Ako spoznáte, že máte ovuláciu?

adka998
21. máj 2020

Ahojte, chcela by som sa vás opýtať, ako spoznáte na sebe kedy máte ovulaciu? Mám PCOS a z posledného hormonalneho obrazu zistil dr., že mám anovulačný cyklus. Jediné čo užívam je inofolic. Tak by ma zaujimalo ako to zistim ze kedy tá šanca je a kedy nie je vôbec... Ďakujem za akékoľvek rady 🙏❤

pininka1
21. máj 2020

Ja som si vždy počítala od posledného menzesu aj keď nepravidelného a sledovala som hlien. Tiež mám cysty a ešte kopec iných veci, ale stále som otehotnela na prvý šup, len raz na tretí pokus pretože som práve malé dve ovulácie do mesiaca pričom jedna bola falošná

zojanka
21. máj 2020

Jedine ovulačné testy, pozorovanie ovu príznakov (hlien), meranie bazalnej teploty... najlepšie všetko spolu 😅 ale dá to zabrať. Alebo chodit na sono k dr na potvrdenie ovulacie.

adka998
autor
21. máj 2020

@zojanka @pininka1 no lenže ja mám výtok každý deň 😁😁

pininka1
21. máj 2020

@adka998 lenže to je iný výtok, ten pri ovulácie je priesvitný a tahavy ako lepidlo. Nieje biely a husty

zojanka
21. máj 2020

@adka998 preto píšem že nejlepšie je ovu testy + sledovanie sa + bazalna.

adka998
autor
21. máj 2020

@zojanka koľko ťa to približne vyjde na mesiac? Nikdy som tie ovulačné testy neskúšala ani to moc nepoznám

zojanka
21. máj 2020

@adka998 záleži či kúpiš v lekárni - tie su dost drahé, alebo aj baby na mk predavaju po 0.4€ za kus, alebo objednáš z číny. Ja miniem asi 6 testov za mesiac. Viem keby mám mať +/- ovuláciu. Ale baby s dlhými cyklami minú určite viac. Je tu veľa tém o tom.

zojanka
21. máj 2020

@adka998 meranie bazalnej teploty je asi najspolahlivejší spôsob potvrdenia ovulácie, len mne sa na tom nepáči že teplota napovie kedy ovulácia BOLA a nie kedy BUDE.

kiki23
21. máj 2020

@pininka1 ahoj,môžem sa spýtať,či ti tie cysty robia aj nejaké ťažkosti? Bolesti?

pininka1
21. máj 2020

@kiki23 ja som o nich vôbec nevedela, kebyže nejdem k inej lekárke a ta ma na to upozornila.

desire_64
23. máj 2020

Ahoj môžem sa spýtať na názor je podľa vás najsilnejšia čiarka ovulácia? Podla appky je najsilnejšia čiarka deň pred... Tento mesiac som mala predĺžený cyklus miesto 33/34dni na 42 tak som z toho magor.. Ďakujem

lauritkatesty
25. máj 2020

@desire_64 ahoj, ani jeden nie je pozitivny. jedine ten štvrtý zhora sa trochu bližil k tomu- skoro rovnake, možno si nevystihla uplny vrchol LH. o ktorej si ho robila ??

desire_64
26. máj 2020

@lauritkatesty okolo 15tej ako všetky 🤷‍♀️môže byť že to nebola ta správna hodinka

lauritkatesty
27. máj 2020

@desire_64 jj. Ked su skoro rovnake,je dobre urobit este jeden s odstupom par hodin

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre