Ahojte, je normálne mať bazálnu teplotu v pošve 37,8 keď nasledujúce dni už očakávam menštruáciu ? Na internete som čítala, že takáto zvýšená bazálna teplota by mala byť len počas dní ovulácie.
@dadka128 kvôli dnom ovulácie. Snažíme sa o bábätko. Robím tak prvý mesiac , a tento mesiac som si už ovulaciu zaznamenala a teraz sa mi opäť zvýšila a to mám už zajtra dostat menštruáciu (plus mínus lebo mám trošku nepravidelnú) tak neviem prečo mi dnes ráno ukázalo zase takto zvýšenú teplotu
@lucy3080 tak teplota má byť zvýšená až po menštruácie. Keď poklesne tak deň dva pred menštruáciou ale môže klesať až po nástupe menštruácie. Ak po ovulácii nie je dostatok progesteronu, tak je teplota klesá. Ak máte teraz vyššiu teplotu tak je to fyziologické. Môže to znamenať tehotenstvo ale vôbec nemusí. Inak menil sa aj čas takže treba odpočítať 0,1 stupňa.
@lucy3080
takato bazalna teplota je uplne v poriadku. uz tu pisala kocka vyssie niekedy klesa par dni pred MS, inokedy odmeriam je vysoka a do par hodin sa rozbehne menstruacia.
Pokial je graf ok folikularna aj lutealna faza , k tomu si si odsledovala ovulaciu, tak to znie ako dobry zaciatok merania ;)
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
@lucy3080 kôli čomu si ju meráš? Takto som mala teplotu dlhodobo keď som bola tehotná.