Akými vyšetreniami začať, keď sa nám vyše roka nedarí počať?

andreakf
8. feb 2021

Ahojte, prosím kde a akými vyšetreniami začať (okolie Žiliny), keď sa nám s manželom vyše roka nedarí počať..

babulka97
8. feb 2021

@andreakf to je ešte krátka doba, manzel na vysetreni uz asi bol nie ?

mikasz
8. feb 2021

@andreakf hormonalny profil+folikulometria, spermiogram, hematologia, reprodukcna imunologia, priechodnost vajcovodov.
Ale osobne by som isla hned smer car, kde vedia spravit vsetky vysetrenia

karhu
8. feb 2021

@andreakf zvycajny postup - najprv treba muzovi spermiogram a ak je ten ok, tak vysetrenia pre zenu..neviem uz presne ake..ale tu vam to urobia vsetko naraz a pod jednou strechou
https://www.sanatoriumhelios.sk/kontakt/ staci zavolat a objednat sa na konzultaciu, pripadne rovno dohodnut termin na spermiorgam

nafka0483
8. feb 2021

@andreakf
1. u muza spermiogram - zaklady obraz o tom ci moze byt problem
u zeny - hormonalny profil - tiez poda zaklady obraz
2. Folikulometria - ci skutocne dochadza k ovulacii
3. Stery (u oboch) na streptokoky, mykoplazmy, ureaplazmy
4. Priechodnost vajickovodov - ci vobec je mozne prirodzene otehotnenie
5. Endokrinologia, hematologia u zeny
6. U oboch: genetika, reprodukcna imunologia
7. U zeny moze byt hysteroskopia

andreakf
autor
8. feb 2021

@babulka97 nebol. Len teraz sme sa rozhodli viac nečakať..mám 33r, manžel 41r

luckalukas_1
8. feb 2021

radim ti ist do najblizsieho CAR 🙂 tam vas komplet vysetria... nebudes predsa behat hore dole na milion miesta 🤷

cica8
8. feb 2021

Nam sa nedarilo 3 roky ale obaja zdravi

nafka0483
8. feb 2021

@luckalukas_1 CAR urobi aj tak len zakladne vysetrenia. Ale je pravda ze na jednom mieste. Endorkinologiu, hematologiu, genetiku a reprodukcnu imunologiu si treba dat urcite urobit osobitne. V centre sice urobia nejaky zaklad, ale to nemusi stacit.

luckalukas_1
8. feb 2021

@nafka0483 nemusi to stacit, ale si myslim ze to je zriedkavost kedy treba aj nieco plus.. ja by som sa sla dat vysetrit aj inde, az keby to v CAR nestacilo

nafka0483
8. feb 2021

@luckalukas_1 No v CAR ti velakrat povedia, ze to staci a potom mas neuspesne pokusy IUI alebo IVF a oni stale, ze skusajme dalej a pritom moze byt problem prave v tychto veciach, ktore oni vysetria len zakladne. A tym si par zbytocne mina pokusy, peniaze, cas a povedzem si pravdu je to tazke aj na psychiku.

evaachesa
8. feb 2021

@luckalukas_1 prosím ťa v ktorom car robia komplet vyšetrenie? Nám urobili spermiogram, základný hormonálny profil, hyfosy a to bolo všetko...hematológiu, reprodukčnú imunológiu a endokrinológiu som riešila inde.

luckalukas_1
8. feb 2021

@nafka0483 mas pravdu 🤔 nejak mi to nedoslo, dufam ze to nebude moj pripad, lebo mam vsetky vysledky dobre a uz stimulujem pred prvym ivf 😳

luckalukas_1
8. feb 2021

@evaachesa mne robili vsetko v Gyncare v KE 🙂 raz za mesiac tam chodia odborbici, ktorych tam nemaju na ,,stalo,, zamestnanych - myslim tym ze tam niesu kazdy den

evaachesa
8. feb 2021

@luckalukas_1 tak to je super, ešte som o tom nepočula...vďaka za info 👍 niečo sa platí navyše že?

nafka0483
8. feb 2021

@luckalukas_1 Drzim palce. No nam v Gyncare nic take nenukali. Urobili zakladny hormonalny profil a priechodnost vajickovodov. Pytala som folikulometrou, PCT a ze netreba. Potom v Heliose mi urobili a aj podrobnejsie krve testy ale stale nie vsetko co urobia na hemato, endo atd. To si obehavam teraz.

vedorka
8. feb 2021

@andreakf V ZA na urolog.pohotovosti spravia spermiogram. Videla som to tam v cenniku, skus zavolat a spytat sa ako to funguje.

luckalukas_1
8. feb 2021

@evaachesa to vies ze hej 😕

luckalukas_1
8. feb 2021

@nafka0483 diky.. fuha, tak sa nachodis

evaachesa
8. feb 2021

@luckalukas_1 a kolko prosím ťa? Ja som mala v rámci centra vyšetrenú genetiku zadarmo čo bolo veľké plus...zvyšok som si obehala, no spolu s objednaním a čakaním na výsledky ma to stálo 6 mesiacov 😱 takže toto v rámci CAR veľmi vítam 👍

luckalukas_1
8. feb 2021

@evaachesa fuu tak to ti uz nepoviem, nepametam.. za genetiku 165€ ..zadarmo sme tam este ziadne vysetrenie nemali 🤷 a vsetko od 100€ hore

sterea
8. feb 2021

Určite treba začať spermiogramom, v dnešnej dobe sú obvykle chlapi na vine. Až potom zvážiť ostatné vyšetrenia. Na začiatok môžete skúsiť Profertil, na zlepšenie kvality spermií. Ale rok nieje veľa.

misa11111
8. feb 2021

Rovno do car centra,my sme šli po dvoch rokoch. Čím skôr tým lepšie. Urobia Vám všetky potrebného vyšetrenia. Keby že vedela už dávno tam sme 🤦
U mňa je ten problém, manžel spermogram na 1**** taký ešte nevidel doktor ☺️

evaachesa
8. feb 2021

@luckalukas_1 fu, no riadne pálky...tak najlepšie obehat si to predtým..
@sterea záleží určite aj od veku...po 30tke sa odporúča po pol roku-roku vyšetrenie....my sme šli po pol roku len nech vieme že sme v poriadku, nech nestrácame čas a som za to rada, lebo v poriadku sme neboli ...a v dnešnej dobe to už ani nie je nič nezvyčajné 🙄

any_soj
9. feb 2021

@andreakf ak ste Okolie Žiliny, tak určite doktor Wallenfels, pozri stránku plodar.sk. ja tam dochadzam z Brezna.

luckalukas_1
9. feb 2021

@sterea aj unas je chlap navine.. mal len 24 ked sme zistili ze nema v ejakulate ani jednu jedinu spermiu
@evaachesa este mi daco hovor ..museli sme vsetko nechat tak a 2 roky sme setrili peniaze, az teraz sme sa vratili do CAR

lienka_9
9. feb 2021

Ja som teraz rok a pol od začatia snaženia a minulý mesiac som absolvovala laparoskopiu a prefuk vajcovodov. Mame uz spraveni spermiogram aj hormonálny profil

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre