Ako zvýšiť šance na dvojičky - trojičky?

19. mar 2024

Ahojte
existuje sposob ako si zvysit sance na dvojicky / trojicky?

Hrozne by som chcela dvojicky 🙂

je to krasne ked vidim daku mamku co ma take iste deturence, v rodine nemame

h2
19. mar 2024

Ty ešte nemáš deti, však?

andrejkap123
19. mar 2024

Podla mna jedine asistovana reprodukcia napriklad letrozol na podporu dozretia vajicok. A si si ista? Viacpocetne tehotenstva su ovela viac rizikove ako jednopocetne. Ja som tiez vzdy tuzila po dvojickach az kym som neotehotnela s jednym a bojim sa o to jedno… nechcem si prefstavit ako by som sa bala o dvojicky kde je vyssia sanca napr potratu. Rozmyslsla som si to rychlo 😀.

januska12323
19. mar 2024

Áno na cudzie dvojičky v kočíku sa pekne pozerá. Si si istá, že chceš všetko s dieťaťom riešiť minimálne dvojmo?
Zvýšiť šance sa dajú umelým oplodnením. Ale už aj také bolo, že dali dve vajíčka vložiť a boli z toho 4 deti. Rozmýšľaj trochu.

ibatanecnica
19. mar 2024

No neviem či by som išla dobrovoľne do toho. Pri dvojičkách je vyššie riziko rôznych komplikácií.

unicornlady
19. mar 2024

My máme v rodine 2x dvojvaječné dvojičky. Neboli počaté umelo. Ale čítala som, že to môže vzniknúť, keď je napr. rodička staršia, alebo ak užíva hormóny (oni predtým užívali hormonálnu antikoncepciu, tak či toto malo na to vplyv, netuším)

mirkam3
19. mar 2024

My riešime IVF a tiež si vravime, že (ako bezdetni a neskúsení 😂) by sme sa dvojičkám vôbec nebránili, prave naopak. Keď sme sa ešte dávno hneď v úvode pýtali na možnosť/ochotu/odporúčanie CAR vložiť hoci aj dve embryjka, viete čo mi ako prvé Dr povedala? “Proč by ste to proboha jako delali”… potom to samozrejme normálne milo a ľudsky rozviedla, ale bolo rozhodnuté…. Ak by sa samé podarili (jednovaječné), urobíme všetko čo je v našich silách, aby to buchty podľa možností zvládli do konca tehotenstva.. sami dobrobrovolne ale uz po diskusiách s 3 nezávislými lekarmi do toho rizika nejdeme, a teda dvojvajecne určite našim pričinením nebudú..

mikitilik29
19. mar 2024

@h2 😂

evka_21
19. mar 2024

Predpokladam, že si tie dvojičky/trojičky videla len ako spinkaju 😆 áno vtedy by si každý také detičky prial... Ale keď začnú vreštať naraz no neviem či by som menila ibaže by kričali tichšie ako to moje jedno 🤭

heln
19. mar 2024

je to krasne mat dvojicky, ale keby si mala jedno narocne babo, budes dakovat nebesiam, ze nemas viacercata...
u nas v nasom meste viem o troch trojickach, dvojiciek je ako maku.... takze to asi nie je take neobvykle.

taksomtu
19. mar 2024

@unicornlady ak by na to mala mať vplyv hormonálna antikoncepcia, to by tých dvojičiek bolo podstatne viac. Vplyv má genetika (ak máte dvojičky v rodine a tuším sa počíta len z matkinej strany) a tiež po umelom oplodnení sú pomerne častejšie...

lahela
19. mar 2024

https://lekar.sk/clanok/viacpocetne-tehotenstvo
Ja som dlho brala kyselinu listovú a mám jednovajecne, tak skús 🤣

angeli121212
19. mar 2024

Akože... Chapem že je to rozkošné v kočíku a tak ale ver mi nechceš to 😂

tykat
19. mar 2024

ak ide len o to zvysit sancu ....tak k tomu treba muza ktory ma dvojicky v rodine 🙂 (ak ich nemas ty)

titla
19. mar 2024

@taksomtu Hormonalna antikoncepcia ma vplyv na viacpocetne tehotenstva. Ale je to velmi individualne. Su zeny, ktorym po vysadeni nabehne cyklus bez problemov. Su take, u ktorych trva mesiace, kym nabehne ale tiez sa moze stat, ze sa hormony "zblaznia" a po vysadeni HAK moze dvojst k ovulacii na oboch vajecnikoch. A tym aj k viacpocetnemu tehotenstvu. Nie je to bezne, ale stava sa to.

hederamonstera
19. mar 2024

Aj ja som chcela dvojicky kym som nemala prve dieta😁😁😁 teraz skor maminku s dvojickami “lutujem” 😁
Sancu zvysis asi len umelym oplodnenim a tym ze by ti vlozili viac embryi, len aj tie sa vedia rozdvojit, takze aby si skor nemala stvoricky😁

zuzanka.zuzu
19. mar 2024

ak budú dvojičky tak neznamená že budú rovnaké 🤦 nemusí sa ti rozdvojit jedno vajíčko ale môžu sa ti uvoľniť dve vajíčka 🙄 och tá biológia na 2.stupbi ZŠ

alexandra383
19. mar 2024

No ja s dvoma detmi s rozdielom 3 roky by som naozaj brala radsej dvojicky a mat to vsetko na jeden sup za sebou…

vreckovka2
19. mar 2024

Mam niekolko parov dvojiciek v priamej aj vzdialenejsej rodine. Aj manzel ma a teda ti poviem, ze to nie je sranda. Ani zdaleka to nie o rovnakych detoch v kociku. A existuju aj dvojvajecne dvojicky ;). Takze ani rovnake byt nemusia, aj keby sa podarili.

danica2711
19. mar 2024

krásny pohľad na mamičku s dvojičkami je jedna vec, enormný záhul pri dvojičkách, hlavne pre prvorodičku je vec druhá. Židia majú príslovie "Buď opatrná vo svojich želaniach, mohli by sa ti splniť"

ktochytavzite
19. mar 2024

V rodine nemate dvojicky?Moj defo bol z dvojiciek a ja som mala to stastie ze mam dvojicky.Poviem ti nic krajsie sa nemoze zene stat ako mat dvojicky.Sice prve tei roky su drina ale stoji to za to.Je to uplne ine ako jedno dieta.Proste ten vztah,to ako si od mala hrkutaju,ako spolu diskutuju je uzansne krasne.Tak ti drzim palce nech sa ti to naplni🙂

autor
19. mar 2024

@h2 praveze mam

@danica2711 ale ja niesom prvorodicka 😄

@ktochytavzite dakujem ☺️ urcite ste strasne zlata rodinka

@alexandra383 aj mne sa to preto paci ze aj keby neboli jednovajecne dvojcata ze su to 2 bejby za jeden porod, uz ked prebalim jednu plienku rovno aj druhu 😁 prve bejby mam uz odplienkovane

martinaju
19. mar 2024

@januska12323 aj take ze dali dve embrya(vkladaju sa embrya nie vajicka a jedno/ziadne dieta.

titla
20. mar 2024

Inak tiez som myslela, ake je to rozkosne, kym moja sestra nemala dvojicky. A nie je to len o tom, ze prebalim 2 plienky naraz. Oni totiz vacsinou nepotrebuju prebalit naraz. A teraz si predstav, co ak mas problem s kojenim. S jednym je to zahul a mas to dvojmo...vacsina novorodencov chce byt nonstop na prse a tu to mas este dvojmo. Nebudia sa v noci naraz. Uspis jedno, zacne druhe. Je super, ak sa Ti podari nastavit im rovnaky rezim. Ale deti nie su na kluc a nie vzdy sa to podari. Jednomu stacia 2 spanky, ale to druhe potrebuje este 3. Ktoremu sa prisposobis? A milion dalsich takychto situacii. Ano, su momenty, ked je to krasne ale hlavne pri babatkach prevladaju hlavne tie narocne.

ktochytavzite
20. mar 2024

@titla To sa da nastavit,jedno sa zobudi skor,druhe zobudis tiez aby sli rovnako spat.Materstvo nie je len o kojeni,ked sa nebude dat da predsa umele a cumlik.Na tom ie je nic zle a to obdobie trva len obmedzeny cas nie vecnost.Akurat ze vsetko musis kupovat dvojmo.

titla
20. mar 2024

@ktochytavzite mas dvojicky a sama pises, ze tie prve roky su drina. Ja nie som mama dvojiciek, len teta. Teraz maju 5 rokov a je to pohoda, ale ked sa narodili, tak sestra spomina, ze prvy rok ich zivota radsej z mozgu vytesnila. Nebolo to pre nu krasne obdobie, neuzivala si materstvo, prezila to. Ona mala v tom case uz jedno male dieta.
A su deti a deti. Starostlivost o niektore moze byt mega narocna. Mlieko mozes nahradit umelym ale nie vsetky deti chcu cumlik (moje nechcelo napr.), je tam xy premennych. Napr. moj synovec a neter maju uplne ine spankove potreby od narodenia - jeden je nespavec, druhy drichmos (do toho starsie). Sestra mala xy pokusov nastavit ich na rovnaky spanok, ale jedine co dosiahla boli dve podrazdene deti. Takze do roka s nimi nikam okrem uplne nevyhnutnych pripadov nechodila a vacsinu dna travila uspavanim niektoreho dietata.
Ty mozes mat uplne inu skusenost. Su deti a deti. Niekedy vie byt starostlivost o jedno narocnejsia ako o dvojcata. Ja len chcem svojim prispevkom povedat, ze mat dvojicky je jedinecne a krasne ale netreba si to idelizovat a mat na pamati, ze vo vacsine pripadov je to dvojnasobne narocnejsie. Ked su male na starostlivost, ked su velke naklady (skola, kruzky, sport, vylety, dovolenky), vsetky vydavky naraz dvojmo.

januska12323
20. mar 2024

@martinaju samozrejme oplodnené vajíčka 😉 kto chce pochopí

ktochytavzite
20. mar 2024

@titla Ale ved je to narocne ja som mala vlastne 3 male deti ktore boli narocne a trebalo ich vsetky uspavat lebo rozdiel som amal len 2 roky.Ale je to len obdobie,ktore nastastie netrva extra dlho,max 3 roky.Potom ani aj to je take ale uz to nie je ze musis len deti kojit,hokdat a uspavat a cely den len uspavas a kojis,krmis deti.
Ale ta odmena je neskutocna.Teraz maju 5 a ani neviem ze ich mam.A hlavne ich slwdovat pri hre je mieco uzasne co pri jednom doetati nepoznas.
Cize za mna ked chce nech je jej dopriate.Pre mna je horsie mat jedinacika,ktoremu sa musis venovat 24/7 cely zivot.Lebo sa nema s kym zahrat komu vyrozpravat.

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre