Ako vám silnie ovulačný test?

15. feb 2024

Ako vám prosím silnie ovulačný test? Je úplne slabý a potom pár dní pred ovu začne silnieť alebo ako? Fotky by mi veľmi pomohli. Ďakujem.

tinka2233
15. feb 2024

Ovu testy fungujú tak, že aj keď je pritomná druha čiarka musí byť silnejšia ako testovacia. Čiže ja mam stále negat. je tak že druhá čiarka ani neni viditeľna a začina sa jemne ukazovať a potom jeden deň je najsilnejšia a zas odznova. Ja si ovulaciu sledujem j cez hlien a ktomu testy a tak je to najlepšie. Viem že pokiaľ sa hlien objavil tak začina plodne obdobie. Pretože spermie prežiju v tele 5-7 dni takže je dobre mať sex aj pred ovuláciou. No a každym dňom sa hlien mení a v deň ovulácie je úplne ako bielko.

autor
15. feb 2024

@tinka2233 takže je v poriadku ak mám celý čas druhú čiarku úplne slabučkú? Dokáže ten hormón stúpnuť v podstate "od večera do rána" a zrazu je test pozitívny? Alebo má silnieť nejako postupne? Začínam s ovu testami a v tomto sa ešte celkom nevyznám.. viem ako vyzerá keď je pozitívny, ale neviem či by mal silnieť nejako postupne alebo či len bude zrazu pozitívny aj keď deň predtým bol úplne slabý.

medda_beda
15. feb 2024

Nemám nervy na sledovanie čiarok takže som si kúpila digitálny, ten je negatívny a potom pozitívny.
Ale pri paličkovom mi vyšli slabé čiarky a potom silná.

kristinkaris
15. feb 2024

U mňa takto

mmm2mmm
15. feb 2024

Môže byť celý čas úplne slabá a zrazu stmavne ja som to tak mala (teraz už ma testovanie prešlo keďže sa nám roky nedarí 😅) prikladám fotky

luckama
18. feb 2024

@medda_beda Prosim vas a vy to ako chapete co sa tyka toho kedy mat potom styk? Lebo ja som si tiez robila tieto digitálne ale tam sa pise v návode, ze od pozitivity by sa malo skusat 24-48h potom ale pri tychto testoch ukazuje 2 najplodnejsie dni tak tych 24-48h plati od prvého pozitívneho ci az od druhého 🤦‍♀️

medda_beda
18. feb 2024

@luckama Vraj od 2 pozitívneho ktorý by mal byť posledný.
Ale v tomto období je jedno kedy sa budete snažiť.
Spermie ak sú kvalitné tak počkajú.
Nerátam to na hodiny lebo testujem až večer a ovulácia môže trvať pár hodín.

Takže počas týchto dní by bolo dobré sa snažiť.
Neznášam to slovo 🤣

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre