Aký bol ten váš príbeh?

sim_sis14
29. jún 2020

Ahojte, chcem sa Vás opýtať ako to u Vás prebiehalo v podstate prebieha. Ako dlho Vám trvalo otehotnieť a podobne. My sa momentálne snažíme 4 mesiace. Začínam sa trochu obávať. Tento mesiac mi vyšiel slabý duch na teste. Meskala MS a na gyn mi povedali, že plod sa nechytil a v skorom štádiu špinenim odišiel. MS mi ešte neprišla len spinim celý čas - HCG nízke, no nič viac. Vraj MS nevyzerá že príde nerozumiem tomu. Už 2 roky mam problém s cyklom po tom ako som dlhodobo brala HAK, cysty každý mesiac. Viem, že ešte je to krátko no stále sa obávam. Chcela som len vedieť ako to bolo u Vás a ako ste to všetko zvládali a ako ste sa tešili z pozitívneho testu. Ďakujem za odpovede už popred 🙂 a

adamadent
29. jún 2020

Na vianoce sme si povedali ze po silvestri skúsime... Skúsili sme 1.1., 2.1 a tretieho sa voľáko milemu nechcelo a vraví mi ze však načo ved už som tehotná. Haha. Potom som mala skúšku a za dva týždne som nemohla uveriť že naozaj // statnicovala som s bruškom v 7 mesiaci. Druhé tehotenstvo sme plánovali až po svadbe... Vyšlo po 9 mesiacoch snaženia sa.

kakawah
29. jún 2020

Chcem ta povzbudiť. Po 6r.snazenie, testov, nemocníc-vyšetrení som otehotnela po IUI. To som mala 30r. A druhe sa narodilo o 13r. Uz sme sa tak nesnazili, nechodili po doktoroch, nechali sme tomu volny priebeh a vobec sme nestresovali. Priste sme to brali tak, co ma prísť pride. Ked mame mat dalsie dieta tak budeme mat. Sice neskôr ale v 43r.som porodila druhe. Drzim prsty😊🙏

montemotherone
29. jún 2020

@sim_sis14 hlavne sa "neobávaj" tým to ešte zhoršuješ. 4 mesiace sú nič. Ide leto, užívaj a na chvíľu na to zabudni a sim- sa- la- bim, ani sa nenazdáš... 😉 Pohoda a pokoj je kľúčom k úspechu 😉

sim_sis14
autor
29. jún 2020

Dakujem za povzbudenie 🙂 snažíme sa to brat tak, že keď to príde tak to príde. Hlavne môj priateľ je úžasná podpora a skvelý človek. Ideme riešiť aj hypotéku takže myslím, že mozog bude pracovať až až😂 mňa hlavne trápi to, že mám 21 priateľ má 29. Mladi fagani ešte môžem povedať 😊 a nie je to také jednoduché ako sme si mysleli.

sim_sis14
autor
29. jún 2020

@adamadent no to muselo byt prekvapenie 😊😂moja mamina mala podobne mňa akurát na strednej škole akurát že náhoda, maturovala s bruškom 😋

veronikaa006
30. jún 2020

@sim_sis14 4 meciace je krátka doba, my sa snažíme 2roky :(

masha185
30. jún 2020

@sim_sis14 Vtipne ...ja a moje bilogické hodiny to bol mega boj. Každý kočík, mamička s bruškom alebo malé bábätko ma rozplakali...tak nič je čas asi ..až na to že s partnerom sme spolu boli len 2 roky a je o 7 rokov mladší 😂 ....tak že si prestaneme dávať pozor a uvidíme ako to dopadne....a nič. pol roka nič ja ešte väčšie stresy, že veď mi tiahne na 30 už som to zmeškala, tak som nasadila kyselinu listovú mne a nútila som to aj priateľovi(nenávidí tabletky no nemal na výber 😂 )Kúpila si minerálne kamene na ruku ruženín a mesačný kameň (ked nič iné aspoň viera a čáry možno pomôžu 🙄 ) ..stále nič. V tom sa v práci začalo prepúšťať a ja som bola nútená si nájsť prácu lebo som už nemala nárok na podporu, tak skôr než ma vyhodia som to musela zariadiť. Milión žiadostí a ani po tejto stránke sa mi nedarilo. Nakoniec som bola pozvaná na pohovor. Na plnej čiare som ho vyhrala. Super job, tak hovorím si počkám ešte rok táto práca ma mega baví a je tu možnoť postupu. Na všetko okolo oplodňovania som sa vykašlala a týždeň na to ako som nastúpila do novej práce mi meškala mrcha. Že fasa asi stresy....pi*u stresy 😂 tehotná som bola :D ....mometálne som v 18 týždni. A to musím podotknúť, že som to 3 mesiace ( skúšobnú dobu) musela v práci tajiť. A keď som otehotnela, žili sme v garsonke. Tak to si mala vidieť tie fofry s hľadaním nového bytu a sťahovaním. Dovtedy sme sa nevedeli dokopať. A priateľ si dokonca našiel tiež lepšie platénú prácu. Mega zmeny k lepšiemu len pre to, že som na to prestala myslieť 🙂 Držím palce ❤

medeaa
30. jún 2020

@sim_sis14 nie je to zvlastne, ze celu mladost cloveka ucia ako neotehotniet a aby sa dievcata chlapec ani nedotkol, lebo otehotnie. A potom zistime, ze to neni take lahke 😂. My sa ideme snazit 3 mesiac. Prvy som brala kyselinu listovu, druhy som uz zacala pit alchemilkove caje a robit si ovu testy a treti obohatime o pouzivanie gelu na podporu pocatia. Mozno sa to niekomu zda prehnane, ale mne v 33 rokoch zacali tak trieskat biologicke hodiny, ze nemysliet na to je uplne scifi 🙂 vobec som netusila, ze otehotniet nie je az taka samozrejmost a vlastne kolko veci o tom clovek nevie... Drzim nam palce 😁

veronika1234512345
30. jún 2020

Ahoj🙋‍♀️
Ja som brala antikoncepciu 7 rokov. Po jej vysadení, že sa už nebudeme brániť bábätku sa začal nás kolotoč.
Mala som veľmi rozhádzaný cyklus, skôr som neovulovala ako áno. Snažili sme sa 3 roky. Teda nebránili nakoľko sme nepostúpili žiadne extra vyšetrenia.
Ja iba klasické preventívky plus folikulometriu a endo. Muž nebol nikde. Dohodli sme sa, že si dáme čas do konca roka to bolo niekedy na jar. No a v januári sme mali ísť do centra na ten spg a v decembri som mala pozitívny test 🙏❤️
Tie 3 roky boli veľmi náročné. Na psychiku. Častokrát sme sa s muzom hádali a nie ze odcudzili, ale nenašli sme navzájom pochopenie
No dali sme to 💪 ľúbime sa a spolu sme to zvládli, aj keď to bolo ťažké.
Teraz som v 8 mesiaci a sme neskutočne šťastní 🍀❤️💙
Prešla by som si tým opäť, stojí to zato ☺️

dollyzv
30. jún 2020

Po roku snaženia MA a az o ďalšie 4roky sa mi podarilo znovu otehotnieť..momentálne som v 24tt..4mesiace je veľmi krátka doba

malicka_mysicka
30. jún 2020

@sim_sis14 prve sme miesili polroka, tiez som uz mala stres, ze asi nieco nie je v poriadku. Ked som sa potom bavila s kamoskami, tak hovoria ze ako rychlo sa nam podarilo. Je to indivindi, jasne niekomu sa podari na prvu supu, niekomu po roku, niekomu po dvoch. Druhe sme zamiesili na druhu supu, ale bohuzial MA. Pomaly sa davam dokopy a skusime znovu.

h2
30. jún 2020

@sim_sis14 Nám trvalo rok a pol, kým som otehotnela. Keď už to trvalo vyše roka, kúpila som si ovulačný tester a začala som si po sexe vykladať nohy hore asi na pol hodiny (viem, že teraz sa ozvú baby, že je to blbosť, ale niekde som čítala, že ak má žena nejako zle otočenú maternicu, tak dvihnutie nôh môže pomôcť). Napokon sa zadarilo (síce ja verím, že tomu pomohlo ešte niečo ďalšie, ale to tu nebudem písať...)

lucikee
30. jún 2020

hneď na prvú šupu :D vždy sme si dávali pozor, až jedného pekného dňa, mala som akurát ovuláciu a priateľ bol unavený, tak som ho masírovala v ten večer, nasmiali sme sa, robili sme si srandy že však skúsme (predtým bol vždy opatrný...) a stalo sa :D a to som ešte išla po sexe na wc.... :D a nepochopím ale počas nasledujúceho mesiaca som mala stále pocit, že si musím urobiť test... 2 vyšli negatívne (robila som piatok) a vravím si skúsim ešte posledný (pondelok v noci práve v deň keď som mala dostať krámy) a hneď slabá čiarka.... bola som v riadnom šoku :D teraz som v 10 tt

sim_sis14
autor
30. jún 2020

@masha185 no môj priateľ hovorí, že ma biologické Hodiny 😂 dosť sa na tom vieme nasmiat. Ale hlavne ze to vyšlo gratulujem ❤️

sim_sis14
autor
30. jún 2020

@medeaa úplná pravda 😂 najlepšia kamarátka otehotnela hneď na supu a dokonca 2x, a nechápem akoniekto otehotnie náhodou 😂 keď si dáva pozor 😂 aj ja mam držím nech už to čoskoro je ❤️😊

sim_sis14
autor
30. jún 2020

@dollyzv hlavne ze sa podarilo gratulujem. 😊 Áno je ale aj tak to človeka mrzí, keď to nie je také ľahké a mam strach ako to bude 🙂

jvlo
30. jún 2020

Na Vianoce sme si po 2 ročnom snažení povedali, že na to kašleme a ideme sa venovať práci. V januári som otehotnala. Od vtedy som vzdy otehotnela hned ako sme sa pre dieťa rozhodli... Myslím, že to bolo o tom nastavení mňa, o tom ako veľmi som túžila po dieťati... Posledný x som otehotnela tak, že mi sám gynekológ povedal, že to nie je možné, keďže mi v tom období robil sono a mala som zdravotné problémy... vraj by sa dieťa nemalo kde uchytiť....no, moje malé štatisticky nemožné zlatíčko má 2 roky 😀 Hlavu hore, užívajte si jeden druhého a netlačte na pílu, dieťa príde

mey8
30. jún 2020

No u mňa to také rozprávkové nie je.:/ Ešte len čakáme na šťastný koniec, ale veríme, že čoskoro k nám náš malý zázrak príde.🙂 Snažíme sa s manželom 8 rokov máme za sebou 4IUI. 1.anjelika v nebi. a teraz nás čaká IVF.🙂 Treba len veriť a nestresovať.🙂 sú tu ženy čo sa snažia x rokov🙂 takže vaše 4.mesiace vyznievajú ako vtip.🙂 V prvom rade sa musíš skutočne prestať stresovať a pokiaľ nemáš žiadne zdrav.problémy tak bábo si k tebe cestu nájde.🙂 držím prsty.🙂

sim_sis14
autor
30. jún 2020

@mey8 tak držím palce 🙂 nech to vyjde. Tak jasne ze pre niekoho kto sa snaží 8 rokov je 4 mesiace vtip no pre mňa, mladú zdravú babu(zatiaľ) je to celkom akoby som povedala nie ze smutné no už sme v polovici času (z 8 mesiacov) do ktorých by sa to mladému zdravému človeku malo podariť. A ta predstava, že tak dlhe roky sa snažiť ma už teraz straší.

sim_sis14
autor
30. jún 2020

@jvlo no paráda ako vidím tak len nemyslieť na to pomáha 😂 my sme včera zasadli za stôl a povedali si, že keď nevyjde teraz nevadí lebo aj tak ideme stavať dom a v podstate chvíľu ešte keď počká nevadí, no mame trochu obavy aby to nebolo zas x rokov kým k nám príde 🙂

mey8
30. jún 2020

@sim_sis14 pozri, ja ti nechcem pridávať starostí, pretože už tak si ich sama vytváraš viac než dosť! ukľudni sa a neber to tak strašne.. tieto štatistiky sú úplne odveci. a nie je to 8 mesiacov, ale 1 rok. takže ,,ešte nie si v polovici´ :D a píšem ti to, pretože som bola v tvojom stave a ničomu to nepomohlo, mohla som tlačiť na pílu ako som len chcela... čím viac som sa trápila tým viac depresií som mala.. a dieťa nikde... Navyše my s mužom sme spolu 9r., keď som mala 18. sme sa začali naplno snažiť, dnes mám 26, tiahne mi na 27. (takže tiež som bola počas celého môjho snaženia mladá!) a pozri som tu, snažím sa, bojujem a nestrácam nádej, aj keď sa moje 4 mesiace natiahli na 8 rokov.Nerobím z toho drámu (teda obvykle:D keďže vzhľadom k našej situácií mám na tú drámu nárok a dokonca aj dôvod. No nie po 4 mesiacoch:D) Tým, že sa takto stresuješ si absolútne vôbec nepomáhaš....práveže si to len zhoršuješ...:(

sim_sis14
autor
30. jún 2020

@mey8 nemusíš to zasa písať vysmievavo, že je to strašne vtipné. Každá z nás to berieme inak - preto sa pýtam, ako to beriete vy ostatné a ako to ide 🙂 Ja chápem, že si už 8 rokov v niečom a nejde to a podobne je to ťažké beriem.Samozrejme ti veľmi držím palce nech to príde 🙂 Mňa hlavne zaujímalo ako dlho to trvalo iným a ako to všetko zvladali. Aj keď sa mimi neuchytilo tak ako nám tento mesiac a podobne. Ja práveže nemám tak ze tlačím na pílu. Len ma to trápilo, že to nevyšlo a už už to skoro bolo. No vidíš moja návšteva včera u gyn. Dopadla tak, že ma Dr. odporučila ak sa nám za mesiac dva nepodarí nech ide priateľ na spermiogram a ja na hormonálny profil, vraj keď sa nám nedarí a hlavne sa neudržalo - niekde bude problém a ze nemusím čakať rok - že dôležitych je 8 mesiacov pre mňa. Idem len od toho co mi gyn. Povedala a môžem povedať, že je to dobrá doktorka-taka co sa veľmi zaujíma a snaží sa pomôcť hneď. Samozrejme sa môže mýliť. To predsa uvidíme za čas 😂 možno mať deti nikdy nebudem nakoniec, možno príde budúci mesiac, možno za x rokov. Véd uvidíme. Hlavne nám držím palce 👍

sim_sis14
autor
30. jún 2020

@mey8 a ďakujem 🙂 aj za takú radu ja to beriem som rada, že sa tolko báb našlo, čo mi na otázku odpovedali 🙂

gir
30. jún 2020

Po 5 rokoch snaženia a 7x neúspešnom IVF s diagnózou PCO, som všetko hodila za hlavu, kúpila som si psa a začala som žiť. Po dvoch mesiacoch bez 💉, 💊 a lekárov som spontánne otehotnela a keď mal malý pol roka otehotnela som znova. Takže mám dve deti ani neviem ako. Všetko dobré prajem 🍀

lenka277
30. jún 2020

Klasika 3 mesiace nic a potom sme zacali riesit svadbu a o mesiac mamina moja ze nejaka som “ina” 🙈 a poobede kolajnice na teste...svadbu sme museli co najskor posunut☺️
Toto sa fakt bezne stava, ked realne prestanes na to mysliet❤️

sim_sis14
autor
30. jún 2020

Pravdepodobne nemyslieť na to je "liek" ako čítam ❤️🍀 držím ale všetkým ktoré túžia mat mimi palce 🙂

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre