Bazálna teplota - potrebujem poradiť

chcemradu
3. dec 2018

Ahojte, viem, je tu toho vela, ale som začiatočník. 17.11.do 21.11. som mala menzes. Bazalnu teplotu si meriam od 28.11. Prve dni som mala 36,6, 1.12.-37,2, 2.12.-36.8, , 3.12.-37,2. Merala som rano medzi 5-5,30 hod. Pred vstanim z postele. Viete mi poradit? Podla kalendára by som mala dostat menzes 19.12. ...1.12.sme mali nechránený sex. Mohlo sa zadarit? Aky by mal byt krcok? A hlien? Dakujem.

chcemradu
autor
3. dec 2018

A teraz viem, ze sa nepočíta bt v tomto case, ale tiez mam 37,2. Nemala by byt vyssia pri fyzickej aktivite?

lucka_lullu
4. dec 2018

@chcemradu ahoj, máš graf teplôt? Je to prehľadnejšie. Takto z toho co píšeš sa ťažko vyznať. Aký dlhý máš cyklus, býva pravidelny? Nechránený sex ste mali len toho 1.12?
tie teploty od 1.12 vyzerajú byt poovulacne, ale z toho co píšeš ti nikto nepovie kedy ovulácia bola.

chcemradu
autor
4. dec 2018

@lucka_lullu mam graf, ale meriam len teraz od 28.11. Viem ze sa z toho neda velmi povedat. Ano, sex sme mali len 1.12. Tu je graf.

lucka_lullu
4. dec 2018

@chcemradu podľa grafu by som povedala, že ovulácia bola 28.11.,teda 12.deň cyklu. Totiž všetky ostatné teploty sú už potom vyššie a teda poovulacne. Vajíčko je po ovulácii oplodnitelne 12-24hodin (približne). Ak ste nemali sex 25.-29.11,tak si myslím, že ste sa netrafili. Keď si budeš dlhšie merať teplotu, viac cyklov, budeš už presne vedieť ktoré dni sa snažiť. Hlien býva v plodných dňoch priesvitný, natahovaci, pripomína vaječné bielko.

chcemradu
autor
4. dec 2018

@lucka_lullu a ked mi teplota neklesne? Kedy by mala klesnúť? Den menzesu? Ak neklesne a menzes nepríde, je to tam? 🎉 krcok mam dole a mäkký. Tak uz neviem. A výtok biely hustý, ako krupica

lucka_lullu
5. dec 2018

@chcemradu ak teplota neklesne 18 dní po ovulácii (a nemáš virozu 😉) tak to značí tehotenstvo. U teba teda, ak nepríde MS a aj 16.12 budeš mat teplotu hore, by to mohlo znamenať tehu. 14 dní po ovu si kľudne urob test.🙂

lucka_lullu
5. dec 2018

@chcemradu každá žena to ma iné s teplotou, dokonca ja na sebe viem podľa teplôt aj ktorý vaječník ovuluje, lebo iné sú keď ovuluje pravý a iné, keď ľavý. Mne teplota klesá v deň MS, no stalo sa mi, že klesla až na druhý deň MS.
Krcok si nesledujem, to ti neviem poradiť (pre mňa to je bolestivé), no biely výtok je poovulačný.

chcemradu
autor
6. dec 2018

@lucka_lullu dakujem. Aj dnes teplota 37,2.

lucka_lullu
6. dec 2018

@chcemradu tak držím prsty, nech sa podarí 😉

chcemradu
autor
6. dec 2018

@lucka_lullu a boli ma pod bruchom. Ako keby som bola prechladena.

lucka_lullu
7. dec 2018

@chcemradu a kedy sa chystáš testovať? 😊

chcemradu
autor
8. dec 2018

@lucka_lullu myslis, ze uz by som mohla? Dnes teplota 37.00.

lucka_lullu
8. dec 2018

@chcemradu zajtra si 11dpo, to už by si mohla skúsiť, no ak by aj vyšiel negatívny, ešte to nemusí nič znamenať. Niektoré baby majú vyššie HCG od začiatku a už som videla pekného dúšika aj na 10dpo.ale keď premôžeš zvedavosť, tak čím neskôr, tým lepšie, budeš mat istotu 😉

chcemradu
autor
8. dec 2018

@lucka_lullu zajtra rano skusim. A dnes som taka chorá, ze uz davno nie.

chcemradu
autor
9. dec 2018

Aj dnes teplota 37,00...a test este negatívny.

lucka_lullu
9. dec 2018

@chcemradu ak si chorá, teplota môže byť skreslena. Uvidíš o pár dní.

kika_332
25. máj 2022

@chcemradu ahooj táto téma je už stará ale bola si vtedy prosím tehotná alebo ako to dopadlo?

chcemradu
autor
2. jún 2022

@kika_332 ahoj, áno, bola som, no bohužiaľ som mala zamlcany potrat.

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre