Tak takáto téma tu ešte asi nebola. Som 16DC- ovulačné obdobie. Ochorela som, som na antibiotikách! Myslíte,že to ovplyvni moje oplodnenie,a ak by sa aj podarilo,plod??? Alebo si dávať pozor??? Tak som čakala na tieto dni!!!! Som z toho mimo... ☹ 😠
no ja by som asi radsej pockala, pretoze mam kamosku, ktora bola tehotna a nevedela este o tom. tiez mala nieco, neviem uz presne co, dali jej atb a potratila... mozno z atb mozno nie... ktovie, ja by som radsej pockala...
Ja som brala antibiotiká v dobe, keď som nevedela, že som tehotná s dcérou - teda v nejakom 4-5 týždni a mám teraz zdravú dcéru. Bola som aj počas tehotenstva na genetickej poradni, ale lekár vyhodnotil tie ATB v nejakej skupine, ktorá riziková nie je pre tehotenstvo. Prever si to u lekárky, prípadne si ATB vymeň. Pokiaľ viem, do nejakého 5 týždňa je obehový systém embrya nezávislý od obehového systému matky. Pre polrokom som mala missed abort, aj bez liekov - skrátka sa pošahali bunky pri delení. 😖
brala som atb. v cca 2-3tt, lebo test mi to neukázal, vyčítala som si, ale okrem mojej tehu-cukrovky nemal žiadne komplikácie
@manamani1 Ahoj, pokiaľ viem tak prvý mesiac po oplodnení je embryo zvlášť vyživované z toho žltého telieska, a nie je spojené s krvným obehom matky, vraj aj preto že už potom žena vie že je tehotná a už môže ovplyvniť čo vypije, či užije tbl a tak, ale tak neviem, či by to malo nejaký vplyv na baby, ak by sa ti podarilo, myslím, že ak sú to nejaké vežné lieky tak nie, ak by to boli nejaké napr. chemoterapeutiká alebo tak, asi by to mohlo ublížiť. Neviem, čo užívaš, ale skôr si myslím, či by sa to vôbec podarilo, keď si chorá...
Inak ak máš dlhé cykly odporúčam ti vrelo ženský čaj Gynastan, kúpiš ho v lekárni, je porciovaný v sáčkoch a stojí tak 1,8 Eur, mne veľmi pomohol na moje hrooooozne dlhé cykly, mala som cykly aj viac ako 46 dňové a ako som ho začala piť tak sa mi postupne skrátili na 28 a 33 dňové (jeden vaječník je stále akýsi pomalší, ale aj tak je to výrazné zlepšienie). Znie to ako keby som bola nejaká dílerka tohto čaju, ale nie, prosto mi veľmi pomohol a fakt teda môže pomôcť aj tebe. Robievala som si ho do 7 dcl pohára, nie je potom taký silný odvar, veľmi dobre sa pije a ja osobne som sa ho nemohla dopiť. Skrátenie cyklu bolo hneď v prvom mesiaci, potom postupne sa to ešte skrátilo, nakoplo to vaječníky a sú aktívnejšie. Veľmi by som ti priala aby ti pomohol. A ešte niečo- vďaka nemu mám aj krásny plodný hlien, ktorý som nikdy nemala, až som sa zľakla že čo to ako je, či mi nepraskla nejaká cysta alebo čo, až neskôr keď sa to opakovalo 1x za cyklus tak mi došlo, že to je plodný hlien. To ti tiež zlepšuje šance na otehu, lebo v tomto hlieniku sa spermijkám oveľa lepšie darí, dlhšie prežijú a lepšie sa im pláva k cieľu. 🙂
Ahojte.
Ja stimulujem na IVF. Hned na začiatku som brala proveru - ochorela som, brala antibiotika - koordinátorka povedala že môžem. Vyliečila som sa. Teraz si pichám už 6 den a dostala som zapal močového mechúra. Beriem zas nolicin - že vraj môžem. Mate niekto takéto skusenosti?
Ako naschvál vždy ked sa začneme snažiť tak same prekážky. A to som už dlho chorá nebola.
@veonka Ahojky, ďakujem Ti pekne za taký krásny koment. Neviem čo sa deje, ale aj maternica ma neskutočne bolí, a som v takom stave, že dúfam,že sa to tento mesiac nepodarilo...Ako si mi pisala o tom čaji, ja užívam alchemilku, je tiež na úpravu cyklu tak neviem, či to nie je podobné...A kvoli comu si mala take dlhe cykly? Ja kvoli vysadneniu antikoncepcii... 😖
@manamani1 ahoj, tak neviem prečo som mala také dlhé cykly, ja som antikoncepciu brala iba pol roka na začiatku vzťahu, potom mi zničoho nič pri prevenívke zistil dr myom a tak ma hrozne vyplašil, že nebudem mať deti, že ak ich chcem nech im mám hneď a podobne, vtedy som mala asi 22 a vôbec som netušila čo je myom, takže som šla s plačom, tak som hned antiku prestala brať a odvtedy prevádzkujeme prerušovaný styk ☹ už 5 rokov no a zatial nič- žiadna "nehoda" bohužial teda no,,,,, ale žiadnu chémiu neberiem, takže neviem kvoli čomu také dlhé cykly, myom údajne zmizol, aj ked mi iná dr. ktorá potvrdila že tam je povedala, že myom nikdy nezmizne, iba mení veľkosť, tak fakt neviem čo sa s ním stalo, ale to že tam bol som mala potvrdené od viacerých dr.
No alchemilku som pila zo začiatku aj ja, kým som nenatrafila na tento čaj, on ju tiež obsahuje a teda aj iné bylinky. Inak alchemilka je dobrá, nakopne vaječníky a tiež podporuje výstelku maternice, čo je fajn na uhniezdenie, akurát si daj pozor, že by si ju mala piť iba do ovulácie, pretože môže spôsobiť potrat a keďže ju piješ čistú tak pi fakt len do ovulky.
Držím palec. 🙂
ahojte, tak mna by zaujimali vase skusenosti s antibiotikami,... my sme boli na IUI a medzitym som ochorela a sucasne brala atb - obvodacka mi dala take co sa mozu aj v pripadnom tehotenstve - nemala som teploty ani nic, len dutiny. Som tyzden po IUI a atb uz nemam, myslite ze je to v pohode?
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
@manamani1 ahoj, ja teda neviem, ja by som sa radšej nesnažila, aby si si nevyčítala potom ako ja. Ja som otehotnela bola som na IUI, v čase , keď sa mi na tele vytvorili nejaké vyrážky (alergia) - lieky som nebrala žiadne, následne na to som ochorela príšerná nádcha a herpes, trošku som mala zvýšenú teplotu a v 11tt. mi prišli na vývojovú vadu plodu, takže som tehu ukončila. Čo som sa dočítala, tak tá vývojová chyba vznikla úplne na začiatku tehotenstva, pár dní po oplodnení. Z genetiky som mala výsledky v poriadku a genetička mi povedala, že buď to sposobili tie infekcie, alebo to bola iba náhoda. Ja som to tiež celé silila a išla som na IUI v čase, keď som mala alergiu a doteraz si to vyčítam, možno keby to bolo o mesiac neskôr, tak mám bábo ešte pri sebe, možno...Moja rada radšej vydržať...