Ako ste zvládli snažilkovanie po psychickej stránke?

anlady
25. apr 2012

Ahojte kočky, prosím napíšte mi ako ste zvládali snažilkovanie po psychickej stránke, koľko vám to trvalo,ako to prebiehalo. Ďakujem

jaya47
25. apr 2012

Ahoj. Ja som sa naucila casom fintu, ze ked prisla menstruacia, tak vzdy spravit nieco, co nemozem v tehotenstve. Objednala si sushi, dala si cervene vino (to je dobre do dalsieho cyklana zvacsenie sliznice) a podobne. Mala som to naplanovane, nech sa na tu menstruaciu aj trochu tesim.
A co sa realneho snazilkovania tyka, tak aj tak musime mat styk planovany (kvoli protilatkam proti spermiam), tak aspon sa snazim zvadzat a co najviac vypnut. Keby sme nemuseli mat planovany, tak nechcem vediet kedy mam ovulaciu a iba sa snazit podla chude, lebo vsak v plodnych dnoch ma zena aj tak najvacsiu chut.

lucka1987
25. apr 2012

prvý rok som zvládala . aj ked s kazdým prichodom mrchy som ostala sklamana, stale som vedela, ze to este nie je dlhe snazilkovanie a sustredovala som sa na svadbu, pracu, stahovanie sa do bytu, zariadovanie. druhy rok som nezvladala, najma nie vtedy ak naokolo kazdy mesiac pribudla tehulka, ktora otehotnela nechtiac . a tyzdennom poriadku bol plac a smutok.. potom to zas vystriedal optimzmus a nadej a opat plac a smutok ...

povedala som si ze sa nejdem trapit ... v auguste som si dala zavazok, ze ak sa nezadari do dalsieho leta, tak pojdeme s mm na poriadne velku dobrodruznu dovolenku typu spoznavacieho zajazdu niekde velmi daleko / mala som aj konkretny ciel indiu ) zacala som sa na tu dovolenku vnutorne tesit, kedze necestujeme do zahranicia casto. a pripravovala som sa akoby uz na hotove ze pojdeme tam a basta.

o mesiac na to som ostala tehotna... v 10 tt sa to skoncilo .. a o mesiac po potrate ani neviem ako som ostala opat .

helen4
25. apr 2012

Ahoj, mne to trvalo pol roka, presne 🙂, ale sústredila som sa viac menej na iné veci aj keď ma to trošku trápilo a vnútorne som sa žožierala,..
po pol roku som si dala hore nohy, oprela som sa o stenu z postele, troška potriasla o bolo 🙂
neviem či toto pomohlo ale myslím že ano 🙂

monosana
16. júl 2012

Ahojky 🙂 Ja som po psychickej stranke trosku mimo, lebo sa nedari uz rok a pol. Takze je to smutne. Niekedy sa mi podari zabudnut, ked som uplne zaneprazdnena, ale ani to nie na 100%. Pretoze ja mam hormonalnu liecbu,musim sa sledovat stale, pocitat dni, ratat ovulku, menzes, ide dni si davam ine tabletky,potom injekciu, robim si ovu testy, potom tehu testy....a stal a stale ostavam sklamana. Pomaly z toho bude uz aj laparka ☹ Som z toho velmi smutna, lebo na okoli je kazda moja kamaratka, znama a sesternice, svagrine tehotne, len ja (ktorá sa snazi od neviem kedy....je to uz davno) sa mi nedari. A týmto babam sa to podarilo spontanne,mne ani pomocou lekarov a tabletiek.No, najviac zufala budem asi vtedy, ked uz ani moj lekar nebude mat nove napady,ako dalej 😉 Takze dovtedy sa budem moooooooooooooc snaziiiiiiit aby sa moj anjelicek nastahoval do mojho bruska 😉 A tebe tiez velmi drzim palcekyyyyyyyyyyyyyyyy!!!!!! Aj ostatnym babam! 😎

lucinocka
16. júl 2012

Na prve sme sa snazili 9 mesiacov, este sa to psychicky celkom dalo, horsie som to znasala ja jak mm, poplakala som si stale ked prisla ms...v 12 . tyzdni sme o male prisli a na druhe sme sa snazili 7 mesiacov, ale to bola katastrofa, psychicky sme boli uplne zdeptani, fuj na to obdobie uz nechcem ani spominat..

domuska11
20. júl 2012

Ja som to zo zaciatku brala v pohode, vravela som si , ze som mlada a zdrava, cize tam nieje ziady problem..ale presli sme 8 mesiac snazenia a nic...folikumetria je ok, vajicko vzdy pekne, ovy cyklus som mala lieky a aj Pregnyl, teraz som to odmietla..do septembra to necham tak a uvidim..ked pride mrcha tak sa mi zruti svet a ked si predstavim ten kolotoc okolo plodnych dni a cakanie je mi zle...dufam a verim, ze to nebude dlho trvat a budem sa aj ja vytesovat z rastuceho bruska..resp. prajem to vsetkym nam snazilkam 🙂

janie80
20. júl 2012

nam sa podarilo na prvy sup a ako prisla neskutocna radost, tak rychlo to aj skoncilo... 😢 velmi som dufala, ze aj druhy pokus bude rychlo uspesny, ale museli sme cakat rok a pol, kym sa znova zadarilo... a psychika... najprv hrozne... mrchu som preplakala aj za tri dni, potom sme sa rozhodli absolvovat lekarov, poposielali ma kade tade a odvsadial sa na mna valila nejaka katastrofa... najviac ma dorazilo, ked mi moja dokina napisala do vymenneho listku pre endo, ze "sterilita" 😢 to som sa nevedela doplakat... ale stale som verila, ze raz sa podari... kedze sa mi hrozitansky predlzil cyklus, kazdu ovulku som oslavovala a potom kazdu mrchu som zase preplakala... a tak dokolecka... az kym sa mi vysledky nezacali sami bez liekov zlepsovat... v maji som sa zacala tesit na dovolenku, uz som zacala aj vyberat zajazd, kupila som si nove plavky a nejake oblecko, vybavila novy pas a sup ho... na konci juna tehu test pozitivny... 😉 a to aj vdaka zopar super kockam na MK, lebo ma podrzali, povzbudzovali a niekedy verili mozno viac ako ja... dakujem dievcence, ved vy viete ktore... 😉

lulinko
20. júl 2012

my s manželom sa snažíme už skoro štvrtý rok..a psychicky som na tom totálne špatne... ☹ ☹ ☹

kubkatka
20. júl 2012

my sme maleho splodili v kupeloch, po traume z potratu a vecnych vycitiek a otazok a po snazeni sa, som povedala dost!!! podme si oddychnut, prist na ine myslienky, potrebujeme to, objednala som kupele, a doteraz to kazdemu odporucam, relax, relax a este raz relax, viem, ze je to casto nemozne, ale zazila som to tiez a oplatilo sa. verim, ta psychika je hrozna, ale nam sa to podarilo prekonat prave v tych kupeloch pri relaxe a zrazu aj babo bolo, drzim palce, aby si nasla/aby ste nasli silu odolat psychickemu tlaku. prajem to vam vsetkym snazilkam, nohy hore!!! 😀

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre