Ahoj. Chcem sa opýtať, či môže byť skreslená bazálna teplota meraná ráno, keď v noci musím aj niekoľkokrát vstať k bábätku. Alebo keď si ju meriam ráno o 5:00 a o 4:00 som vstala k bábätku.
@michaela789 ale ma to vyznam, mne sa tie teploty pekne daju citat, ked aj vstanem o 4 a o 5 meriam. Ale teda nas drobec vstava o 6 a za noc vstava 2x, nakojim a spim dalej. Takze aj to treba brat do uvahy. Mne sa po porode rozbehol cyklus po 4 mesiacoch a 2 cykly boli uplne krasne citatelne, treti divny, ale asi tam bolo biochem.tehotenstvo, ze teplota klesala pocas menzesu pozvolna. Len ja mam ovulaciu okolo 20. DC, tak aspon podla tohto viem, kedy mam cca ocakavat menzes a teda nemeska a nemusim stresovat 😅. Ale teda zavisi to od toho, na co presne to autorka chce, ak ako antikoncepciu, rak radsej inak 🤣
@nevenka no ja neviem, možno je to individuálne. Ja som pri meraní postupovala podľa všeobecných pravidiel, medzi ktorými je aj to že spánok má byť pokojný a nepreruseny niekoľko hodín, aby sa telo skutočne dostalo na tú svoju pokojovu teplotu. Vtedy som mala grafy pekné.
Ale keď som vstala čo i len na wecko, už mi šla teplota hore a ostala vyššia aj po hodine a graf vyzeral ako EKG .... Takže za mňa by to proste význam nemalo, to radšej nemerať vôbec 🤷♀️
@nevenka už aj zlé sny, napríklad, mi dvíhali teplotu, keď som sa prehadzovala viac ako normálne 🤷♀️
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
@ali0308 takéto meranie nemá podľa mňa význam. Na spoľahlivé odčítanie treba neprerušovaný spánok niekoľko hodín. Už aj keď vstaneš len aby si šla na wecko skresluje, nieto vstavanie k dieťaťu.