Ako zistím, kedy presne mám ovuláciu?

zuzulik27
9. sep 2015

ahojte baby. je mozne zistit presne ze v ktory den je ovulacia? ze ano budem vediet aha dnes mam ovulaciu tak pozajtra uz mozem sexovat. lebo ja to neviem a mam sex. abstinenciu od 10ho do 18ho dna cyklu co uznajte je dost hlavne ked manzel pride domov zo zahranicia len na dva tyzdne. ak mi viete poradit ako by som to zistila prosim prosim dajte mi vediet. ovulacne testy a merace teplot viem ze existuju. ale okrem toho ze ukazu ze je obdobie ovulacie co moze trvat teda dllllho tak da sa nimi aj presne na den zistit ovulacia? alebo cyclotest - ukaze presne najplodnejsi den alebo tiez x dni ovulacie? dakujem za kazdu radu 😉

bosoriak
9. sep 2015

@zuzulik27 No ak pouzivas tuto metodu vypoctu, si na najlepsej ceste mat dalsie dieta. Bez srandy, vies, kolko je zien, ktore mavaju ovulaciu na 20. den a viac? Obavam sa, ze inak, nez meranim bazalnej teploty, resp. ovulacnymi testami sa ten den inak zistit neda. Ovulacne testy ti ukazu po pozitivnom vysledku, ze ovulacia pride do 48 hodin.

P.S. Ak nechces otehotniet, odporucam skor ine formy ochrany (barierove, resp. kedze mas podla pasu uz 4 deti, mozno by aj vazektomia u muza stala za uvahu) - ale to je nevyziadana rada, ak nechces, neries.

kristulkamarulka
9. sep 2015

applikácie do mobilu - ak ti chodí menštruácia pravideľne,vieš si to tam nastaviť. Ale najprirodzenejšie je podľa mňa sa odsledovať - ak máš plodné dni, máš výtok, taký sliz, čo máš na nohavičkách, alebo keď sa utieraš po malej potrebe. Je tu celkom dosť tém, kde máš napísané o ovulke, ale otehotnieť môžeš aj pred ňou :D preto to rozpätie... Neviem, či chceš alebo nechceš otehotnieť, ale ak nechceš, tak si kúp čípky/gél pharmatex... je to vaginálna antika. Zavádzaš ju teste pred sexom a je bez hormónov 🙂

zuzulik27
autor
9. sep 2015

@bosoriak a ako viem ze kedy je na ovulacnom teste uz pozitivny vysledok? ze ta ciarka uz je ano dost tmava? a ano dalsie dieta nechcem 🙂 mam ich dost. akoze pouzivame ochranu, jasne ze ano. a vazektomia-ano bolo by to super, aj sme to zvazovali, ale kedze som veriaca tak sa mi do toho velmi nechce...

- a ja mam hlien asi tak 10 dni vkuse pocas cyklu, cize velmi tazko je mi odsledovat ze kedy je presne uz ten cas ovulacie

bosoriak
9. sep 2015

@zuzulik27 Ak je ciarka na ovulacnom teste rovnako tmava alebo tmavsia, nez kontrolna, vtedy je test povazovany za pozitivny a ovulacia pride do 48 hodin. Ale tiez je to take otazne, lebo niekedy je test pozitivny aj dva dni za sebou. No ale je to presnejsie, nez abstinovat 10 dni. 🙂

Kazdopadne, vazektomia je neinvazivny zakrok, najjednoduchsia a najlacnejsia verzia antikoncepcie pre pary, ktore uz dalsie deti nechcu. Ale bohuzial, s vierou nepomozem, to si musite sami poriesit.

zuzulik27
autor
9. sep 2015

skusim tie testy ovulacne. aj ked raz som si ho robila v case ovulacie a bola iba jedna ciarka. mohlo uz byt po ovulacii? ked ovulacia prebehne tak sa ukaze uz len jedna ciarka? a ako dlho pred ovulaciou uz ukazuje test dve ciarky? dakujem

brrrrrciatko
9. sep 2015

ale ak mas hlien, tak ten dokaze udrzat spermie nazive aj 5 dni.. cize do ovulacie 🙂 my sme takto pocali vsetky deti 🙂

smejka033
10. sep 2015

ahojte babule, ak by mal niekto záujem o Ovulačný test 20 ks v balení mám celé balenie-NEPORUŠENÉ!!!!!. Nápíšte mi do právy, dohodneme sa na cene (nakoľko sme skusili cez jednu ovulku a vyšlo to hneď na prvú šupu -už ich nepotrebujem a je mi to ľúto vyhodiť).
Tak kludne píšte emoticon

lukinka26
10. sep 2015

@smejka033 mala by som záujem🙂

domca333
9. okt 2015

@smejka033 aj ja by som mala záujem 🙂

lusynka4444
16. okt 2015

Ahojte pri ovu mate aj bolenie bradaviek?

zuzulik27
autor
31. okt 2015

mna pri ovulacii bolia prsia, samotne bradavky nie

smejka033
3. nov 2015

@domca333 mrzi ma hned sa predali...

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre