Ahojte, tento tyzden som prisla o stastie v priebehu dvoch dni,je po vsetkom😢..z nemocnice ma pustili po vcerajsom zakroku😢 na zaciatku 8tt sa babo rozhodlo odist.....Chcem sa opytat,tie-ktore ste to zazili,aky je postup po MA?Neviem ani kto zakrok robil,ani nikto po nom za mnou neprisiel.Zajtra volam svojmu gynekologovi.Je mi z toho celeho zle,z pristupu ludi v zdravotnictve.Tolko dni som teraz preplakala,ale koho to zaujima😢
Otazka je-chcem mat istotu,ze mam maternicu cistu,zdravu ako pred tym.Chcem to aj vidiet na utz.Kedy je mozne mat kontrolu najskor?V sprave mam len kontaktovat sa u svojho lekara do 3dni od tohto.Ale dole ma asi sondou nebude kontrolovat nie?
Tak do 3 dní chod za svojím gynekológom,on ta bude navigovat, čo ďalej. Ja tiež neviem, kto mi robil v lete minulého roka zákrok, tiež MA, pár hodín po ňom som už šla domov, akurát anestezilog so mnou hovoril, kvôli tomu, či už som orientovana po narkóze, inak len sestra bola pri prvom vstávani, a šla so mnou na WC. Potom šetriaci režim, oddych, kontrola u gynekologicky, ale kým krvácas, tak ta pozerať nebude, aby to nedráždila. Mňa cca 3 týždne po zákroku pozrela,medzitým som bola v nemocnici po výsledky, potom dala podľa potreby kontrolu, do 6 týždňov by ti mala prísť menštruácia.
Mam to za sebou 2x + jedno biochemicke tehu., po kyrete som sla do 3 dni za svojim gynom, ten mi urobil sono... A na kontrolu som mala prist po prvej ms ak sa neobjavia medzi tym komplikacie. Prva ms prisla po 4t... Ak by ti nedosla do 8t treba ist k dr...
Ja neviem ci dokazem tolko tyzdnov na ms cakat..najradsej by sme sa hned zacali snazit znova.Este tento tyzden si to musim poriesit,nech ma tam prezru,najprv musim naisto vediet,ze tam uz nic nie je a vsetko je ok.
Ja uz len troska spinim,inak nic
Tak zase sa až tak neplas, ako chápem, že strašne túžiš po bábätku, ale aj sex je teraz aspoň nejakú dobu "tabu", kvôli riziku infekcie. Uvedom si, že máš v podstate "otvorenú ranu", určite by som aspoň pár týždňov počkala so stykom, zvlášť keď naplno chces ísť. Ono je to také "sestonedelie" telo sa ti dáva dokopy Naozaj to čakanie do prvej menštruácie ma svoj význam. Vtedy už je maternica zhojena.
My sme tiež so sexom počkali do prvej ms, potom som šla ku gynekológovi, skontroloval všetko a odporúčal nám 3 mesiace pauzu od snaženia.
Pockam do prvej ms a do tej kontroly.Ale 3mes nebudeme asi cakat.Dakujem za odpovede
@danginko ahoj, ja som mala tiež takéto pocity, som vyše 2 mesiacoch po zákroku. Doktorka mi prizvukovala, že nemám 3 mesiace otehotnieť, nakoľko je maternica oslabená. to som si povedala, že to určite nevydržím, že po prvej MS sa začneme snažiť. Prišla prvá MS a keď som si pomyslela, že čo ak to nevyjde, že sa uponáhľam a budem to musieť znova absolvovať a znova čakať mesiace (v hlave som mala ešte aj tie slová doktorky), tak som si povedala, že počkám ešte mesiac. teraz mám už po druhej MS a rozhodli sme sa počkať tie 3 mesiace, lebo svedomie mi to nedovolí, že keby to nevyšlo, že či by to nebolo tým, že sme sa uponáhľali. Napr. ja nemám ešte ani kontrolu sonom za sebou, doktorka mi povedala, že mám prísť po 3 mesiacoch od zákroku, že ona to takto robieva...
@danginko no len aby si sa neunahlila s tým snažením.
@danginko počkaj na prvú MS a môžte sa v klude snažiť ak nebudeš mat problémy.
Mne robili sono po vyčistení lebo ma furt bolelo podbrusko a zostala mi tam akási zrazenina či čo, neviem už presne, pichli injekciu a čakalo sa na MS, po MS kontrola, všetko bolo v poriadku a hneď som aj otehotnela. Teraz som v 5 mesiaci a všetko ok 😊 držím palce
Ahoj, ja som odmietla kyretaz... moj gynekolog bol proti tomu a v nemoxnici mi dali len infuzku a odkrvacala som si to sama 🤷♀️ zalezi aj od nemocnice
@lapaloma1987 a kde je to mozne len infuziou?
@danginko infuziu som mala len nejaky liek,vitamin ale kyret mi nerobili, moj
@danginko moj nazor je ze vzdy sa da dohodnut s dr v nemocnici... moj gynekolog mi toto navrhol a ja som suhlasila 😊
@lapaloma1987 ok a za aky cas si zacala krvacat a kedy to skoncilo?
@danginko u mna to bolo ale tak ze som bola po ivf a zacala som v 9tt krvacat a sla na pohotovost... nechali si ma tam par dni lebo hcg bolo stale vysoke....preto aj tie infuzky... ked ma o par dni pozerali na sone nic nevideli soravit , chceli zakrok, co som odmietla po rade s inym lekarom 😪 lebo som uz krvacala... potom som nala druhy potrat po beznej kontrole uz nebilo ❤ ale do nemocnice som nesla tiez... myslim ze do 10 dni som dostala silnu menstruaciu a odkrvacala som si to riadne... a ak by sa to nedajboze stalo zas, nesla by som na kyretaz.... kludne mi napis, mozem ti napisat viac 😪🙏🥰
@rarara88 ano dnes ma aj prezrela,chcela som vidiet,ze je vsetko ok.Krasne vycistene,takze minimalne 1ms mam pockat,mozno 2 a mozme sa znova snazit.Hlavne,aby som bola psychicky ok,vysporiadana s tym co sa stalo.Kedze ja sa citim po zakroku ako by som ani na ziadnom nebola 🙂 tak ma to potesilo
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
@danginko ešte by si si mala 10-14 dni po zákroku skočiť do nemocnice po výsledky z histológie plodu. Do 3 dni ako máš na prepúšťacej správe kontaktuj gynekológa, ten ti povie aký je další postup. Niektorí kontrolujú ako klesá hcg, mne to môj nerobil, ja som išla až po prvej menštruácii, kde mi robil aj sono zvnútra. Tam bolo všetko ok, a ďalšie kontroly už neboli potrebné.