Ahojte, pred mesiacom som prišla o bábätko v 2 trimestri. Momentálne mi robia rôzne testy u rôznych odborných lekárov. Keď mi gynekológ dá zelenú, tak by sme sa chceli posnažiť o dieťatko. Neviete ako je to s očkovaním pred otehotnením?
@beata_k práveže neviem, zabudla som sa gynekológa opýtať či očkovanie môže skresliť výsledky testov 😥... Len teraz po tom, co som prišla o synčeka sa bojím už všetkého 😔 neviem ci je vhodné očkovanie pred otehnenim ci to ma nejaký dopad na budúci plod alebo ci sa po očkovaní nemá počkať pár mesiacov...
@gabika4 Na to sú rôzne názory aj u lekárov, niekto radí čakať po očkovaní 2 týždne, iní 2-3 mesiace. Osobne by som sa dala zaočkovať čo najskôr, ešte pred tehotenstvom, ale či je to ozaj správne, to nikto naisto nevie..
To ti nikto nepovie, názory odborníkov sa líšia. Testovanie vakcín skončí až v roku 2023, čiže reálne ani nikto nevie.
@gabika4 myslím ze tak ako odlišné budú názory ľudí tu na MK tak sa rozchádzajú názory doktorov na očkovanie.. Niekto odporúča očkovať aj pred tehotenstvom, v tehotenstve, v čase dojčenia atď.. Iný lekár neodporúča vakcináciu nikdy v žiadnom období.. Niekto je neodporuci len v čase tehotenstva.. Je to ťažké každopádne rozhodnutie je len a len na tebe.. Držím palčeky aby si sa rozhodla správne ✊
@mattkapd je to veľmi ťažké, keďže ani lekári sa nechcú vyjadrovať ohľadom očkovania 😒...keby som už ďalšie bábätko nechcela, tak neváham a už som zaočkovaná, tak ako zvyšok mojej rodiny...ale po našej strate rozmýšľam o to viac, čo by bolo lepšie...najprv som bola názoru, že nepôjdem sa dať očkovať, manžel i zvyšok rodiny, ktorých stretávame sú očkovaní a s cudzími sa nestretávame, dokonca keď som bola tehotná som nechodila nikde len ku gynekologovi...no teraz rozmýšľam či by predsa nebolo lepšie sa očkovať....potom čítam názory, že očkovanie i tak 100% nechráni pred nakazením, len pred ťažkým priebehom a pre mňa je dôležité sa nekaziť vôbec, keďže poznám pár žien, ktoré po nakazení prišli o bábätko 😢...no, zároveň je to príliš mladá vakcína, nikto nevie, čo môže spôsobiť, keďže detičky zaočkovaných maminiek sa ešte nenarodili...som veľmi smutná, nahnevaná a zúfalá z toho, že sme prišli o bábätko a najmä z toho, že nikto nevie prečo mu presalo biť srdiečko v 20 tt...teraz beriem všetko vážnejšie, každý krok si 1000x premyslím ...
@gabika4 nemáte to isté, že chráni pred ťažkým priebehom. Poznam veľa ľudí čo mali riadne ťažký priebeh a aj tak zomreli. Sam hygienik povedal, že tí čo sa dali zaočkovať sú ešte v štúdii. Ja byť vami radšej počkám ako sa to vyvinie.
@gabika4 ja som sa dala zaockovat len preto, ze uz mam deti a dalsie neplanujem. Ak by som este planovala, ockovat sa nedam...
@gabika4 my sa tiez ideme už tento mesiac snažiť, dva mesiace po potrate. A kvôli tomu sa nejdem očkovať. Keď tak až po pôrode, ak sa teda zadarí. Neočkoujem sa aj napriek tomu, že v 6tt som dostala covid a potratila. Nepripisujem to tomu, ani dr., nemala som ťažký priebeh. Veľmi som prekvapená koľko báb sa dáva očkovať v tehotenstve. Ale je to samozrejme každého osobná vec. Ja mám rešpekt aj pred covid aj pred očkovaním, no rozhodla som sa takto.
@sweet20 nie je pravda, ze keď budeš očkovaná, tak potom neumres....mala som kamarátku...33 ročná, úplne zdravá...mala obe vakcíny...do mesiaca po ockovani chytila kovid....a do týždňa zomrela.....
@poopsie neviem nájsť nič k tomu na nete...ja som nepotratila, hoci v tom týždni, čo bábätku prestalo biť srdiečko to tak volajú ...synčeka som musela riadne porodiť...doteraz som z toho v šoku, pretože nič sa s mojím telom nedialo, nič tomu nenasvädčovalo ...manžel sa bol zaočkovať síce v čase, keď som ešte bola tehotná, ale už som pohyby necítila...myslela som si, že sa bábätko otočilo k chrbtu, keďže som často cítila tlak do obličiek a semtam niečo ako pohyby, ešte dva dni pred návštevou lekára som cítila ako keby sa mi malý natlačil na jedno miesto a urobil tak kopček, ktorý i manžel videl, neviem, čo to bolo, keďže predtým už žýden som nepociťovala také kopančeky ako predtým 😢 ...doteraz mám všetko v hmle a neviem si spomenúť na posledný mesiac a hlavne na obdobie, kedy sme prišli o bábo 😔...nikto z mojej blízkej rodiny covid neprekonal, nikde sme nechodili, s cudzími ľuďmi sme sa nestretávali a stále nestretávame ...brala som tehu vitamíny pred otehotnením i počas tehu, manžel bral tiež kyselinu listovú pred otehotnením...stravovala som sa zdravo, vkuse varená strava..nebrala som žiadne lieky, nikdy som nefajčila a alkohol nepijem ani príležitostne, dokonca ani pivo..neprekonala som žiadne ochorenie, fakt som si dávala pozor na všetko...nerozumiem tomu, keďže z prvého tehu mám zdravú dcérku a druhé skončilo takto katastrofálne 😢
Ahoj, ja som sa ockovat dala, lebo nam snazenie nevychadzalo, ani 2x iui.. Pockame asi 2 tyzdne po druhej davke a ideme sa snazit dalej.. Mozno nas caka ivf a ja sa covidu bojim, aj kvoli tym potratom..
@vandica tiež som bola rozhodnutá sa nedať očkovať pre otehotnením, ale teraz naozaj netuším, stále som priklonená k tomu sa nedať očkovať, ale fakt netuším, čo by bolo lepšie 😢
@petkasaurus momentálne ma testujú na rôzne choroby a problémy môjho organizmu, takže asi nebude múdre sa dať očkovať, čo samozrejme ovplyvní môj imunitný systém 😕...takže zatiaľ čakám a uvidím ako sa to vyvinie...ono keby som sa dala očkovať, tak momentálne medzi očkovacími dávkami je 3-4 týždne (aspoň u nás v rodine to tak mali)..len niektorí lekári odporúčajú čakať po očkovaní 2 či 3 mesiace a iní vôbec či len pár týždňov ...pre mňa čakať tieto mesiace na výsledky testov je už dosť veľa, nie ešte čakať mesiac na obe očkovacie dávky a potom ešte 2 či viac mesiacov, aby sme sa mohli snažiť... žiadny lekár mi v rozhodovaní nepomôže, keďže oni sa vyjadrovať k tomu nechcú 😒
@gabika4 jasne, ved to je individualne.. Moj gyn v CAR ma tam posielal hned po zakroku.. Co mi prislo divne, ak by som dostala teploty, tak zase nenechala som sa ovplyvniť.. Ja uz mam svoj vek a cakat navyse tiež nechcem, deti nemam.. Zase si vravim, telo si po druhej davke tu imunitu vybuduje tak 2 tyzdne, dlhsie podla mňa je zbytočné cakat.. Ak by som bola teho, asi by som sa dala v neskorsom stadiu... byt teho a mat kovid tiez nie je vyhra, ked brucho vytlaci branicu az neviem kde..
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
@gabika4 a co s tym ma ockovanie spolocne?