Ako sa vykašľať na tehotenstvo?

12. jún 2022

Ahojte, nadpis je trochu kontroverzný, podstata mojej otázky je, ako pustiť z hlavy túžbu po dieťati, keď sa nedarí...všetky tu radíte nemyslieť na to, tak dajte návod.
Už som si milión krát povedala, že na to kašlem, čo sa má stať sa stane a čo nie- nie, zamestnávam hlavu ako viem, mam koníčky, plány, rozptýlenia, muž je z toho procesu už tiež zdeptaný, tak niekedy už ani nedá do mňa a ja ho nenútim, ale keď mám vtedy plodné okno, tak ma moje myšlienky idú zabiť a som neskutočne zdeptaná, že je ďalší mesiac preč. Jemu nehovorím, kedy mám ovuláciu, ale vidím na ňom, že hocikedy ho zvádzam, tak už trpne, že sa od neho očakáva úspech, vie že mám gynekologické zdravotné problémy a nemám času na zvyš a ja len v rámci toho, že nám to nie je obom po chuti, ešte nechcem riešiť CAR a veci okolo toho. My sa spolu snažíme pol roka, ale pred 7 rokmi som sa už snažila s ex, sledovala som si ovuláciu a počas roka a pol nič, to som mala 23.
Ako sa z toho nezblázniť? Prosím poraďte❤️❤️

tenkratpodruhe
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
kika2810
12. jún 2022

Ak je to takto, otvorila by som temu CAR (smer Brno… istota) a tiez mozno adopcia?
Mali sme podobne 5 rokov snahy, niekolko potratov a vsetko marna snaha. Zial nevedela som hlavu natolko zamestnat aby som tuzbu potlacila.
CAR vyslo na 1.x a do roka a pol od rozhodnutia sme mali doma uz maleho spunta.

karhu
12. jún 2022

ak sa ti nedarilo s prvym, a teraz sa nedari s druhym, tak NA CO CAKAS? davno ste mali byt v CAR na vysetreniach a hned IVF, ak je tam problem, tak ho treba riesit, ci obist a nie dufat a verit🙈

mamula20
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
radanna11
12. jún 2022

Mne sa zase nedá nevyjadriť k tomu,že dakedy radšej ani ,,nedá do teba,,.
Ako ja chápem ,že môže byt chlap frustrovaný a znechutený keď na to žena tlači a naháňa ho a take ale pokial pravidelne radšej ani nepustí spermie k vajíčku tak nieje z čoho otehotnieť.
Ono jedna vec je prestať na to myslieť,užívať si sex a nechať to na voľno a druha je zabranovat otehotneniu.
My tiež keď sme sa ,,prestali snažiť,, sme aj ďalej mali nechránený styk na plno akurát už ani jeden z nás nepozeral do kalendára aké je obdobie kedy bude menzes a podobne vtedy to aj vyšlo asi po pól roku vykašľania sa na to ale znovu opakujem nechránený sex na plno sme mali aj ďalej bez toho to ťažko vyjde

ildiko36
12. jún 2022

Mam viac známych, 10rokov nemohla mať dieťa, adoptovali si dieťa, o rok sa im narodil vlastny.
Moja krstná tiez vyse 10r nemohla mať deti, išli na umelé oplodnenie, aj to potratila, a nasledne nedostala ms,dr povedal musí aspon 3x dostať ms aby jej to mohli dať, ostala sama tehotna😌.
Meboj sa raz budeš mamou, skus sa venovať k niecomu co ta baví a nebudeš mať cas tolko na myslienky babetka..
Kup si daakeho psika alebo mačku, ich prítomnosť tiez lieci stress..
Zacni si uzivat kyselinu listovu forte a nieco na posilnenie imunity , kup nieco aj partnerovy, daake vitaminy

gabika42252
12. jún 2022

Neda mi nereagovať na tie cudesne komentáre typu, nemysli nato a vyjde to, nesustred sa nato, uzivaj na plno a vyjde to... 🙄🙄🙄... Su to len fakt nahody, nie su to fakty, ak sa snazis dlho, lekari myslim udavaju vyse roka a tuzba pretrváva treba to riešiť, mozes si hovoriť ze nemysli nato, staci ze kamoška, sesternica, kolegyňa otehotneje a je to spat, potom uz kazda tehotna na ulici jatri rany, viem o com hocorim, ja som neriešila 10 rokov, obcas mi rodičovstvo zachybalo ale rychlo som myslienku zahodila za hlavu, potom otehotnela sestra raz, ja nic, kolegyne ja nic, sestra 2hy krat a ja stale nic a takto sa potom stupňovalo a stupnovalo, riesit sme. To zacali klasicky gynekologicka = marna snaha, amb. Poruchy plodnosti to iste.... Zabite min 3 roky zivota...
Takze radim ak chcete obaja bábätko, netrapit sa, nemodlit sa, necakat na zázrak, ani na ciadne "ze ked ma prist pride", vyhladat CAR, ktore sa Vam bude pacit, nebudem odporucat kazda je spokojna inde, ja mam babo "donesene" z Gyncare a som spokojná, kolegynka sucasne so mnou CAR Helios, sice trosku dlhsie ale spokojna, poklad ma tiez uz doma... Priciny mozu rozne a nemusis o nich ani vediet, mne zistili neprechodne vajickovody po mimomat. Teho... Jeden je uz prec, druhy aj napriek odporucaniu odstranit kvoli zvysenemu dalsiemu mimomat. Teho, nakoniec ostal, riskli sme druhe IVF i tak a vyslo, a ano absolvovala som i lapar prefuk vajcovodov ale pan doktor z danej amb. Poruchy plodnosti tvrdil ze su OK... Trosku som sa rozpisala, len som chcela aby si pochopila, ze ked chcete obaja necakat a ist si zatym... 😊 Vela stastia

dominikak4
12. jún 2022

V CAR zistia problém....

zuzanka.zuzu
12. jún 2022

pol roka? a ešte to niekedy nedá do teba? aha 😀

miadi
13. jún 2022

Pol rok je dost kratko aby ste to tak tragicky prezivali a uz to rovno vzdal tvoj chlap .. Ved to si mala len 6 x ovulku, raz sme sa snazili 8m a ked to konecne vyslo drobecek Nebol ok a v 18tt mu prestalo byt srdiecko a musela som ho porodit. Tak si povedz ze nech to trva kolko chce Hlavne nech je potom babo zdrave. 4m potom sa zadarilo zdrave dietatko ktore som v pohode porodila pred miojimi 38r prve dieta sme mali na jeden sup ako sa hovori v 33.. ty si sa snazila 2x pol roka s dvomi to este neznamena nic . Mozno to znamena ze to neboli vhodni partneri a nejakym stastim si neotehotnela. To ti ukaze cas . Ale ked uz to tak negativne prezivas tak by si sa kludne mohla dat vysetrit. Aj on .. Je dost mozne ze tvoj partner nechce naozaj mat dieta Alebo len ho nechce s tebou . Nevie ti to povedat ale jeho činy hovoria hlasnejsie ibaze ty si to vypeknujes a chapes to po svojom. To su len tske moje dohady z toho celeho co si napisala., aj pri idealnom nacasovani je sanca otehotniet len okolo 35% vacsine sa zadari okolo 4m az rok .. snazite sa chvilku a Strasne zle to prezivate. Popracuj najprv na vasom vztahu a intimntom zivote . Dieta nie je lepidlo ktore vas zlepi. Snaz sa vratit radost do vasho zivota vasen do vasich tiel nerobte si z milovania plodenie ..

andreatytler
13. jún 2022

Podla mna je tuzba po dietati pud... hlavne u zeny. Nemas sancu to drzat pod kontrolou rozumom.
Ak to obaja chcete tak do toho dajte celu svoju energiu a prestante len tak sexovat/nesexovat a dufat ze to bude uspesne.
Ja viem tak ze zdrava zena ma dokonca len 25% sancu na uspesne tehotenstvo pri kazdej ovulacii... ak ty mas este k tomu zdravotne problemy a nesexujete ked mate, tak vase sance su velmi male.
Necakala by som a isla by som do CAR. Aj s ich pomocou to moze trvat roky.

terezka1947
13. jún 2022

Skôr si položte vy dvaja otázku,či chcete dieťa.
Naozaj chcete.
Či ho nechceš iba ty.
CAR tiež neznamená automaticky úspech.
My sme už počas chodenia s manželom rozprávali,že pokiaľ by sa nám nedarilo,dieťatko si adoptujeme.
Čiže ako ste vy dvaja spolu nastavení?dieťa nie je iba záležitosť ženy.

jaskolka
13. jún 2022

Snažíte sa pol roka a píšeš, že nie vždy to je "do teba"... A on chce vôbec dieťa? Nie je to len tak, že súhlasil, že budete skúšať, aby mal pokoj, ale v skutočnosti veľmi po tom netúži?
Nevravím, keď pisey, že už ste s bývalým sa snažili, a nevyšlo to, že nie je problém nejaký, ale možno by som reálne sa skôr porozprávala s terajším, či chce, a potom sa zariadiť.
Na to sú doktori, CAR, adopcia.
Ale u vás je možno problém inde...

tenkratpodruhe
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
54tinka54
13. jún 2022

No, keďže si sa dokopy 2 roky snažila o bábo a zatiaľ nič, riešila by som už nejaké vyšetrenia, pripadne rovno car. Plus vekom klesá šanca, cize nemáš na čo čakať podľa mňa. Každopádne, držím palce. 🙂

jankapotocna2
13. jún 2022

Tak skúšajte ďalej,Slovensko potrebuje mať vyššiu natalitu

17alexis
13. jún 2022

Na to sa neda "vykaslat". Nam sa tiez nedarilo, stale som si robila ovu testy, moj muz bol tak v strese, ze sme uz spolu ani nespavali, resp. spavali, ale mimo ovulacie. Proste sa mu to zhnusilo. Popravde, aj mne. Napokon sa nasiel u mna problem, absolvovali sme 3 cykly IVF, vysolili za to necelych 5 000€ a coskoro sa nase vytuzene babo narodi. Niekedy treba prirode pomoct, nie sa hned zmierovat, ze niekomu to sudene je a niekomu nie. Taky drist napise iba zena, ktora sa na chlapa len pozrie a uz je tehotna.

ninka99865
13. jún 2022

@gabika42252 ahoj k akému lekárovi pre poruchy plodnosti si chodila a aké mesto?

mimicka2013
14. jún 2022

@dominikak4 si si ista? Bola som v 3 a ziaden problem nezistili, zato do umeleho tlacili hned

simca06022011
14. jún 2022

Snažíte sa pol roka a ste zdeptani... To je presne ten problém. Stresuje sa chlap, ze sa mu ani do toho nechce, ty si nervna tiez.
Ano mala by si na to prestať myslieť v kuse. Alebo teda chod rovno do car, ale ty vies ake mas problemy gynekologické, cize asi vies co a ako. Gynekológ ti nic neporadil špeciálne?

dominikak4
14. jún 2022

@mimicka2013 Ja so bola v jednom v Bratislave, urobili vyšetrenia - u muža sa zistil zlý spermiogram a u mňa porucha zrážania krvi. S mužom sme si dali čas, že ešte počkáme a našetríme hlavne peniaze, keďže to niečo stojí...medzičasom som našťastie otehotnela a hneď som lekárovi ukázala výsledky súvisiace s krvou. Môj prvý gynekológ ma vysmial, že to sa nasadzuje keď potratím opakovane...Tak som ho vymenila a druhý lekár mi hneď nasadil liečbu Fraxiparinom, neskôr Clexanom a vyšlo to. Takže mne pomohli, Boh vie koľkokrát by som potratila kým by sa zistil problém. Ak nenašli u teba v centre problém tak asi žiadny nie je (a je to medzi nebom a zemou). V CAR ti ponúkajú umelko, aby urýchlili niečo čo možno príde aj prirodzene časom, ale ty asi nechceš čakať, či? Tak zase je to Centrum asistovanej reprodukcie, tak je asi normálne, že chceli, aby ste využili ich "služby".

angi07
14. jún 2022

S muzom sme sa snazili o prve 7 mes.( mala som 27) tak nas poslali do centra , spermiogram nic moc tak nas nahovorili na umele oplodnenie co nevyslo... v tom case sme zacali stavat dom mali sme vela inych veci tak sme si povedali ze takto to malo byt vsak sa budeme snazit neskor a isli sme sa odreagovat na chatu.naozaj ale naozaj z duse som to pustila a co sa stalo ? Ostala som na tej chate tehu😅
O druhe sme sa snazili 2 roky. ( mala som 33) Kopa testov aj ovu aj tehu a nic.tiez som si vzdy nahovarala ze vsak nevadi , nabuduce ale vzdy som mala nervy ked to nevyslo... prisiel den ked som si z duse povedala , som s tym.zmierena ze nebudem mat druhe ... isli sme na dovcu na moje narodky na moje oblubene miesto , uplne som sa odreagovala , uzivala som si a co sa stalo? Ostala som tehu😅

Tretie sme si povedali ze ked bude bude ked nebude nebude...
Tiez bez ochrany 2 roky ...klamala by som keby som povedala ze potajomky som nerobievala testy , hlavne posledny rok.chcela som babo len som to muzovi nejal extra nehovorila..no ale dosla ponuka neodmietnutelna, kt.by nam zabezpecila buducnost tak sme sa vrhli na to, planovala som ako a kedy sa vratim do roboty , takze myslienky naozaj iba okolo toho a co sa stalo ? Ostala som tehu😅😅😅mam 36

Takze u mna ano! Treba to pustit a viem ze je to tazke , presla som s tym XY krat a treba naozaj z duse .je to tazke a neda sa to ani na rozkaz proste musis na to " dozriet" .drzim palce

gabika42252
14. jún 2022

@ninka99865 Kosice, doktora nechcem menovat, ale mam na neho "šťastie" este aj pri porode som ho mala 🙄

dominikak4
14. jún 2022

@angi07 krásne napísané....

ninka99865
15. jún 2022

@gabika42252 a nemôžeš mi prosím napísať do správy? Lebo chodím k jednému odborníkovi na plodnosť teraz tak ci to nebude ten istý

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre