Ahojte dievčatá ja neviem ako rátať DPO podľa DC. Keď mám niekedy MS niekedy 30 alebo 31 dní ako viem kedy prebehla ovulácia Keď uz 10DC cítim tie ovulačné bolesti.A napríklad dnes som 27 DC koľko to je to DPO? Nikdy som tomu nechápla a mala zmätok vždy mi to niekto vysvetlil inak 🙈
prosim vas - co je dpo a dc, dpc :D ms = menstruacia?
Ono zalezi aj aku nas dlhu lutealnu fazu (byva 12-16dni), takze aj to vie spravit rozdiel v dpo. Niekto moze mat ovulaciu na 14dc a ma lutealnu fazu 12 dni, potom ma cyklus 26dnovy a niekto kto ma ovu na 14dc a lutealnu fazu 16 dni, tak ma cyklus 30 dnovy. 🤷 Bez toho, aby si si odsledovala kedy mavas ovulaciu meranim bazalnej teploty ti nikto nepovie kedy mavas ovulaciu. Ovulacne bolesti mozu byt aj tyzden pred ovulaciu, neznamena, ze ked mas bolesti mas ovulaciu.
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
No.. bez toho aby si vedela kedy bola ovulácia, nemôžeš rátať dpo. Najpr si treba odsledovať ovuláciu - pri pravidelných cykloch je to jednoduchšie. Dajú sa použiť ovu testy v kombinácii s meraním bazalnej teploty alebo folikulometria u lekára. Podľa toho si vieš odsledovať kedy mávaš ovulaciu. Prvý deň po ovulácii je 1dpo (dpo = deň po ovulácii). To že cítiš ovulačné bolesti neznamená, že ovulácia práve prebieha 🙂 niektoré ženy majú bolesti aj pár dní predtým, niektoré počas, niektoré až po ovulke. Takže na toto sa veľmi asi nedá spoľahnúť.