Ahoj, snažíme sa o bábätko a zrovna pred ovulaciou som ochorela na hnisavu anginu a nasadili mi antibiotíka (penicilín). Už sa cítim dobre, len ATB treba doberať ešte týždeň .môžeme sa aj tak snažiť otehotnieť alebo je tam riziko?
Urcite pockat
Cakat
@h_anka_ ja som 2x otehotnela pri brani ATB (Amoksiklav), neplanovane, dr. mi predpisovala take, co sa mozu v tehotenstve, ak by naaahodou. Tehotensky test bol negativny este vtedy, ked som mala zacat brat. Jedno dievcatko uz bude mat 9 rokov, druhe ma 16 mesiacov, obe su v poriadku. Toto bolo to najmenej. Pri tej druhej som brala cytostatika, nastastie som na tehotenstvo prisla skoro a mohli sa vysadit.
Ja som akoby pocas chorob daka plodnejsia alebo co 🙃
Manželka mala nejaký predpôrodný výsledok zlý, kontroluje sa tam nejaká baktéria, neviem teraz presne jej názov, musel by som zbesilo googliť. A len toľko k tomu, že jej dávali počas kontrakcií penicilín priamo do žily. Penicilín je pre babetka teda uplne v pohode. Aj naše deti keď boli male, vždy dostavali len penicilinove ATB, takže by sa asi nič nemalo stať.
@thirstymonk Streptococcus Agalactiae. Mala som ho 3x, raz mi nestihli dat ATB do zily, dostaval maly potom v infuzii, aj oralne neskor. V porodnici sme boli kvoli tomu 11 dni.
A prve dni a tyzdne od pocatia ani nie je babo este napojene na krvny obeh. Takze za mna, neriesila by som to vobec.
@nevenka Ja si tiež myslím, že tie začiatky sú úplne v pohode, dieťa je vtedy veľmi jednoduchá "bunková kolónia". Mnohé ženy sa boja, že čo bude, bo otehotneli ožraté, ale pritom nič nebude... 🙂
@thirstymonk pri druhom som pila a dost. Isli sme na Vianoce k nasim, nakupila som vlozky, lebo mali prist krany, kopa starosti s darcekmi, balenim a potom som si len uzivala tu vianocnu pohodu u nich, ani ma nenapadlo zamyslat sa, ze co ak...vobec. Potom prisiel Silvester a popili sme s manzelom toho dost. No a v novom roku mi doslo, ze uz aj na mna je toho meskania akosi vela a tak som sla do lekarne. A na teste kolajnice ako hrom. No a dieta je tu, zive a zdrave...
@nevenka Tak super... Moja tiež sa dala dole s partiou pred vianocami... A syn má ADHD, ale nemyslím si, že by to bolo kvôli tomu.
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
Ja by som aspon 2 tyzdne pockala, nech si fit a Atb sa vyplavia.