Ahojte,mozno uz takato tema tu je ale... Chcem sa spytat,lebo som z toho jelen 🙂. Na jednej stranke pisu tak, na inej zasa onak. Ak mam 33 dc ako si vypocitam den ovulacie? Mam dat 33 na polku alebo sa to inak rata ? Dakujeeeem vopred za vase odpovede 🙂
@citta
priblizne 33-14, čiže cca 19 ty deň ovulka.
Odporucam merat bazalku
Odporucam http://www.lpp.sk/
od 33 dnoch odpocitaj 14 taka byva vacsinou lutealna faza po ovulacii ....presnejsie by si vedela ak by si si merala bazalnu teplotu , ale v podstate ak mavas cykly takto pravidelne tak teoreticky by to mohol byt ten 18-19 den 🙂
ja som mavala tiez 33dc a ovu bola kazdy mesiac v iní den, treba skusit podla bazalnej teploty alebo hlienu krčka alebo od 16dc sexujte kazdy druhy den 🙂
ja mám v mobile aplikáciu kde si zaznamenávam svoje dni, a ono mi to vypočíta dalši mnz, ovuláciu, plodné dni
@luckadominika aka to je aplikacia prosim ? 🙂
@citta menštruačný kalendár 🙂
ahojte chcem sa spytat ci je miozne otehotniet mimo ovulacie?lebo daktoere pisu ze ano a daktore nie tak nwm a chcela by som mat vtom jasno vopred dakujem za odpovede.
Mne podla menstuacneho kalendara nastupuje ovulacia den po ms,ako nechapem ale tak to vyslo.
vacsinou sa to rata tak, že ak mas cyklu 33 dnovy, odpocita od neho 10 a aj 15 ( niekde len 14 ).
33-10=23 a 33-15= 18. tzn. ovuláciu máš niekde medzi 18 a 23 dňom cyklu.
Čisla 10 a 15 predstavujú dĺžku trvania lutealnej fazy ( počet dní od ovulacie po prvý deň meštruácie ) . Najmenej by mala byť 10 dní, aby maternica dokazala zhrubnut natolko, ze prijme oplodnene vajicko. 15 dní je údaj , podľa mňa, ako najdlhšie trvá táto luteálna fáza.
Tehu test by mal na 100% ukázať tehotnosť na 18 deň luteálnej fázy.
Lekarka nalepsie urci kedy je ovu.ja mam 28 dnovy cyklus a ovu na 197DC
Ahoj pokial chces naozaj otehotniet je potrebne co najpresnejsie urcit tvoj den ovulacie nie susedkin den OVU ani podla automatickej aplikacie 🙂 . Mozes otehotniet cca 3 dni pred ovulaciou a v den ovulacie cize len 4 dni v cykle a to je naozaj mala sanca preto treba tieto dni presne identifikovat. Aplikacie ktore funguju len sposobom pocet dni cyklu ti mozu viac uskodit lebo ta budu navadzat na uplne zle dni a premrhate sancu. Odporucam ti cez mobil aplikaciu fertility friend treba tam vyplnat typ vytoku /sory znie to hrozne ale je to jednia sanca/ a merat si aj teplotu /doplnujuci faktor nemusis to robit/. AK sa ti nechce babrat s tymito znakmi plodnosti tak kup cez ebay alebo amazon ovulacne testy a zacni testovat - tie ti najlesie ukazu prichod ovulacie, ale to ci prebehla naozaj ovulacia ti ukaze len teplota. Drzim paste, papa
@tomasko27mam ti poradit v tom ze ti vychadza OVU po menzese? ci co mas na mysli? Je to tiez mozne citala som ze aj po MS moze hned nastupit ovu dokonca aj pocas MS. CIze odporucam ti spoznat co najlepsie svoje telo navstiv stranku ferilityfriend.com zacni sledovat vytok a bazalnu teplotu /hned rano po prebudeni meras bud "dole" alebo pod pazuchou - nesmies sa vobec premiestnovat/ a ak mas financne moznosti pridaj na potvrdenie aj ovu testy cez ebay alebo amazon kupis vela a za malo €. drz sa mne to vyslo na druhy cyklus...
@lverffy V tom nie.Ja som mala ms 27.12 a trvala do 1.1 ale to uz bolo take slabe.Toho 1.1 sme si nedali troska pozor,O dva dni nato som troska spinila a 6 ma zacali boliet prsia(co mna nezvykli boliet,a bolia skoro bez prestavky doteraz).20.1 som si urvobila test a bol tam duch,na druhy den co bolo 21 som dostala ms,ale taku slabsiu ako zvyknem mat a trvala 4 dni.Ked skoncila som si zase spravila a zase duch.Teraz v sobotu som si urobila digitalny test a bol negativny,ale v pondelok na dake potvrdeneie ze teda niesom tehotna som si spravila kazetovy test a na nom dve ciarky,ta druha nebola moc silna ale myslim ze duch to nebol,nakolko som ich mala predtym.Dva dni pred ms v januari sme sa tiez moc nechranili.Komplikovane,ale co si o tom myslite?
@tomasko27 no je to urcite troska nestandardne 🙂 ale mozes byt tehu a mozes mat menzes sucastne. Tak a teraz ked si urobis test stale je to take neiste? ak ti vychadza aj teraz duch tak by som skocila ku gynde a dala si spravit test z krvy alebo sono. A ty by si chcela ci nie? 🙂 mas aj teraz citlive prsia pripadne caste cikanie alebo vecerne pichanie a tahanie v podbrucku?
@lverffy Blbe a divne je to ze ja uz mam dve deti,ale taketo veci ma vobec netrapili.Ked som bola pri Zuzke tehotna tak keby mi nevynechala ms tak neviem ani ze som.Mne nic nebolo,len potom dosli troska chute a neskor unava,ale to je normalne.Risko sa narodil ked mala Zuzka 15 mesiacov a to tehotenstvo bolo take hekticke,tak tam tie priznaky tiez neboli a teraz ja neviem co sa deje.V piatok si idem urobit test a uvidime ci to bude silnejsie.
Prsia bolia,su citlive na dotyk,bradavky tiez,cikat chodim castejsie staci ze vidim zachod a uz mi treba,aj to pichanie a tahanie som si vsimla take intenzivnejsie to zacina byt.Vcera ma ale boleli krize a troska brucho ako ked ide ms.Sama v sebe sa uz nevyznam.
Ahojte,mozte mi prosim vas poradit.Mam 34-37dc,meriam si bazalnu teplotu,momentalne som 21DC,ale moja bazalna teplota sa mi zda este vzdy nízka a nijako sa nemení vzdy,pod 36,ale zvlastne je to,ze si robím aj ovulačne testy a jeden den je silna čiarka,az sa mi vidí,ze by bol aj pozitívny,na druhy den zase len taký duch a potom na dalsi den zase silna čiarka,nema to taky nejaky pekny postup,ze najprv slabulinka a potom to kazdym dnom silnie az je pozitivny,taketo ja vobec nemam!! Meriam este len kratko,ale som z toho jelen🙂 Myslite,ze by to mohol byt tento mesiac anovulačny cyklus? ☹ Budem velmi vdačna,ked mi budete moct,niektora poradit 🙂
@katulienka34 ja sa v ovu testoch nevyznam. A pokiaľ nevidim graf, tiež ťažko povedať, možno budeš mať ovu o par dni neskôr, uvidíš, ako to pôjde s teplotou.
@citta naučiť sa sledovať hlien bolo umenie, aspoň pre mňa. Jedine, čo mi bolo jasné bolo, ze občas mam také vlhkejsie dni a niekedy sa mi objaví taký lepkavy hlien. Budem možno nechutná, ale skusala si si prejsť dolu prstami, ci len papierom? Mne papier nepomohol. A ten pravý hlien mi neprisiel ako vajcovy bielok, ale skôr ako sopeľ, sorry za prirovnanie. Ten hlien sa musí pekne naťahovať, aj na 5-8cm. Popisuju aj viac.
ten krémový, čo popisuješ ty, som mala mimo plodnych dni.
@citta neviem, ako sa to meria, keď máš nocne. Viem, ze sa musí merať po min 4hod spanku vždy v ten istý cas. Ja by som dni, keď máš nocnu asi vynechala. No a k tej teplote. Vôbec nemusí vyletieť nad 37. Veľa bab ma bazalku nizsiu, len okolo 36.2 - 36.4. Vtedy aj vystúpenie a udrzanie sa teploty na cca. 36.7-36.9 môže znamenať zvýšenie kvôli prebehnutej ovu.
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
Ahoj. Ja mam 30-32 dnove cykly. A ovulaciu mavam cca na 18 den. Takze ty to mozes mat zhruba rovnako alebo o 1-2 dni este neskor ako ja. Ale to nie je pravidlo! Najlepsie si to aspon mesiac, dva odsleduj prostrednictvom ovulacnych testov. Mne to testy potvrdili. Ze to mam cca na 18 DC