Ahojte, zakladam prvy krat vobec temu 🙂 . Zaujíma ma veľmi skúsenosti mamičiek, ako sa stravovali a žili pred otehotnením.
(či chodili pravidelne cvičit, upravili denný režim, stravu a pod. a ako)
Vopred ďakujem za všetky cenné rady.
Molly
neberiem tehotenstvo ako chorobu 🙂, len chcem byt co najlepsie pripravena 🙂. Dakujem za prispevok
@molly21 kiezby bolo viac takych zodpovednych 😉 niektore ani nevedia s kym zhulene na diskoteke otehotneju, ale to je uz ina tema 😉
Kyselinu listovu ma vyznam brat min 3mes pred otehotnenim. Vyvazena strava, celozrnne vyrobky, ovocie/zelenina, mliecne vyrobky, pohyb - aspon prechadzky, bicykel, korcule. Vsetko sa pocita. Ale nebud sklamana, ak sa to hned nepodari, zdravy zivotny styl si treba udrzat aj kvoli sebe. Drzim palce 🙂
@molly21 mas pravdu , niektore ani nevedia ako , a hned su v tom a my , ktore sa poctivo snazime , stale nic... , to je nespravodlive ☹ 😒
@molly21 Ahoj Molly, tu riešili žienky veľmi podobnú tému: https://www.modrykonik.sk/forum/ideme-na-to/ako-sa-starat-o-zdravie-pred-planovanym-tehotenstvom/
alebo skús pozrieť ešte v sekcii Snažilky tému Recept na úspešnú plodnosť - tam je kopec rád a názorov, stačí mať čas a prečítať si. Chválim, že sa tak zodpovedne pripravuješ a samozrejme, držím palce!
ahoj, ja tiez nic specialne. hlavne, aby bola hlava v pohode, potom to pojde samo 😉 drzim palce.
dakujem za prispevky. Chcem sa tiez niekto pytat ci mal niekto problem s mykozami..?
Ako zit pred otehotnenim ??????
No rob vse co si do teraz robila.... Ked si cvicila tak cvic... A strvu maj taku aku mas. Ked tvoje telo bude pripravene aby si otehotnela tak otehotnis 🙂 neboj a hlavne sa nesnaz a nemysli stale na to nebo sa nezadari 🙂 myslim to v dobrom...
Lebo su zienky co na to stale myslia a nic. Len zacni brat tu kyselinu listov.
No a moj drahy nesmie na mna hodit slipky lebo ked to spravi som hned v tom 🙂 po tomto porode idem hned nasadit tabletky 🙂 lebo zasa byt tehotna nechcem 🙂
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
@molly21 - nie nic specialneho 🙂 Ked sme sa zacali snazit, zacala som brat kyselinu listovu, to bolo vsetko. Tehotenstvo neni choroba, netreba sa na neho extra pripravovat, otehotnies, ked je telo pripravene a nie skor - a ked budes tehotna, babatko si "vypyta" co bude potrebovat. Ak sa budes neskor vyvazene stravovat, urcite to bude stacit.