Ahojte mamicky, mozno skusenejsie v tejto oblasti...mame s manzelom 3rocne dietatko a povedali sme si v novembri, ze sme zatuzili po druhom babatku. Vypocitali sme plodne dni, zacali brat vitaminy. Na decembrove sa nam to nepodarilo, tak sme to neriesili a snazili sa dalej. Prisli vianoce, silvester, sviatky a tak sme si castejsie dali nejake to vinko, aj tvrde na navsteve, samozrejme s rozumom, kedze mame dietatko. V januari sa nam postastilo, prisiel pozitivny test a v 5.tt nasledne spontanny potrat. Neskutocne ma to zlomilo a vycitam si, ze za to moze to, ze sme si dali alkohol... co myslite? Moze to byt pricina toho co sa stalo?
Nemyslím si, že to bolo kvôli alkoholu ... zrejme mal plod nejaké poškodenia a nebol životaschopný ... príroda si to vie zariadiť.
@dzulli1980 toto mi hovorí každý, kto o tejto udalosti vie. Snažím si toto vtĺcť do hlavy aby to tak veľmi nebolelo :/
Nemyslim si, ze je to pricinou. Ja ked som pri prvej dcere tiez este nevedela, ze som tehotna, tak sme tiez co to popili. Boli sme na dovolenke, mali sme tazsie obdobie za sebou, tak to tak nejako vypalilo. Ked sme prisli domov, zistila som, ze som tehotna a teda dost ma zamrazilo, ked som si uvedomila, ze sme naozaj dost toho popili. Dcera je uplne zdrava. Nic si nevycitaj, embryo prve 2 tyzdne este ani nie je napojene na krvny obeh matky, kym sa uhniezdi, co trva tych cca 10-14 dni, tak je to vlastne oplodnene vajicko cestujuce do maternice. Tomu alkohol neuskodi.
Je mi luto cim prechadzas, drzim palce, nech mate cim skor zdrave babatko 🙂
@cherry_cherry dakujem velmi za povzbudenie ❤ lekari sa k tomu postavili celkom necitlivo, ze to "bol maly potrat" a mam to brat ako menstruaciu ale mna to celkom zobralo, kedze aj prvy bol vymodleny. Snad sa nam to podari. Dakujem za oporu 🙂
Urcite nie. Skor geneticka pricina
@miskamicha ano tym sa snazim utesovat, ze to tak muselo byt
Určite za to nemôže alkohol. Prvé týždne keď sa iba plod začne vyvíjat tak s tým nič nemá alkohol.
Buď geneticka porucha alebo prázdny, to sa občas stane.
Inak kamoška takto pred rokom mala toto isté, potratila spontánne v 7tt a hneď mesiac nato ostala tehotná a už ma doma trojmesačné dievčatko 🙂 tak hlavu hore, nerieš. Radšej potrat ako choré dieťatko.
@diamond007 týmto sa tiež utešujem, že to mohlo byť choré dieťatko :(... minulý týždeň som mala plodné dni tak sme sa posnažili s malou dušičkou, že po potrate sa podarí, lebo telo je nabité hormónmi, snáď tu o pár mesiacov budem pýtať rady k výbavičke ❤
Nemas za co, drzim palce 🙂 My kym sme mali prvu dceru (tu po alkoholovej dovolenke 😀), tak predtym som mala 2 potraty. V takto skorom stadiu, okolo toho 6tt. A vtedy som napriklad nic nepila. Mne neskor zistili, ze mam problem so zrazanlivostou krvi a to bolo pricinou potratov. Ale lekari vedia byt niekedy necitlivi, pre nich to nic nebolo, ani akcia srdiecka nebola, pre mna to bolo od zaciatku babo. Tiez som oba potraty oplakala.
@cherry_cherry aj pre mna to bolo od zaciatku babo, vysnivane, vymodlene. Od prvej ciarky na teste som ostala doma na PN kedze mam tazke zamestnanie. A ked 30.1 kvapla zo mna jedna krvava kvapka do 5 minut som bola na pohotovosti s dusickou, ze to zachranime, ale uz sa nedalo:(
Mne sa to stalo 3x ..zial stava sa to velmi casto. Drzim Vam palce nech sa coskoro uapesne zadari❤
Baby ja som na tomto fore stale nasla iba povzbudenie a pomoc a to som tu uz dobrych 5 rokov, odkedy sme sa snazili o prve dietatko... dakujem vam ❤
Určite nie, dieťa v prvých týždňoch nieje napojené na krvný obeh matky, ale živené zo zltkoveho vaku. Takže si nič nevycitaj, príroda je múdra a aj takéto veci vyriešila za nás. :*
@tatiana321123 ďakujem ❤
Za to alkohol nemôže. To by si musela byť s prepáčením ako doga každý deň a aj tak by sa možno nič nestalo. Ja som bola u kamaráta na svadbe a nevedela som že som tehotná , mala som v ten deň dostať ms. Pila som viac druhov alkoholu aj víno a za týždeň som mala pozitívny tehotenský test. Predtým som si tiež vedela s manželom dát cez víkend víno. A mala je v poriadku už je z nej prváčka. Nemusíš si nič vyčítať. Malo to tak byť. Držím palce aby sa podarilo čim skôr aby si mala na teste 2 čiarky a šťastný koniec
Viete čo mňa na tom serie baby? Že nejaká s prepáčením prefajčená a prepitá "žena" si zasúloží s mužom a a ani nevie ako a je v tom... a ty sa tu snažíš a potom si kadečo vyčítaš, že to nevyšlo :(
Tak to zial chodi. Ked som bola po druhom potrate (okrem muza o tom nikto nevedel), tak nam par tyzdnov potom kamarati oznamili, ze cakaju dieta. Boli sme vtedy v podniku viaceri kamarati a oni nam tam hovorili ako je uz v 12tt a ako sa im na prvykrat podarilo. A potom to zabila tym, ze pod zlatko, ideme si zapalit cigu 🙈 mna skoro porazilo vtedy. Na prvykrat sa im podari dieta a ona si to vobec nevazila a cele tehotenstvo fajcila. Ale aj o tom je zivot.
na to,aby to nejakým sposobom poškodilo plod,by si musela byt poriadne spitá,niekde pri hranici otrav alkoholom,alebo mala samotnu otravu. Takže to nie je tvoja vina. Nevyčítaj si to.
Babatko v takom skorom stadiu este nie je napojene na krvny obeh matky. Takze isto to tym byt memohlo. Je to smutne ale velmi casto sa toto stava. Drzim palce, mozno budes mat vianocne babatko 🙂
Mne sa toto stalo v januári 2020, tiež po sviatkoch a Silvestri som zistila že som tehotná a nejak v 6tt som začala krvácať a bolo vybavené… cítila som sa hrozne úplne na prášky, že je to moja chyba a tak ale mala som dobre kamošky a fajn doktorku. ;) doktorka mi vysvetlila že toto je oveľa bežnejšie ako si človek mysli a že tvoje telo vie prečo to urobilo, že by nebolo niečo s bábätkom ok a preto to nevyšlo, veľa žien ani nevie že to nevyšlo, menstruacia proste príde o pár dni neskôr a ani nevedia že boli tu chvíľku tehotne 🤷♀️ No a moje kamošky ktoré som ani len netušila že take niečo už zažili na mňa vytiahli svoje príhody s biochemickym tehotenstvom a ja som len kukala ako puk 🙄 … a happy end … mesiac na tento “malý potrat” mi nejak nechodila ms, myslela som že to je ešte kvôli tomu že sa mi to bude dlhšie upravovať, ale po dlhším čase som sa rozhodla zo srandy spraviť test a tadaaa mám doma dcéru ;) ❤️
Úplne trefné niekto veľmi túži q nedarí sa a nejaká ,ktorá kašlem na svoje dieťa má.
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
Nie, nie je to príčinou. Nevycitaj si nic.