Ahojte kočky, prosím napíšte mi ako ste zvládali snažilkovanie po psychickej stránke, koľko vám to trvalo,ako to prebiehalo. Ďakujem
prvý rok som zvládala . aj ked s kazdým prichodom mrchy som ostala sklamana, stale som vedela, ze to este nie je dlhe snazilkovanie a sustredovala som sa na svadbu, pracu, stahovanie sa do bytu, zariadovanie. druhy rok som nezvladala, najma nie vtedy ak naokolo kazdy mesiac pribudla tehulka, ktora otehotnela nechtiac . a tyzdennom poriadku bol plac a smutok.. potom to zas vystriedal optimzmus a nadej a opat plac a smutok ...
povedala som si ze sa nejdem trapit ... v auguste som si dala zavazok, ze ak sa nezadari do dalsieho leta, tak pojdeme s mm na poriadne velku dobrodruznu dovolenku typu spoznavacieho zajazdu niekde velmi daleko / mala som aj konkretny ciel indiu ) zacala som sa na tu dovolenku vnutorne tesit, kedze necestujeme do zahranicia casto. a pripravovala som sa akoby uz na hotove ze pojdeme tam a basta.
o mesiac na to som ostala tehotna... v 10 tt sa to skoncilo .. a o mesiac po potrate ani neviem ako som ostala opat .
Ahoj, mne to trvalo pol roka, presne 🙂, ale sústredila som sa viac menej na iné veci aj keď ma to trošku trápilo a vnútorne som sa žožierala,..
po pol roku som si dala hore nohy, oprela som sa o stenu z postele, troška potriasla o bolo 🙂
neviem či toto pomohlo ale myslím že ano 🙂
Ahojky 🙂 Ja som po psychickej stranke trosku mimo, lebo sa nedari uz rok a pol. Takze je to smutne. Niekedy sa mi podari zabudnut, ked som uplne zaneprazdnena, ale ani to nie na 100%. Pretoze ja mam hormonalnu liecbu,musim sa sledovat stale, pocitat dni, ratat ovulku, menzes, ide dni si davam ine tabletky,potom injekciu, robim si ovu testy, potom tehu testy....a stal a stale ostavam sklamana. Pomaly z toho bude uz aj laparka ☹ Som z toho velmi smutna, lebo na okoli je kazda moja kamaratka, znama a sesternice, svagrine tehotne, len ja (ktorá sa snazi od neviem kedy....je to uz davno) sa mi nedari. A týmto babam sa to podarilo spontanne,mne ani pomocou lekarov a tabletiek.No, najviac zufala budem asi vtedy, ked uz ani moj lekar nebude mat nove napady,ako dalej 😉 Takze dovtedy sa budem moooooooooooooc snaziiiiiiit aby sa moj anjelicek nastahoval do mojho bruska 😉 A tebe tiez velmi drzim palcekyyyyyyyyyyyyyyyy!!!!!! Aj ostatnym babam! 😎
Na prve sme sa snazili 9 mesiacov, este sa to psychicky celkom dalo, horsie som to znasala ja jak mm, poplakala som si stale ked prisla ms...v 12 . tyzdni sme o male prisli a na druhe sme sa snazili 7 mesiacov, ale to bola katastrofa, psychicky sme boli uplne zdeptani, fuj na to obdobie uz nechcem ani spominat..
Ja som to zo zaciatku brala v pohode, vravela som si , ze som mlada a zdrava, cize tam nieje ziady problem..ale presli sme 8 mesiac snazenia a nic...folikumetria je ok, vajicko vzdy pekne, ovy cyklus som mala lieky a aj Pregnyl, teraz som to odmietla..do septembra to necham tak a uvidim..ked pride mrcha tak sa mi zruti svet a ked si predstavim ten kolotoc okolo plodnych dni a cakanie je mi zle...dufam a verim, ze to nebude dlho trvat a budem sa aj ja vytesovat z rastuceho bruska..resp. prajem to vsetkym nam snazilkam 🙂
nam sa podarilo na prvy sup a ako prisla neskutocna radost, tak rychlo to aj skoncilo... 😢 velmi som dufala, ze aj druhy pokus bude rychlo uspesny, ale museli sme cakat rok a pol, kym sa znova zadarilo... a psychika... najprv hrozne... mrchu som preplakala aj za tri dni, potom sme sa rozhodli absolvovat lekarov, poposielali ma kade tade a odvsadial sa na mna valila nejaka katastrofa... najviac ma dorazilo, ked mi moja dokina napisala do vymenneho listku pre endo, ze "sterilita" 😢 to som sa nevedela doplakat... ale stale som verila, ze raz sa podari... kedze sa mi hrozitansky predlzil cyklus, kazdu ovulku som oslavovala a potom kazdu mrchu som zase preplakala... a tak dokolecka... az kym sa mi vysledky nezacali sami bez liekov zlepsovat... v maji som sa zacala tesit na dovolenku, uz som zacala aj vyberat zajazd, kupila som si nove plavky a nejake oblecko, vybavila novy pas a sup ho... na konci juna tehu test pozitivny... 😉 a to aj vdaka zopar super kockam na MK, lebo ma podrzali, povzbudzovali a niekedy verili mozno viac ako ja... dakujem dievcence, ved vy viete ktore... 😉
my s manželom sa snažíme už skoro štvrtý rok..a psychicky som na tom totálne špatne... ☹ ☹ ☹
my sme maleho splodili v kupeloch, po traume z potratu a vecnych vycitiek a otazok a po snazeni sa, som povedala dost!!! podme si oddychnut, prist na ine myslienky, potrebujeme to, objednala som kupele, a doteraz to kazdemu odporucam, relax, relax a este raz relax, viem, ze je to casto nemozne, ale zazila som to tiez a oplatilo sa. verim, ta psychika je hrozna, ale nam sa to podarilo prekonat prave v tych kupeloch pri relaxe a zrazu aj babo bolo, drzim palce, aby si nasla/aby ste nasli silu odolat psychickemu tlaku. prajem to vam vsetkym snazilkam, nohy hore!!! 😀
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
Ahoj. Ja som sa naucila casom fintu, ze ked prisla menstruacia, tak vzdy spravit nieco, co nemozem v tehotenstve. Objednala si sushi, dala si cervene vino (to je dobre do dalsieho cyklana zvacsenie sliznice) a podobne. Mala som to naplanovane, nech sa na tu menstruaciu aj trochu tesim.
A co sa realneho snazilkovania tyka, tak aj tak musime mat styk planovany (kvoli protilatkam proti spermiam), tak aspon sa snazim zvadzat a co najviac vypnut. Keby sme nemuseli mat planovany, tak nechcem vediet kedy mam ovulaciu a iba sa snazit podla chude, lebo vsak v plodnych dnoch ma zena aj tak najvacsiu chut.