Ahojte dievčatá,
čítala som už veľa diskusií na túto tému. Ja však stále nemám odvahu povedať priateľovi, že by som asi chcela s ním dieťa. Mám 27, spolu sme už vyše 4 roky.
Chcela by som preto od vás poradiť ako mu to "nežne" povedať. Aby sa nezľakol 😀 Viem že najlepšie je mu to na rovinu povedať, ale ja sa bojím. Ako ste to partnerovi povedali vy? Nejaké gesto? Vopred ďakujem 😲
inak neviem, dnes sa vela veci riesi dost na preskacku, poziadal ta o ruku? on sa k tomu ako stavia? je to vazne z jeho strany? alebo caka na nieco lepsie, na to si musis odpovedat sama
ked ste spolu 4 roky,tak mi sa pripada zvlastne,ze ste sa o tom nebavili,resp. neriesili ste buducnost? 😠
Chlap ma kolko rokov? Zijete spolu? Svadbu planujete?
@barbie13 To ste ešte za vyše 4 rokov neriešili spoločnú budúcnosť?????
skus: "Chcem dieta."
nijako, s návrhom prišiel prvý on
@barbie13 - boli sme na krstinach netere a povedala som mu, ze do roka by som aj ja chcela take ;) No do roka bola svadba, babo uz bolo v brusku len sme o nom nevedeli 😀 Nezlakol sa ;)
Preknaj strach a narovinu mu povedz, ze si to uz celkom vies predstavit, aby ste sa posunuli dalej a mali spoku dieta. Uvidis akomzaraguje. Inak, ako aj babam predo mnou, je mi teiz divne, ze ste sa za 4 r chodenia nedostali k teme o spolocnych predstavach do buducnosti.
Ja som mu to nepovedala nijako, obaja sme sa na tom zhodli, ze uz je cas 🙂 verim vsak ze su muzi, ktori pozrebuju trochu popohnat. Co tak skusit napr. ze si bola na prehliadke u gynekologa a povedal ti ze mas najvyssi cas/najlepsi vek alebo nieco podobne (moj mi to hudol do hlavy asi 3 roky😀). Uvidis ci sa chyti, ak nie, tak na rovinu, aby si neprecitla v 35 s tym, ze on deti vlastne nechce... Tak drzim palce🙂
Otvor tému o vás dvoch, o vašej budúcnosti. Nevybachni hneď na neho, že chceš dieťa. Spýtaj sa ho, či uvažoval o dieťati? Kedy by tak chcel mal dieťatko. Podľa odpovedí zistíš či plánuje a či chce alebo nechce. A k tvojej otázke. Myslím, že pri realizácii netreba slová. Ak je správny čas, stane sa to.
ja vobec nijako. Proste som mala takých dvoch expertov čo mi spravili deti aj bez toho aby som čo len cekla či chcem alebo nie. mám 4 deti. 1 - z prvého manž, ostatné s druhým.
@barbie13 Baby majú pravdu je dosť čudné, že za 4 roky ste sa nedostali k téme spoločná budúcnosť a deti 😒 My sme sa o spoločnej budúcnosti bavili aj si ju začali plánovať hneď ako som skončila školu, to sme boli spolu rok...Dieťa prišlo síce trocha skôr ako sme plánovali, no dnes sme spolu 10 rokov (6 rokov manželia) a každú chvíľku sa nám má narodiť náš tretí pokladík 🙂
tak to si fakt nepamatam.. o detoch sme sa bavili milion krat, antikoncepciu som pri nom vysadila a vedeli sme, ze keby sa kedykolvek babo prihodilo, tak by sme boli radi.. ked sme spolu boli 7 rokov, tak som mu raz povedala, ze kedze sa mi uz blizi tridsiatka, deti chcem aspon 3, tak by sme uz mali zacat aj na ostro.. v rozhovore ho sice prepadol nahly pocit zodpovednosti, ale nakoniec uznal, ze ak nie vtedy, tak kedy inokedy? no a tak sme mali prveho syna.. no a potom ani nevieme ako o 20mesiacov po prvom, prisla dcerka :D
normalne zacni o spolocnej buducnosti a potom prirodzene prejdes do temy deti..
nijako, proste sme to nejako recami zhodnotili, ze je cas....popravde, skor to on prvy navrhol
Ked su dvaja dospeli ludia dlho spolu, tak tema deti podla mna nema byt tabu a malo by to prist prirodzene. Nebavil by ma chlap, ktoreho by trebalo do otcovstva tlacit a nutit....ale vsetci sme ini.
Ja už neviem, asi fakt prestanem čítať toto fórum, tak niekto tu položí otázku, ako ste začali tému, že chcete dieťa a miesto toho, aby sa tu ozývali ženy s konkrétnymi skúsenosťami (česť výnimkám), tu čítam stále dokola, ako je možné že za štyri roky ste sa o tom nebavili a bla bla bla bla a hlavne zbožňujem tie ich výkričníky. Už sa spamätajte ženy, ak nemáte nič k téme, tak sa neodbavujte na niekom, kto žiada o radu...........
Ešte nech napíše koľko rokov má dotačný fešák. Ak má pod 30 neviem, neviem...
@monikahan77 však napísali maminky ako nato treba. Vínečko, dobrú náladu, sviečky, proste romantikuš... ale ak je niekto tvrdý tak nato nepríde nikdy, a ešte ku tomu ak nechce.
posli mu sms alebo speavu na fb 😀 😀 😀 😀
a ja si myslim,ze za 4r.ho uz poznas a urcite aj poznas jeho nazor na deticky 😉
neverim,ze nie...takze ak ich chce aj on- rovno mu to povedz...a ak si za tie 4r.vycitila,ze sam nevie ci a kedy ich chce...tak nema zmysel sa ho na to pytat,lebo ovela mudrejsia nebudes
muz bud deti chce alebo nechce...ak ich chce,aj sam ti to navrhne 😉
su sice muzi,kt.mozno potrebuju potlacit...ale ti vlastne tiez vedia,co chcu...leeeen to z nich treba trosku vydolovat...no ale kazda z nas svojho partnera pozname
takze
@barbie13 netrap sa sposobom ako to povedat...skus sa zamysliet nad tymi 4r. a prides na odpoved mozno aj sama...a aj najdes sposob 😉
Mila Barbie, v prvom rade- drzim palce 🙂 Ked som mala 27, tak sme s manzelom akurat mali svadbu (po 2 rokoch chodenia). Som zastanca toho, ze dietatko netreba odkladat. V dnesnej dobe, ked ma neskutocne mnozstvo parov problem vobec otehotniet, je nezodpovedne aj voci sebe babatko zbytocne odkladat. Ja som v 27 mala za sebou vysku, cestovanie po svete, aj niekolko rokov prace. najvyssi cas na babo 🙂 ani neviem, ako sme sa o detoch zacali s mojim chlapom rozpravat, prislo to prirodzene- mali sme okolo seba niekolko parov, ktore mali problem otehotniet a spolu sme to preberali, ze sa babu po svadbe nebudeme branit. No to sme netusili, ze to vyjde na prvy sup. 9 mesiacov a 3 dni po svadbe sa nam narodila dcerka 🙂 Radim ti, prilis to neprezivaj, nespekuluj, za 4 roky sa uz predsa musite dost poznat. Ak sa najprv "zlakne", nic si z toho nerob, ved je to len chlap :D daj mu cas a mozno ta prekvapi a sam bude iniciator "babatkovania". drzim palce!
bojíš sa niečo /čokoľvek/ povedať človeku,s ktorým si 4 roky vo vzťahu? aby sa nezľakol? divné....
@barbie13 ja som raz mojmu v krasny majovy den na prechadzke po dedine,kde maju zahradu povedala,ze teda by som rada uz s nim.byvala,povedala som.mu plan co a ako,cize ze teda aj by so..rada zacala pracovat na babatku. On s tym suhlasil.. Akurat ze maly vznikol o polroka skor,cize sme na nom ani nestihli pracovat.
Ved neva,aj tak som.uz bola 35rocna prvorodicka. A druhe? To som.mu rovno povedala,ze by som rada este 1babatko,aby mal maly surodenca. Suhlasil,akurat som ho musela presvedcit, preco uz teraz a nie az o 5rokov ako chcel on.no a na 2.pokus mame malu.
Cize nic mimoriadne..prestym sme sa o detoch aj trochu bavili,aj som mu raz povedala,ze do 36tky chcem byt najneskor tehotna.
Tiez sme spolu chodili 4roky nez som vazne nadhodila temu dieta.
Ahojte zienky,
dakujem vsetkym za svoje skusenosti 😲 A tym, ktore tu pisu ze nechapu ako je to mozne, ze sme sa este nebavili o buducnosti a detoch - jasne ze sme sa bavili. Ale len "povrchne" lebo ja som do teraz tiez po dietati vobec netuzila, cize ma ani nenapadlo aby sme sa o nich bavili. Svadbu momentalne vobec nezvazujeme. Nemam ju zatial v plane ani ja ani on. Je nam spolu dobre tak ako to momentalne je. On mal tento rok 30r. V poslednej dobe vsak zacinam mysliet na to, ze by mi nevadilo babo mat a nechcem to na neho len tak vybrechnut, preto som sa pytala ako ste to riesili vy 😉 Vela z Vas tu uz deticky mate, preto sa Vam moze zdat moj "problem" banalny, ale som velmi stastna, ze niektore z Vas ma tu aj viete pochopit 🙂 dakujem
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
Ste spolu 4 roky a nerozpravali ste sa o tom, co, kedy, ako chcete??? Neviem inac max ked prejdete okolo nejakej kocikujucej mamicky povedz ze no a my kedy spravime take male...alebo tak nejak... 😀