Ahojte užívala niektorá z vas duphaston na úpravu ms? 16-25
Mam začať užívať 2x 1 tabletku 16-ty den od začiatku ms do 25-teho dňa (tj9dni)
ale uz neviem kedy zacat užívať ďalej, po kolkych dnoch... Kedze ms môžem dostat aj 3dni po skončení, ale môžem ju dostat aj 20 dni po skončení... Ako ste mali vy???
@veronikaa006 aj keď dostanem ms 4dni potom ako.ki skončí? Alebo ak ju dostanem až o napr.10 dni? Pretože ja mávam ms aj 20 dní v kuse, potom som 4-5dni bez ms a potom ju mám zas napr.aj 17dni.
Stále počítaš od prvého dňa menštruácie a na 16den začínaš brať tých 10 dní a potom čakáš kedy príde ms a keď príde tak od prvého dňa ms znovu rátas a na 16den začínaš brať.
@veronikaa006 takže tak... OK ďakujem za pomoc. ⚘
bola si na sone? ak mas take dlhe krvacanie. ja som sa takto dlho trapila,aj duphaston som uzivala,nakoniec vysoka sliznica sa ukazala na sone.
Dobrý večer prajem žienky. ..dr mi predpísala duphaston proti nepravvidelnej menštruácii ..tabletky som 10 dní poctivo dobrála a menzes nikde 😒 po koľkých dňoch by mal prísť nechcem hneď utekat...k doktorke
@barbori1234 a kedy si ho dobrala? mne ako kedy, niekedy po 3 a viac dňoch, niekedy už na druhy den
@janetinka27 no menzes som už dostala konečne ..a teraz si mám odrátať 15dni a potom za ten duphaston?
@barbori1234 ako aj vyssie zienky spominali, znova zacnesbrat na 16.den
ale ak mas krvacanie takto casto a nepravidelne,treba zistit pricinu. ja som mala nieco podobne, brala som duphaston a po ms prisla o par dni dalsia ms.vtefy som vzdy na zastavenie dostala norethisteron. treba ale zistit pricinu.necitala som teraz cely clanok,nestiham,ale treba mozno kuknut vysku sliznice na utz.ja som mala prilis vysoku a nedokazala odkrvacat v normalnej ms,preto som krvacala hocikedy a dlho.ak mas nizky progesteron,z dlhodobeho hladiska je to pre sliznicu nebezpecne, moze dojst po rokoch k zhubnym zmenam.preto treba progesteron doplnat a hladat pricinu,pripadne prejst na tabletky abo teliesko,ktore udrzia sliznicu nizku.ale viac ti povie lekar, toto je len moja skusenost
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
Od 16do 25 je 10 dní. A berie sa stále každý mesiac rovnako od 16 dňa cyklu (1den cyklu je prvý deň mensesu, takže od prvého dňa menzesu počítaš a na 16den začínaš brať)