lekarka aj sestricka boli velmi mile, pytali sa na rodinnu anamnezu - zavazne ochorenia, vyvovjove vady a podobne. Tiez sa pytala ci vieme o rodinnych vztahoch, teda ci nie sme adoptovani, ci nie je mozne ze sme pribuzni. Potom zadala sestricke co vsetko treba vysetrit a sestricka podla toho vzala krv. Vysledky sme mali asi za 4 tyzdne ak dobre pamatam. Vsetko bolo v poriadku.

sekerka18
10. feb 2021

Ahoj. Ja som minulý rok otehotnela 2x a aj 2x potratila. Ale u mňa zistili až pred dvoma mesiacmi problém na hematologii. Takže beriem lieky a čakáme 😊 a tiež mám dva a polročnú dcéru, ktorá bola bezproblémová vynosena. Držím palce 😊

dejna_
11. feb 2021

@petrisa213 ku komu chodíte na hematologiu prosím vás? Ďakujem

petrisa213
11. feb 2021

@dejna_ k pani doktorke Drakulovej na Kramare do Synlabu. Bola mi odporučena ako jedna z najlepších a je aj ona aj sestrička veľmi milá 🙂

dejna_
11. feb 2021

@jaruska_12 ja mám za sebou tiež niečo podobné prvé tehotenstvo ok je z toho chlapec a potom dva krát potrat v priebehu pol roka posledný pred mesiacom 16.1. dnes mi prišiel riadny menzes prvý krát som musela podstúpiť aj kyretaz lebo mi tam.stale niečo ostalo..teraz ešte čakám na kontrolu po menštruácii či je všetko v poriadku ...krv na hematologiu mi vzali už a mám za sebou štítnu žľazu tu mam v poriadku a ideme na genetiku tam nám budú obom brať krv a máme priniesť rodokmeň. A chcem si dať urobiť aj ďalšie vyšetrenia ..popravde sa ďalšieho tehotenstva naozaj bojím aby sa to nezopakovalo ..pri prvom tehotenstve som nemala žiaden problém ...

dejna_
11. feb 2021

@petrisa213 tam som objednaná na 16.3. marca vo je dva mesiace od potratu že až potom mi spraví všetky vyšetrenia aby bolo telo čisté ...a aj si niečo platila či nič? Vraj je veľmi milá 🙂 a taka že sa vie vcítiť do človeka

petrisa213
11. feb 2021

@dejna_ neplatila som nič 🙂 áno skutočne je veľmi milá a hlavne ľudská 🙂 vôbec neľutujem ze som išla práve tam aj keď neznášam parkovanie na Kramároch, ked tam nemusím idem radšej niekam inam ale pri nej som ani nezavahala 🙏

dejna_
11. feb 2021

@petrisa213 jún ďakujem veľmi pekne za tvoju skúsenosť ja som o nej veľa čítala aj to že je problém sa priamo k nej dostať nevedela som sa tam dovolať taká im písala email a hneď mi dali termín 🙏 presne jak hovoríš ty ľudská to je niekedy viac ako všetky lieky to že ťa pochopí aj ten lekár ku ktorému ide človek s nádejou že vyrieši jeho problém ..ja som bola včera na gastro kvôli celiakii poslala ma tam endokrinologicka a tiež som narazila na príjemného lekára že ani tá hadica mi v krku nevadila 😅.
Ja som aj kamoške povedala keď mám nejaký problém s krvou tak ona ho objaví a keď mi ona povie že som zdravá tak som zdravá 💪

petrisa213
11. feb 2021

@dejna_ ano 😊 sú lekári, pri ktorých by mi vôbec nevadilo si dat aj za ziva vŕtať koleno 😁 a naopak sú lekári ktorým by som najradšej ja vrtala to koleno. 😁 Dost co je človek vystresovaný z možnej diagnózy alebo strachu z bolesti, nie tak ešte keď je k nemu aj doktor arogantný a nepríjemný. To vedie len a len k horšiemu pristupu k zdraviu.

dejna_
11. feb 2021

@petrisa213 presne si to vystihla 👌

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre