Ahojte, ako si vypočítať ovuláciu menzes som mala 8.2. s priateľom sa snažíme o bábätko.
Ďakujem.
Ovulácia bola približne/plus mínus 2 dni/14 dní pred menzesom, takže si ju mala okolo 25.1.
Kedy budeš mať najbližšie, závisí od dĺžky cyklu. Ak máš pravidelný menzes, ľahšie to vieš potom vypočítať.
Ovulácia sa vypočitať nedá a snaď len 20% žien ma ovuláciu na 14 deň. Odporučam sledovať hlien, ovulačne testy ale qby ste si bola na 110% istá tak symptotermalna metóda
@natalia2007 to je rada nad zlato 🤣 existujú ženy a to je väčšina, ktorá nemá cyklus ako hodinky a ani nemajú ovuláciu na 14dc 🤣
To už @joesvk píše lepšie .. ale ani to nemusí byť tak, lebo niektoré ženy majú aj 9 dňovú luteálnu fázu , niektoré 17 dní ...
Najlepšie odsledovať príznaky, prípadne merať BT, robiť ovu testy, alebo zájsť za gyn na folikulometriu
@majulka098 Jasné, že to tak nemusí byť vždy. Ale väčšina žien má fázu od ovulácie po menzes vždy rovnako dlhú. A teda väčšinou je to tých 12-16 dní.
@majulka098 nie, nemas pravdu. Vacsina zien ma 28 dnovy cyklus a teda ovulaciu v priemere 14 den. Ty rada nad zlato
@natalia2007 podla poslednych studii, ktore zbierali udaje z oblubenych appiek, a mali teda data od milionov zien, priemerny 28 dnovy cyklus ma realne iba 16% zien, 27 a 29 dnovy ma okolo 12% zien. Zdaleka nie vacsina.
@pondelok01 ja ti ukazem 10 inych studii a kazda tvrdi nieco ine. V priemere je to vzdy 28.
To by si mala za tych pár rokov menštruačného cyklu vedieť, kedy máš ovuláciu hádam ty sama nie,ja poznám svoje telo lepšie ako aplikácia…Nechápem túto dobu, keď žena ani nevie kedy ovuluje.
@natalia2007 no ukaz teda
@pondelok01 nechce sa mi teraz hladat.
Sranda, ja si sledujem ovu uz viac rokov a raz za rok mavam cyklus 28, 29 dni, inak kazdy mesiac inak - od 33 po 52 🤣...Ale vacsinou teda 36-39. Ovulacia vzdy v iny den, aktualne asi 18-ty den cyklu, tazko sa mi meria, sleduje, kedze s mini detmi aj zle spim a rana su vzdy perne.
Ale vypocitat sa to neda, iba odsledovat.
@natalia2007 zaujímavé, že žien poznám habadej a štatisticky, tak jedna z 10tich má 28 dní, aj to nie stále ... A väčšinou sú ženy, ktoré majú dlhšie cykly, a potom je menej tých, ktoré majú kratšie ... A to je reálny život okolo a nie nejaké "americké štúdie" ... Plus, stačí mi otvoriť apku FF a tam si nájdem státisíce grafov reálnych žien
@majulka098 aby tvoja osobna statistika robena doma na kolene so zenami bola relevantva, musela by si ich poznst aspon 1000 nestaci len habadej 😉
V priemere je to 28.
@natalia2007 ne, nerobila som na kolene a nie nerobila som priamo žiadnu štatistiku ... Tak či tak, 14dc nemusí mať ovuláciu, lebo záleží od dĺžky luteálnej fázy... Ale to je úplne jedno, keďže kto vie, aký cyklus má dotyčná, ktorá sa pýtala
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
Prvy den menzesu + 14 dni. Hotovo