Pekny den zelam 🙂
Nahodou som natrafila na clanok o tom ze uzivanie aspirinu pomaha predchadzat potratom v skorom tehotenstve, resp.na udrzanie a taktiez podporuje otehotnenie.
Poculi ste o tom? Zazila som nedavno biochemicke tehotenstvo, v 5tt skoncilo - nestihla som ani navstevu dr. Mavam zaroven caste migreny (sledovane dr.), posledne mesiace si davam velmi malo tabletky ako su ibalgin a ine, a citam v pribalovom letaku Aspirinu ze sa uziva pri aj bolestiach..cize skusim ako alternativu ked chytim migrenu.. uzivali ste niektora Aspirin aby ste otehotneli? Ako casto? Zaujima ma realna skusenost.
Urcite to treba konzultovať s hematologom a nenasadzovat svojvolne. Ano pomohlo v kombinacii s clexane ale mala som potvrdeny syndróm lepivych dosticiek a v sledovani hematologa cely cas
jedine ak mas odporucenie od hematologa. Ak nie si u neho sledovana, je hlupost uzivat aspirin, ci anopyrin len ako prevenciu voci neviem comu. Zatazuje to velmi ladviny a pecen. Nechci si narobit dalsie problemy. Skor sa o nejakych vyzivovych doplnkoch (napr. mozno femibion) porad so svojou gynekologickou.
Pokial viem, aspirin riedi krv... samovolne by som si ho urcite nenasadila a uz vobec nie v zaciatkoch tehotenstva... logicky, ked sa nieco stane, budes krvacat viac ako bez aspirinu...
Nemylis si to nahodou s ascorutinom?
Aspirin protect mas na prevenciu zrazenin a aj pri syndrome lepivych dostociek. Sama by som nemala odvahu si nasadit len tak, zs to budem brat pravidelne.
Tiež beriem aspirin protekt 100mg od 2dc ale to mám od dr keďže mám aj trombofiliu a idem na vklad.
Treba sa spytat gynekologa. Moj pri kazdom tehotenstve nad 35r. drvivej vacsine pacientiek predpisuje preventivne aspirin. Ale pozor na davku! Raz som dostala 75mg obden, raz 150mg denne. Cize urcite bez konzultacie by som asi sama nezacala brat, kedze neviem v akom mnozstve...
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
Ak sa nemylim, tak Aspirin ma ako hlavnu ucinnu latku kyselinu acetylsalicylovu. Rovnaku ma aj Anopyrin a mne dala hematologicka preventivne pri snazeni Anopyrin (mala som diagnostikovane trombofilne mutacie, ktore su bezne a mnoho zien ich ma a ani o tom nevie a nemaju problem s tehotenstvom) a vyzera to, ze necelom mesiaci uzivania to pomohlo.