Ahojte ženy chcem sa vás opýtať akým spôsobom sledujete hlien počas cyklu/pri ovulácii? Pardon za debilnú otázku ale zatiaľ som sledovala len pomocou testov, snažila som sa sledovať aj na nohavičkách ale to sa mi zdá bez výpovednej hodnoty.
Ja som si dlho myslela, že ten typický plodný hlien mám počas ovulácie. Ukázalo sa, že ho mám +- týždeň pred ovuláciou🤷🏼♀️
Ak chces sledovat hlien. Creighton method. A musis sledovat cely cyklus...tak po 3 cykloch to uz zacnes rozlisovat. ;)
@ivangeline to som mala presne na mysli ale nepamätala som si názov, ďakujem 🙏 normálne “odoberieš” zo sliznice a podľa toho vyhodnocuješ?
No normalne sa utries pred kazdou potrebou a pozorujes. Vyhodnocujes vecer.
Tiež sledujem cez Creighton. Majú to sledovanie hlienu dosť premakané. Sleduje sa viacero vlastností. Je dôležitá dôslednosť - utrieť sa pred sprchou a pred každou potrebou, aby sa cikaním nejaký plodný hlien neodplavil. A tiež dôraz na utieranie pekne zloženým papierom (nie pomačkaným, pokrčeným) spredu dozadu. Oplatí sa zaplatiť kurz, za mňa oveľa spoľahlivejšie a jasnejšie ako symptotermálna metóda.
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
Nesledujem.
Hlien mám vždy úplne iný a väčšinou niekoľko dní pred ovuláciou a nie počas nej.
Nestíham ani testovať lebo každý deň vstávam inak.
Podľa menštruácie som odsledovala, že mi ovulácia môže prísť od 10 DC do 20DC.