Ako zvýšiť šancu na otehotnenie?

petusa3001
28. aug 2017

Zdravím,

s manželom sa už nejaký ten piatok snažíme o druhé bábo a akosi to nejde. Ja mám 25 a manžel 28 rokov. Popravde som z toho trošku zúfalá. U lekára som bola a ten mi povedal, že to chce len čas a keďže naše snaženie nie je dlhšie ako 1 rok, tak povedal, že je to v poriadku, že sa to stáva.
A tak som myslela, že by som aspoň skúsila niečo na podporu plodnosti. Či už nejaký čaj, vitamíny alebo gél.

A to už je otázka na vás dievčatá - čo ste vyskúšali vy a čo by ste mi odporúčali?
Vopred ďakujem za všetky vaše rady a skúseností 😘😊😉

danielalaura
28. aug 2017

pri prvom som brala kyselinu listvu a bezne vitaminy (multivitaminy) ... pri druhom nic len multivitaminy a 3 omega termin mame koncom januara ... drzim palce

bosoriak
28. aug 2017

@petusa3001 Vies, nic z tych vitaminov, gelov a cviceni nepomoze na to, aby sa v spravny cas vyskytla spermia a vajicko tam, kde sa vyskytnut maju. Skus skor zistit, kedy mas ovulaciu (testy, meranie teploty) a snazit sa vtedy, resp. kratko predtym. Vsetky tie vyzivove doplnky su len vyhadzovanie penazi za drahy moc. 🙂
Drzim palce.

davidko27
28. aug 2017

My sme si s manzelom kupili partnersky balicek pre mna Inogolic a muz bral Folandrol cca 38eur z lekarne a hned v ten mesiac sa zadarilo. Pred tym sme sa snazili nejeke 3-4 mesiace a nic a to som presne vedela kedy ovulujem. 🙂

pininka
28. aug 2017

Vyzivove doplnky ti mozu este rozhodit ovulaciu, mne prisli z kyseliny listovej dve ovulky za mesiac, jedna samozrejme falosna, ale som to netusila. Ked som ju vysadila,vsetko sa upravilo a bola som tehu. Tiez si roky sledujem ovulaciu. Treba si odsledovat hlien, po sexe dvihnut nohy hore, nam pri tretom pomohla hoci nechcene poloha odzadu,ja som lezala a muz na mne.

lienka737
28. aug 2017

Pokial si v poriadku, tak to ozaj chce len čas. Pokiaľ je niekde problém, tak žiadne vitamíny Ti nepoôžu. Ani gély, ani čaje.

Kyselinu listovú môžeš užívať, je to prevencia proti vývojovým vadám plodu. Odporúča sa užívať 3 mesiace pred otehotnením, takže v rozumnom množstve nič nepokazíš. Nič iné Ti netreba.

sweetlip
28. aug 2017

@petusa3001 mne pri oboch tehotenstvach pomohol inofolic.Nahodil mi takú ovulku že sa prehliadnuť nedala.Bola uplne ukážková.Inac pri dcérke nam urológ odporučil striedať polohy pri vyvrcholení,že niektoré ženy majú len trošku pootocenu maternicu a už je to problém pre spermie.Ale čo je najdôležitejšie nekontrolovateľne sa tak detailne.Aj psychika robí veľa.Drzim palce nech sa to čím skôr podarí.

bienennest
28. aug 2017

@petusa3001 ahoj, zial vsetko pod rok snazenia sa berie ako normalne a prve vysetrenia sa zacinaju robit az po roku neuspesneho skusania. Pozri si tento clanok, v nom je velke mnozstvo rad ako prirodzenymi prostriedkami mozes zvysit plodnost -

https://www.slovenskypacient.sk/liecba-neplodno...

Drzim palce!

osky
28. aug 2017

@bienennest velmi prinosne info.vdaka!

kasokri
31. aug 2017

Neber žiadne výživové doplnky. Oberú ta tak akurát o peniaze. Uvolni sa , nemysli vzdy na otehotnenie, uzivaj si krasny sex a uvidis..

bienennest
31. aug 2017

@kasokri ahoj, viem, ze to myslis dobre ale keby som sa pridrziavala tvojej rady nemala by som 3deti ale 0 😉 . Neplodnost a problemy s otehotnenim netreba zlahcovat, nie vzdy je za tym len psychika, vacsinou ma telo realne dovody preco k otehotneniu nedojde. V takom pripade rozhodne nestaci relaxovat lebo ani to k vytuzenemu cielu nedopomoze.len som to chcela podotknut lebo viem kolko zien vytrpi mozne aj nemozne pokial sa im podari otehotniet takze netreba to bagatelizovat.

osky
31. aug 2017

@bienennest

presne tak.
mozes si uzivat sex ked si zdrava-ale ked mas dake problemy,bez liekov a lekarov sa nepohnes.
a vitaminy v dnesnej dobe su velmi dolezite.
nevravim ze ich treba stale a na Kila,ale iektore veci tre´ba doplnit,aby sa zadarilo...

kasokri
1. sep 2017

@bienennest ano je nieco pravdy na tom. Ale, a este raz ale nesnazia sa este dlhsie ako rok........ To je velmi podstatne. Castokrat sa za tým neskryva neplodnost ale stres , vycerpanie, atd. Poznam jednu, ktrora ked to po rokoch navštevách u lekarky vzdala a to po siedmych rokoch zadarilo sa im a ani nevie ako.

kasokri
1. sep 2017

A snžia sa uz o druhe ak ste to postrehli. Takze neplodnosť tam nebude zohrávať rolu.....

sonkaxxx
1. sep 2017

@petusa3001 ahoj skuste jest cistu vceliu matersku kasicku (nie je to prijemna chut,ake da sa) a sex odporucam kazdy druhy den pocas ovulacie a merat bazalnu teplotu ci vobec mavas ovulaciu

petusa3001
autor
16. nov 2017

Podarilo sa ❤💚💜💙
Ešte raz ďakujem za všetky príspevky 😊😉

bienennest
16. nov 2017

@petusa3001 srdecne gratulujem a prajem pekne tehulkovanie!

damolenapeter
21. nov 2017

@petusa3001 gratulujem co vam ktomu napomohlo? ;)

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre