Ako vypočítam ovuláciu pri nepravidelnom cykle?

ivica111
19. sep 2014

Baby ahojte....viete mi vysvetlit kedy som ovulovala-teda mohla otehotniet ked mam nepravidelny cyklus???aj s mojou ovu to bola bieda.....raz som ovulovala potom zasa nie.....posledna menstruacia bola 19.3 .2014....a predposledna ms 10.2.2014.....ako sa to vlastne rata???dakujem velmi pekne

luna11
19. sep 2014

Ahoj, no to, ze mas nepravidelny cyklus samozrejme nebrani otehotneniu a v zasade, vzdy ide o to, ci mas alebo nemas ovulaciu a nie o to, kedy si krvacala. ja som pred otehotnenim tiez mala nepravidelnu MS, ale vzdy som vedela, kedy som mala ovulaciu (vytok, drazdivost, bolesti). ovulaciu som niekedy mala dva tyzdne pred MS a niekedy 5 dni. pravdepodobne si otehotnela na prelome mesiacov, ale to ti nikto takto spatne nepovie, to musis vediet sama, ved si urcite pritom bola 🙂 preco to potrebujes takto spatne vediet? ved podla veku babatka si to uz iste vies spatne odpocitat.

nanka3
19. sep 2014

Ahoj, je niekolko moznosti ako zistit, kedy u teba prebieha ovulacia 1) kupit ovulacny test (to je asi najjednoduchsi sposob), 2) meranie bazalnej teploty, este by si mohla sledovat tzv. 3) plodny hlien (nemusi to byt celkom spolahlive), ci 4) tvrdost a otvorenost krcka maternice (co uz podla mna patri do ruk lekarom). Osobne odporucam 1)a 2). Pozri si tuto stranku a dozvies sa viac:
http://www.fertility.sk/sk_SK/plodnost-a-zdravi...

nanka3
19. sep 2014

@ivica111 jaaaj prepac, dajak som rychlo prebehla tvoju otazku a teraz zistujem, ze si tehu 🙂 , gratulujem, ono teraz je to tazko zistit, kedy si otehotnela, ale najskor to zistis podla tyzdna tehotenstva, v ktorom prave si, inak obycajne trva lutealna faza (to je faza po ovulacii) 14 dni, takze teoreticky aspon priblizne by si si vedela odratat od 1. dna predpokladanej (nasledujucej) MS tych 14 dni, aj ked neviem, do akej miery si ju mala nepravidelnu. Napriklad ja som mavala cykly dlhe 32, 34, 35,37 dni, takze ak by bol 1. den mojej poslednej MS 19.3., tak by som priratala cca. 35 dni (co by mal byt prvy den nasledujucej ms) a odratala by som od tohto datumu tych 14 dni a tak by ti mal vyjst priblizny den ovulacie. Hoci ani toto nemusi platit, pretoze niektore zeny maju lutealnu fazu 8 dni, dokonca moja kolegyna 2x otehotnela hned po skonceni ms... Tak neviem, ci som pomohla, byt Tebou, tak to necham tak, a uzivam si tehotenstvo

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre