Ako zvýšiť šance na tehotenstvo?

23. mar 2023

Rozhodli sme sa, že pomaly ale isto si chceme založiť rodinu.
Nechceme ešte nič preháňať, kupovať si za drahé peniaze rôzne prípravky.
Skôr by sme chceli zvýšiť šance sa prírodnej báze.
Máte tipy? 🙂
Ja som fajčiarka, takže to by som určite mala vyradiť.
Nikotín, alkohol, muž obľubuje tie energy drinky, asi ani to nieje najlepšie.
Ešte čo? 🙂

lenkava77
23. mar 2023

Mať primerane zdravých tekutín - napr. čistá voda, minerálky. Vyhýbať sa mäte. Počula som od bylinkárky.

pondelok01
23. mar 2023

Velmi pomaha vediet, kedy mas ovulaciu (nie podla aplikacie, odsledovanu, najlepsie kombinaciou hlien+bazalna teplota+testy), a mat 1-2 dni pred tym nechraneny pohlavny styk.

michaela412
23. mar 2023

Mne DR kázal užívať femibion, ale či to pomohlo netuším. Hlavne to nesiliť

rebrambora
23. mar 2023

My sme obaja uzivali nikotin, ja som energy drinky pila ako na na beziacom pase, alkohol ak bola party a podotykam, ze lekar mi povedal, ze nemozem mat deti. A hla, hoci to bolo neocakavane, podarilo sa okamzite. 😀 Samozrejme pocas ovulacie. (Moj osobny nazor je extremne mapovanie ovulacie a sexovat za ucelom otehotniet zbytocne stresuje. Ja si osobne neviem predstavit, ze ideme na to a ja rozmyslam nad dietatom. Radsej sa milovat kazdy den aj 2x, chillovat a vyriesene)

Urcite bez vymenovanych veci je to ovela lepsie a zdravsie aj v zivote ked clovek neplanuje deti, ale hlavne je nechat tomu volny priebeh a nesilit! Mysel musi byt spokojna - potom bude aj telo pripravenejsie 🙃
Drzim palce!

snazilka_bio_mamka
23. mar 2023

čo sú tie drahé prípravky? 😅 stačí keď si budeľ sledovať svoju ovuláciu, poprípade si kúp kyselnu listovú, stojí do 5 éčok. A samozrejme sexujte bez ochrany. Neviem čo iné sa dá poradiť..

rosavia
23. mar 2023

@lenkava77 Vyhybat sa mate? To som este nepocula. Dokonca sa mi mari, ze som o nej pocula presny opak... Tak teraz neviem.

jj298
23. mar 2023

@rosavia ja som tiez pocula ze mata je skor prospesna. Podla hormonalneho profilu som mala vyssie hodnoty muzskych hormonov a mata by ich mala potlacit.

darkswan
23. mar 2023

moc na to nemysliet to velmi pomaha🙂 a zacala by som kyselinu listovu brat

lenkava77
23. mar 2023

@rosavia Čítala som to v článku od bylinkárky A.Kopáčovej.

sammantha125
23. mar 2023

Odporucam Alchemilku

nicole003
23. mar 2023

@rosavia mäta sa nesmie az v tehotenstve ak sa nemýlim.

narlie
26. mar 2023

Tak také veci zadarmo sú no lepšia životospráva oboch čiže aj žena aj muž. Čiže áno, ak sa dá, tak obmedziť fajčenie a alkohol. Viac pohybu, netreba nejaké teraz silové alebo kardio cvičenia, ale snažiť sa ísť aspoň na pol hodinku na čerstvý vzduch najlepšie do prírody sa prejsť za denného svetla, čiže kým nezapadne slnko 🙂 Strava: obmedziť ultraprocesované potraviny (polotovary), pridať do jedálnička ovocie a zeleninu, ku každému hlavnému jedlu nejaké ovocie alebo zeleninu. Vyhýbať sa prosto všelijakým sladeným nápojom a aj takým čo píšu Zero sugar (tie sú že ešte horšie ako tie sladené), polotovarom, pochutinám a tak. Najlepšie si je teda variť, alebo chodiť na obed niekam do kantíny či donáška, ale samozrejme vyhýbať sa fastfoodom a tučným jedlám. No prosto snažiť sa čo najviac spestriť jedálniček 🙂 A potom je dobré upraviť režim (spánok), jednoducho mať dostatok spánku kvalitného. A snažiť sa vyhýbať stresu, čiže, ak je zlý deň v práci potom si dať doma nejaký ten relaxačný kúpeľ a upokojiť tú myseľ. Takisto je dôležité vedomé jedenie (pri jedení nepozerať TV, nepočúvať podcasty, nepozerať do mobilu, jednoducho sústrediť sa na jedenie), lebo ak jete v zhone, tak telo je v strese neustálom a potom sa nevstrebávajú živiny do tela poriadne a môžete jesť čo chcete aj doplnky aj zeleninu a živiny len cez vás prefrčia. Toto všetko platí aj pre muža a aj pre ženu samozrejme. Potom, ak sa nechcete stresovať nejakým sledovaním ovulácie, tak ak budete mať počas celého cyklu ob deň, alebo každý tretí deň sex, tak je vybavené, spermie si počkajú na vajíčko. My máme 2 dni pauzu, lebo ja nezvládam ob deň. Každý deň by som asi neodporúčala, aby ste sa v podstate stihli nejako zregenerovať a nie trtkali ako nejaké zajace. Ak ani pol roka pri týchto zmenách sa nepodarí, tak by som šla do kúpy bazálneho teplomera (taký čo ukazuje na 2 desatinné miesta) a merala si aspoň teplotu každé ráno hneď po zobudení, môže sa merať orálne, analne alebo vaginálne. Ja preferujem orálne, lebo nemusím si dávať pauzu a mám to už ako taký návyk. Potom kľudne poradíme čo a ako s meraním bazalky, je tu skupina 😉 A teda, tak zistiť, či prebieha ovulka, pripadne ak už budete viac riešiť, tak sledovať hlien, tak sú možnosť ovu testy, ale to už niečo stojí aj peniaze a aj viac času, lebo to treba každý deň od určitého dňa podľa toho aký je cyklus. A teda ak ani počas ďalšieho pol roka keď budete mať odsledovanú ovu a nebude sa dariť, tak by som to potom riešila už s lekármi, na začiatok vy hormonálny profil a muž spermiogram (tam by som zainvestovala do toho rozšíreného). Prosto po roku, ak to nepôjde takto prírodne zmenou životosprávy oboch partnerov, tak už by som šla trošku viac do peňazí a k lekárom a zisťovať, že kde môže byť chyba.

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre