Alergia na spermie a užívanie Medrolu

sandra852
15. okt 2020

Ahojte,
Chcem sa opytať či ste niektora alergicka na sperm.a uživate medrol. Chcem sa opytať na vaše skusenosti či Vam zabral? Za akg čas, alebo ste museli isť na umele.
Dakujem za info

luci_ba
16. okt 2020

@sandra852 Ahoj, užívam medrol ale kvôli inemu problemu imunologickemu.

himedzi
16. okt 2020

Nechcem byť zlá, ale alergia na spermie... podľa mňa, zlý výber partnera.

sandra852
autor
16. okt 2020

@luci_ba ahoj, a akemu? Mozem vediet zabral hned ?

sandra852
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
natalienocka
16. okt 2020

@himedzi s výberom partnera to nemá nič spoločné, je to imunologický problém

sandra852
autor
16. okt 2020

@natalienocka som ani neverila, že take niečo može existovat 😭

natalienocka
16. okt 2020

@sandra852 môže a bohužiaľ aj všelijaké iné...ja napríklad vytváram protilátky proti embryu, preto tiež užívam Medrol. Ak má niekto problém s otehotnením, je dobré okrem iného dať si vyšetriť aj reprodukčnú imunológiu, lebo nikto nevieme čo naše telo v sebe skrýva

sandra852
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
natalienocka
16. okt 2020

@sandra852 Medrol užívam štvrtý týždeň, pred tým som užívala Dexamed, ale ten nezabral. Medrol mi nasadili už až keď som bola po vklade embrya, boli sme na umelom a zatiaľ sa zadarilo 🙏. Liečbu znášam zatiaľ bez problémov, uvidíme po vysadení. Na spermie nie som, ale u nás by to nehralo ani rolu, keďže sme museli ísť tak či tak umelým oplodnením.

luci_ba
16. okt 2020

@natalienocka Držím palce, nech sa dobre uchyti a rastie do krásy ;) smiem sa spytat, teda nemáš ziadne vedľajšie účinky?

sandra852
autor
16. okt 2020

@natalienocka jeej tak to silno držim palce ✊ kolko beries medrolu? Denne

natalienocka
16. okt 2020

@luci_ba ďakujem pekne 🙂🙏, nie zatiaľ vôbec nič nepozorujem, a aj baby s ktorými si píšem a užívajú medrol zatiaľ nič nemajú, ale je to fakt individuálne, každé telo je iné. Uvidíme pri vysadení, vtedy sa môžu objaviť bolesti kĺbov, vypadávanie vlasov...ale tie čo sme do toho išli, išli sme s tým vedomím lebo túžba po dieťatku je silnejšia 🙂. Mňa strašila s priberaním, s veľkou chuťou na sladké a u mňa sa stal opak, žiadna chuť na sladké, čo pred užívaním som každý deň musela mať minimálne 2x niečo sladké.

natalienocka
16. okt 2020

@sandra852 ďakujem 🙂, začínala som s 20mg denne, po dvoch týždňom zníženie na 16mg, po ďalších dvoch týždňom 12mg - to bude udržiavacia dávka. Dávkuje sa to podľa váhy ak dobre viem.

luci_ba
16. okt 2020

@sandra852 mam zvysene embryotoxicke cytokiny, vcera som bola na kontrolnom odbere, vysledky o 2 týždne, veľmi si prajem aby zabral

luci_ba
16. okt 2020

@natalienocka to je skvelé, že to tak dobre znášas ;) ja som sa tiež strašne bala ake to bude mať účinky, prečítala som si kopec fór kde baby pisali ako pribrali, chlpateli a neviem čo..ti poviem preplakala som cele hodiny.. ja som síce radikalne zmenila stravovanie(nebola som tucna ani ničpodobne) mam dokonca 3kg dole a citim sa skvele.. len občas ta bolest hlavy a trošku dlhší cyklus som teraz mala .. aj ked to mohlo byť spôsobené zmenou stravovania a tym že som sa viacej hybala.

luci_ba
16. okt 2020

@natalienocka ale tefa ešte neviem či zabral, cakam na výsledky,veľmi v to dúfam 🙏

natalienocka
16. okt 2020

@luci_ba ani ja ešte neviem či zabral, lebo ho užívam 4tý týždeň, ale mala som pozitívny test a pri ňom chce MUDr. kontrolný odber, tak som bola a dnes prípadne pondelok čakám výsledky, aj keď si nemyslím, že tam nebude podstatná zmena nakoľko ho užívam krátko, dôležité je nech sa bábo drží 🙏 a ja pokračujem v užívaní

sandra852
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
luci_ba
16. okt 2020

@natalienocka veľmi ti držím palce, naozaj 😊

natalienocka
16. okt 2020

@luci_ba ďakujem pekne, aj ja tebe 🙏😉, prišli mi výsledky a podľa nich zabral 🙏, zo 4 zvýšených hodnôt zostala jedna mierne, takže môžem znížiť dávku.

sandra852
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
luci_ba
16. okt 2020

@sandra852 ja som brala 2 týždne 16mg, potom 2 týždne 12mg a teraz dlhodobo 8mg.
@natalienocka waau super že zabral, dáva mi to nadej že zaberie aj mne

misa11111
16. okt 2020

Môžem sa spýtať ako si na tu alergiu prišla

sandra852
autor
16. okt 2020

@misa11111 no bola som na imunologii v PO na testy a dr.mi to povedal...pozitiv na sperm.mam vo vysledkoch napisane

misa11111
16. okt 2020

@sandra852 omg nevedela som že také niečo existuje, a to si šla sama od seba alebo ti to odporučil lekár

sandra852
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre