Alchemilka a ovulácia

20. jan 2024

Ahojte, začala som piť Alchemilku 1Dc. Chcem sa spýtať, môže alchemilka posunúť ovulaciu aj skôr ako bývala?
Nakoľko dnes 6dc mi začal vodnaty hlien a aj krcok sa otvara.
Predtým som ju mávala okolo 10-12dc
Sledujem aj ovulačnymi testami, ale doobeda bol ešte negatívny
Koľko dní pred ovu ste začali mať vodnaty hlien a za kolko sa zvykne zmeniť na vaječný?

myari
20. jan 2024

Ahoj, podla toho ako alchemilka funguje, by prave mohla posunut ovulaciu na neskor, ak ju pijes pred ovulaciou.
Po spravnosti by sa mala pit az po ovulacii, pretoze v tele jemne zvysuje progesteron a pitim caju sa tak podporuje zlte teliesko, pripadne zacinajuce tehotenstvo.

Samozrejeme sa nic hrozostrasne nestane ak to budes pit aj pred ovulaciou, je to len caj. Z vlastnej skusenosti, mne to posunulo ovulaciu dva mesiace po sebe, o tri dni - na cca 20 DC, co je uz dost neskoro 😃 Preto som potom zacala skumat, ci to nepijem nahodou zle. Ked som pila po ovulacii, predlzilo mi to lutealnu fazu o jeden den a dokonca skratilo menstruaciu.

Je mozne, ze len moje telo reaguje takto citlivo na bylinky, mohla to byt aj nahoda 🤷‍♀️ Kazdopadne som pila kvalitnu bio alchemilku 😃

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre