Ako žiť pred otehotnením?

molly21
25. sep 2011

Ahojte, zakladam prvy krat vobec temu 🙂 . Zaujíma ma veľmi skúsenosti mamičiek, ako sa stravovali a žili pred otehotnením.
(či chodili pravidelne cvičit, upravili denný režim, stravu a pod. a ako)
Vopred ďakujem za všetky cenné rady.

Molly

anjelicek26
25. sep 2011

@molly21 - nie nic specialneho 🙂 Ked sme sa zacali snazit, zacala som brat kyselinu listovu, to bolo vsetko. Tehotenstvo neni choroba, netreba sa na neho extra pripravovat, otehotnies, ked je telo pripravene a nie skor - a ked budes tehotna, babatko si "vypyta" co bude potrebovat. Ak sa budes neskor vyvazene stravovat, urcite to bude stacit.

molly21
autor
25. sep 2011

neberiem tehotenstvo ako chorobu 🙂, len chcem byt co najlepsie pripravena 🙂. Dakujem za prispevok

luciferova
25. sep 2011

@molly21 kiezby bolo viac takych zodpovednych 😉 niektore ani nevedia s kym zhulene na diskoteke otehotneju, ale to je uz ina tema 😉

Kyselinu listovu ma vyznam brat min 3mes pred otehotnenim. Vyvazena strava, celozrnne vyrobky, ovocie/zelenina, mliecne vyrobky, pohyb - aspon prechadzky, bicykel, korcule. Vsetko sa pocita. Ale nebud sklamana, ak sa to hned nepodari, zdravy zivotny styl si treba udrzat aj kvoli sebe. Drzim palce 🙂

nativanativa
25. sep 2011

@molly21 mas pravdu , niektore ani nevedia ako , a hned su v tom a my , ktore sa poctivo snazime , stale nic... , to je nespravodlive ☹ 😒

syslica
26. sep 2011

@molly21 Ahoj Molly, tu riešili žienky veľmi podobnú tému: https://www.modrykonik.sk/forum/ideme-na-to/ako-sa-starat-o-zdravie-pred-planovanym-tehotenstvom/
alebo skús pozrieť ešte v sekcii Snažilky tému Recept na úspešnú plodnosť - tam je kopec rád a názorov, stačí mať čas a prečítať si. Chválim, že sa tak zodpovedne pripravuješ a samozrejme, držím palce!

modrofuzik11
26. sep 2011

ahoj, ja tiez nic specialne. hlavne, aby bola hlava v pohode, potom to pojde samo 😉 drzim palce.

molly21
autor
26. sep 2011

dakujem za prispevky. Chcem sa tiez niekto pytat ci mal niekto problem s mykozami..?

renin
26. sep 2011

@molly21 Mala som mykózy počas celého tehotenstva.Teraz mám 16 rokov pokoj,hoci som práve brala 2 mesiace antibiotiká.Už sa to viac nevrátilo.Treba si do stravy zaradiť škoricu.

ajca123
26. sep 2011

Ako zit pred otehotnenim ??????
No rob vse co si do teraz robila.... Ked si cvicila tak cvic... A strvu maj taku aku mas. Ked tvoje telo bude pripravene aby si otehotnela tak otehotnis 🙂 neboj a hlavne sa nesnaz a nemysli stale na to nebo sa nezadari 🙂 myslim to v dobrom...
Lebo su zienky co na to stale myslia a nic. Len zacni brat tu kyselinu listov.

No a moj drahy nesmie na mna hodit slipky lebo ked to spravi som hned v tom 🙂 po tomto porode idem hned nasadit tabletky 🙂 lebo zasa byt tehotna nechcem 🙂

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre