Bazálna teplota

martaste
11. dec 2024

Dobrý deň chcem sa spýtať prvý mesiac si meriam bazálnu teplotu. (Tempdrop na ruke počas celej noci).
- Mám velmi nízke čísla najnižšiu som mala 35,1 a najvyššia bola 36,3. To je prvá otázka či je to v poriadku ?
- druha otázka bazálna teplota mi klesla pod čiaru 2 dni som špinila no potom som prestala teplota stále pod čiarou no menzes nikde

martaste
autor
11. dec 2024

Toto je môj graf. Čo sú tam bodky vtedy som si nemerala bazálnu teplotu bola som s dcérkou v nemocnici pre febríne kŕče. Dosť som tam ak schudla 4,5 kg. Neviem či menzes nechodi pre stress a stratu hmotnosti. Prosím ak je tu niekto čo sa do toho vyzná budem rada za odpoveď 🙂

okm221
11. dec 2024

Ano tempdrop meria vonkajšiu teplotu keďže fo máš na ruku, takže áno bude ukazovať menšie čísla než keď by si merala v pošve alebo ústach...
Prvý mesiac merania je malo, v podstate ti to nedá nič, treba merať viac mesiacov aby si niečo zostila z grafu, ideálne je aj sledovanie iných
prejavov symptotersmalnej metódy ako napríklad hlien, bolesti, atď..
Teplota u nioektlrych klesá par dni pred ms, u niekoho v deň ms alebo pár dní ms... Aplikácia by si mala z merani určiť cover line, pod ktoru by si v lf nemala klesnúť.. Aspoň ja to tak mam vo fertility friend
Škoda ze si nemerala tie tri dni, to bolo také dni akurát kde bol vzrast teploty, teraz sa medsa určiť kedy ovu prebehla, ovulacia sa potvrdí keď aspoň jedna z 3-4 teplôt prevýši najvyssiu teplotu z posledných 6, vtedy máš potvrdene ze prebehla ovu, vyhodnotí to tak aj appka

okm221
11. dec 2024

@okm221 dnes máš 28dc ak dobre počítam tak menzes príde čoskoro, v tých dňoch kedy si nemerala mohkol byt ešte pokles a následne vystúpenie, takže je mloume ze ešte si len 11-13dpo

martaste
autor
11. dec 2024

@okm221 ďakujem, Vám veľmi pekne. Keďže som len začala s tým teraz tak som rada za akúkoľvek pomoc kto sa v tom vyzná vicej 🙂 prvú dcérku už mám tam som si vôbec nemerala. Pred pár mesiacmi som bola na kyrete pre 2 mesačne krvácanie a pre veľmi minimálne stúpanie HCG preto som sa dala na meranie teploty aby som vedela čo sa vlastne deje 🙂

martaste
autor
11. dec 2024

@okm221 ďakujem aj Vám za vysvetlenie, vážim si že ste mi odpovedali 🙂

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre