Mám takú otázku. A prosím, aby ste sa tu nepohoršovali a reagovali len tie, ktoré s tým máte skúsenosť.
Chcem sa opýtať ako vám to funguje v sexe, keď si sledujete plodné a neplodné dni. Skrátka nepoužívate žiadnu ochranu a riadite sa len týmto. Dá sa na to spoľahnúť? Ako ste možno začínali s touto metódou a podľa čoho ste sa riadili?
Mám nejaké informácie, ale zaujíma ma ako ste si odsledovali, kedy sú vaše dni plodné a kedy nie. Ďakujem
meram si bazalnu teplotu a viem si ovulaciu urcit na 13-19.den cyklu, bohuzial mi to dost skace..ale su zeny, co to vedia este presnejsie, lebo ju maju doslova v ten isty den cyklu... ale zas viem, ze tri dni pred ovulkou mam plodny hlien, to je istotka (aspon u mna) a ovulacny test pozitivny (24-48h pred ovulaciou) - ale to je ti na prd vediet, kedze spermie preziju 3-5 dni...
Ako pise kocka vyssie, chce to par mesiacov merat, testovat ovulacnymi testami a spravit si vlastnu "statistiku" svojho tela a podla toho potom ist...
Nesilit to keď to bude mať prísť tak to príde vždy to príde vtedy keď tomu dáš úplný voľný priebeh stres tomu vôbec nrprospieva
@andrejka1974 skorej myslim, ze to chce pouzivat v style ako neotehotniet 🙂
ja sledujem hlien, je to creighton model, ake je to v spolupraci s dr gyn a mam v programe uz takmer rok lektorku.
Fungovalo to 7 mesiacov.. presne som vedela kedy ide ovu, sex sme mali Max 3 dní po ms(čo je 8-9dc) a potom a dva dni po ovu, tá prebiehala okolo 15-16 dc a zrazu sa niečo posunulo a ovu prišla na 6dc( o 8 dní skôr) a som v 8 tt:D desať dní pred tehu testom mi dr na kontrole povedala že to vyzerá na anovulacny cyklus... Nuž štvrté už neplánujeme takže za mňa toto nebola veľmi spoľahlivá metóda antikoncepcie
@antonka áno presne aj my sme takto fungovali niekoľko mesiacov. A raz sme išli naplno po 2 dňoch predpokladanej ovu, veď už to bude hádam ok a bum 😀. Nevadí tešíme sa. Ale štvrté už tiež neplánujem
@antonka aj mne sa to stalo, ze sa mi posunula na skor ovulacia. Ale zaklad je, mat nechraneny sex AZ PO potvrdenej ovulacii, do MS, po menstruacii uz nie...Pred nou je to stale risk, ale to uz vies. Ja som sa ale tretiemu nebranila. Tieto metody nam fungovali 5 rokov po druhom dietati. A fungovali by nadalej, kebyze sa mi neposunie ovu o 6 dni skor. Stvrte dieta ma na svedomi covid, to vyzeralo podla teploty a hlienu (ziadny plodny nebol), ze ovu este ani nebola a moznk ani nebude v ten cyklud, iba zrazu na 25 DC mi vyskocila teplota a som myslela, ze ovu bola teda 24 DC. Lenze som si spravila tehotensky test (brala som liejy, co sa v teho nemozu, tak som pre istotu robievala namatkovo testy) a bum, 2 ciarky 😅🤣. Sa smejem, ze si dcerka vymodlila "sestricku", lebo ma len vratov a stale mi hucala, ze by chcela este sestricku. Ale mozno to je dalsi chlapec, pri nasom stasti asi to ta sestricka nebude 🤣
Ja som si kupila testy ovulacne. V den kedy bol pozitivny sme mali sex aj den po tom a bolo 🙂
@jankasamulko hej a 2 dni po predpokladanej ovu je malo tiez. My sme mali sex az po plnych 3 dnoch, niekedy radsej az po 4 dnoch po ovu, ked uz teploty naozaj ukazovali, ze sa drzia hore a neskacu a ziadny tahavy hlien. Ale pri stvrtom mi to bolo prd platne, lebo ovu musela byt aj napriek tomu, ze plodny hlien nebol a teplota stale nizka. Nuz, malo k nam prist 🥰
@veronikaszabova no to by som sa na to až tak nespoliehala
Podľa hlienu to spoznám
Ja som si merala bazalnu teplotu 3 roky a platila si appku natural cycles. Nijako ináč sme sa nechránili. Všetko sa mi zdalo fajn a spoľahlivé, naučila som sa kedy mám ovulku a aj keď sa posunula bolo to vidno pred. Myslela som si nakoľko viem kedy mám ovulku otehotniem hneď. Problém je však že sa už snažíme vyše dvoch rokov a stále bezúspešne 😔 a teda už veľakrát som rozmýšľala či tie metódy sú teda spoľahlivé alebo ja som len neotehotnela kvôli tomu že chlap ma zle spermie... Asi každý kto sa na to dá by mal brať v úvahu že otehotnieť môže aj keď neplanuju. Ale pre tých čo určite nechcú otehotnieť asi by mali zvoliť inú antikoncepciu
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
Existujú na to metódy, školenia, lektori. Metódy sú
Symptotermálna, Billingsova napríklad. Sleduje sa viacero príznakov, konzistenica hlienu, bazálna teplota, robia sa grafy, tabuľky, všetko sa vyhodnocuje … Pokiaľ sa chceš spoliehať len na to, treba tomu úplne rozumieť, úplne to ovládať, úplne poznať svoje telo, lebo tam hra rolu veľmi veľa faktorov. Posledná vec, nepoznám nikoho, kto by používal len tieto metódy a nemal aspoň jedno dieťa, ktoré bolo nečakané prekvapenie.