Anovulačné cykly, ako je to možné?

nina004
1. nov 2019

Dievcata, kazdu chvilku tu citam, ze mavaju baby anovulacne cykly. Vzdy som bola v tom, ze na to aby mohla prist MS potrebuje zena najprv ovulovat. Ako je mozne, ze pride menzes aj bez ovulacie?

majamat
1. nov 2019

@nina004 je to uplne normalne. tvoja predstava je nerealna ked si vezmes, zeny po urcitom veku maju problems otehotnenim. co myslis preco? lebo uz nemaju tak casto ovulaciu. s vajickami vo vajecnikoch sa narodime a raz dojdu. a aj napriek tomu taketo zeny maju tiez ms. ms vyprovokuje hladina urcitych hormonov, ktore sa vyplavuju ak nedojde k oplodneniu, ak nedojde k ovulacii, to znamena, z ani k oplodneniu, tak sa samozrejme tieto hormony tiez vyplavia. ms nemame preto, ze neotehotnieme, ms mame preto, ze sa maternica musi precistit a pripravit na pripadne otehotnenie v dalsich cykloch.

nina004
autor
1. nov 2019

@majamat dakujem. Ja som bola v tom, ze na to aby sa spustila MS treba treba zlte teliesko a to je zavisle na ovulacii. Tiez mavam dlhsie cykly a nenapadlo ma, ze by som trebars ovulaciu ani nemusela mat. Len som myslela, ze sa vplyvom hormonov posuva na neskor.

kukujka
1. nov 2019

@nina004 aj ženy,ktoré berú antikoncepciu majú menštruáciu čiže tu vidíš jasný príklad že menzes môže prísť aj keď žena neovuluje....

domculik24
1. nov 2019

@nina004 to ci ovulujes a kedy ti zisti gynekolog

nina004
autor
1. nov 2019

@domculik24 Ten moj ma akurat napcha praskami a nic neriesi. Ale najst v okoli ineho je skoro nemozne.

domculik24
1. nov 2019

@nina004 dobry gynekolog je na nezaplatenie, ja za svojim tiez dochadzam...skus sa poobzerat po niekom, kto sa ti bude v tomto smere naozaj venovat, spravi hormonalny profil, folikulometriu... teda neviem ci mas okrem dlhsich cyklov nejaky problem, ked si sa zacala zaoberat anovulaciou...

nina004
autor
1. nov 2019

@domculik24 Skusim, urcite. Chceme babatko a uz sa nam dost dlho nedari. Prve tri roky sme to nechavali ,, nahode'', ale posledny rok mi to uz nedalo a zacala som robit ovulacne testy a tie su stale az na jeden mesiac negat. Ked som to naposledy vravela dr.,tak mi predpisal Clostilbegyt, ale neurobil ziadne vysetrenie. Ani na kozu ma neposadil. Navyse mam problemy so zrazanim krvi a neviem ci to nebude robit problem pri tych liekoch :/

pasikavamacka
1. nov 2019

@nina004 meranie bazalnej teploty si skusala? ja si tym celkom sikovne zistujem ovulaciu. Ak mas dlhe cykly mozno mas PCOS

majamat
1. nov 2019

@nina004 ten moj tiez nic moc. ked som nemohla 1r otehotniet, chcel ma poslat do centra. akoze chapem, uz mam aj vek, ale on mi nikdy ani nejaky zaklad neurobil. nikdy nekontroloval ovulku, ani hormony. nechceli sme tlacit na pilu, lebo v mojom veku som nemala chut chodit 5r do centra na to aby som otehotnela. navyse moje 1 tehu na prvy cyklus v 34r, moje druhe tehu tesne pred 40r nna prvy cyklus. zial toto druhe nedopadlo dobre a nieco sa pototo... no gyn. nic, len do centra.
tvrdil mi, ze v mojom veku byva ovulka tak 2x rocne. nikdy som to nejak moc neriesila,a le v tomto obdobi som to zacala sledovat a zistila som, ze bolesti, ktore mam obcas, sppolu s nafuknutym bruchom, trvajuce 2 dni, sa objavovali vzdy tak na 12 den cyklu ( plos minus 1 den ). z toho vyplyva, ze by to mohla byt ovulka. a tu som mala rozhodne aspon 7x za rok a mozno aj viac. aj ovulacny test mi to potvrdil,a j ked som mala 2 druhy a nefungovali rovnako.
@domculik24 s tym gynekologom mas pravdu.

majamat
1. nov 2019

@nina004 ake dlhe cykly mavas? a mas pravidelne zakazdym take dlhe, ci to mas nepravidelne?
inak ja som za mlada mavala obcas posunutu ovulku o 2t a vtedy som mala cyklus dlhsi o 2t. no keby ovulka nebola, tak asi predlzeny nie je.

veronikaszabova
1. nov 2019

@kukujka ked sa uziva antikoncepcia, nie je to normalna menstruaciu - je to len krvacanie s poklesu hormonov

nina004
autor
1. nov 2019

@majamat Doktor mi uz vravel, ze nas posle do CAR na vysetrenie, ale ked som si prisla po papier, tak este povedal, ze skusime Clostilbegyt. No na nete som si potom citala, ze je na dozrievanie vajicok. A pritom mi nikdy nerobil vysetrenie ci je u mna chyba v tomto. Cyklus mavam okolo 35-40dni zvacsa kazdy mesiac. Trebars raz - dvakrat doroka sa stane, ze mi MS nepride vobec, ale vzdy som to prikladala stresu. Doteraz sme si vraveli, ze ked babo pride, tak pride a nechali sme tomu volny pribeh. Studovali sme, zacinali v praci, stavali dom, ale teraz sa uz zacinam bat ci je vsetko ok.

@pasikavamacka skusala som aj meranie BT, ale asi len tri mesiace a podla toho ovu prebiehala. Teraz sme si kupili stena, aby sme trosku zmenili myslienky a pritom sa uz BT mera tazko. To je v noci x vstavani a venceni 🙂

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre