Ahojte mamičky, poradte mi, ako mám po pôrode schudnúť čo najskôr. Na brušku sa mi naviazali všetky kilečká navyše. Už prešli 2 mesiace od pôrode a nič sa mi nepodarilo schudnúť...ani neviem ako na to...Dojčím a bojím sa, že budem dietovať, že prídem o mliečko... Poradte mi pls.
No schudnut vies jedine upravou stravy a cvicenim, inak to nejde
keď nie si z tých šťastnejších, ktoré nemusia nič, tak klasika strava + pohyb, nič iné
@nikolahrozna ked kojis tak o par mesiacov schudnes,inak len hybat sa a hybat sa
Kojit kojit kojit...k tomu nejaky ten zhon okolo babatka a kila pojdu same...😉
Ja som išla z pôrodnice s 3kilami navyše oproti pôvodnej váhe, akú som mala pred otehotnením a momentálne už vážim aj menej ako som mala pred otehotnením. Pohyb mám len formou prechádzok s malou, starostlivosti o malú a domácnosť. A inak zdravá strava... Dvakrát si vždy rozmyslím čo zjem 🙂 nepijem "sladké vody", ALE- každý deň musím mať poobede nejakú sladkú drobnosť ku Caro káve ;) Ja mám tiež pocit, že mi tých pár kíl opadlo vďaka kojeniu, ako píšu baby.. odkedy som sa rozkojila išlo to dole ani neviem ako.
@timilv ja som bola take tintitko stale 50kg a pri oboch som pribrala vyse 25 kg...a fakt neviem kedy som.ich zhodila..Ani som.necvicila,nic..len.ten zhon,kolotoc povinnosti,unava,behacky skocikom pod pazuchou po schodoch,kedze sme na tretom byvali bez vytahu...
@janinamojka my bývame na druhom poschodí bez výťahu, takže si to viem úplne predstaviť 🙂 ja som cvičila pred otehotnením, ale potom som ležala, lebo som mala rizikové a odvtedy som sa do fitka nedostala. Malá je moje fitko 🙂
@nikolahrozna No ja som hned v porodnici nechala asi 5 kg 🙂 takze som mala nejakych 75 ked som prisls domov..a vahusom riesila az pi kojeni ,tiez som sa baala ,ze pridem o mliecko ( ktore je dolezitejsie ako pistava ;) no po kojeni som zacala cvicit s pridala beziaci pas a za cca rok som bola na 65 kilach 🙂 Mne to trvalo takto dlho no :/ ale zas som nejak extra nexmenila stravovanie a obcas som si aj sladke dala ;) teraz som zas tehu a nabrala som uz 10 kil tak ...uz sa tesim na dalsii bojs kilami :D ;) ..drzim palce ;)
@timilv presne tak..🙂 odporucame vsetkym.ktore chcu zhodit..najlepsie je zadovazit si aspon dve 🙂 🙂
@nikolahrozna odporúčam tu skupinku Cesta k mojej premene 😉 Veľa rád, článkov, cvičení, motivácií, atď...👍🏻
Pri chudnutí diétu netreba 😉 stači jesť zdravú ,vyváženú stravu, vyradiť cukry a zlé tuky a papať len hlavne bielkoviny (mäso,ryby,mliečne vyrobky,vajcia atd..) a zdravé tuky . Sacharidy (ako napr. Vločky,ovocie) doobeeda,piť vela vody/minerálky +zaradiť nejaké cvičenie a zaručene pôjdu kilá dole 🙂
Mne sa práveže držali dve tri kg navyše kým som kojila, keď som prestala koncom piateho mesiaca dieťaťa, tak tie kg šli dolu. Aktuálne mám pôvodnú váhu, akú som mala pred otehotnením.
Ja som pred tehotenstvom mala 54 kg. Pribrala som na 68 a to mi zostalo až do 3rokov môjho syna. Potom som si našla trénera upravil mi jedálniček cvičila som hodinu denne cviky ktoré mi dal a mesačne som schudla okolo kilá. Išlo to pomaly. Potom som otehotnela druhý krát ale počas tehotenstva mi umrela mama a psychicky som to nezvládla. Pribrala som slabých 6kg a keď som prišla domov z pôrodnice mala som ešte o 2 kg menej. Stres panika....dostala som sa vďaka hnusnemu stresu na 52 kg. A to už bol des. Teraz po lete som opäť na váhe 60. Som vyrovnanejšia. Stres pomáha niekomu chudnúť niekomu pribrať. Ja odporúčam toho trénera. Strava je základ. Potom pohyb.
Ja som po prvom aj druhom schudla lahucko, proste casom sa telo vratilo do normalu aj bez nejakej snahy vyraznej. Teraz po tretom je to bieda veru. Cvicim 4 x tyzdenne posilnovacie treningy plus2x tyzdenne pole dance. Nejem pecivo ani sladke. A od leta mam stale tu istu vahu. Ako, tuk sa mi meni na svaly, telo sa formuje, ale ide to neskutocne pomaly.
To, ze kojenim sa chudne je mytus. Niekomu kojenie k schudnutiu pomozu, niekomu nie, ale urcite by som sa na to nespoliehala.
Kazdopadne to chce hlavne cas a ziadny stres 🙂
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
2 mesiace po pôrode je ešte skoro aby si mala pôvodnú váhu....Trvá to aj 4-5 mesiacov. mne veľmi pomohlo kojenie, takže doporučujem ešte kojiť .... Ak diéta tak len vynechať sladkosti a sladené vody....